TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

05.11.-19.11.2023. Iepazīt Meksiku, ekskursijas programma

 

MEKSIKA 05.11.2023. – 19.11.2023.

Mehiko, Antropoloģijas muzejs, Teotiakāna, Frīdas Kalo muzejs, San Angel, Xochimilco, Tasco, Gvadalupes Dievmātes bazilika, Chichenice, Cenote Ikkele,

5 naktis Karību jūras reģionā All Inclusive

 

Cenas norādītas EUR/1 personai (vietu skaits ierobežots):
1 cilvēkam DBL/TRPL numurā 3750 eur
1 cilvēkam SGL numurā 4950 eur
Bērnam no  2 līdz 12 gadiem (2Adl+Extra bed) 3650 eur 

 

1. diena Lidojums: Rīga - Stambula 18:50-23:55.

2. diena MEHIKO  

Izlidošana no Stambulas plkst. 02:25. Ierašanās Mehiko plkst. 08:15, tikšanās ar anglisku runājošu vadītāju. Transfērs uz 4* Royal Reforma viesnīcu vai citu līdzīga līmeņa viesnīcu. Atpūta viesnīcā līdz plkst.12.00. Mehiko apskates ekskursija un vēsturiskā pilsētas centra apmeklējums–Sokalo laukums, kura tuvumā ir senā acteku rituālu centra drupas–Templo Major.

 

3. diena NACIONĀLAIS ANTROPOLOĢIJAS MUZEJS - THEOTHIACAN

Brokastis. Ap plkst.9.30 izbraukšana ekskursijā. Apmeklēsiet Nacionālo antropoloģijas muzeju – vienu no bagātākajiem muzejiem Latīņamerikā. Tā kolekciju veido daudzi arheoloģiski un etnogrāfiski eksponāti, kas ievākti no visiem Meksikas apgabaliem un rāda unikālo valsts materiālās kultūras daudzveidību. Pēc tam dosimies ekskursijā uz Teotihuacan arheoloģisko kompleksu. 50 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Mehiko centra atrodas vissenākās Vidusamerikas pilsētas drupas – Teotihuacan, kuru VI gadsimtā apdzīvoja apmēram 200 tūkstoši iedzīvotāju. Tad Teotihuacan tika uzskatīta par pašu lielāko pilsētu pasaulē un būtiski ietekmēja citu pirms-Spānijas civilizāciju kultūru attīstību. Populārākie šīs pilsētas apskates objekti ir Saules piramīda, Mēness piramīda, Mirušo ceļš, Spalvainās čūskas templis ar čūsku galvu ornamentiem. Atgriešanās 4* viesnīcā Royal Reforma.

 

4. diena FRĪDAS KALLO MUZEJS – SAN ANGEL - XOCHIMILCO

Brokastis. Apmēram plkst.9.30 izbraukšana ekskursijā. Šodien apmeklēsim skaistākos Mehiko rajonus. Vispirms apskatīsim vienu visinteresantākajiem un košākajiem galvaspilsētas kvartāliem – Polanco. Te mīt mākslinieki, politiķi, slaveni biznesmeņi un miljonāri. Viszināmākā rajona iela – prezidenta Masarik prospekts, kur atrodas visdārgākie un ekskluzīvākie Latīņamerikas veikaliņi.

Pēc tam dosimies uz galvaspilsētas dienvidiem, uz koloniālo kvartālu Koyoakan un apmeklēsim “Zilo namu”, kur dzīvoja un strādāja viszināmākā Meksikas māksliniece – Frīda Kallo. Zilajā mājā Koyoakan kvartālā māksliniece dzīvoja no dzimšanas līdz pat nāves dienai, mājā joprojām ir saglabāts ekstravagantās mākslinieces  radītais iekārtojums. Dažādu krāsu sienas, keramikas rotājumi, uz galdiņa izmētātas rotaslietas, mežģīņu gulta  guļamistabā ar Ļeņina un Mao portretiem, darba studija. Pāris kvartālus tālāk atrodas Ļeva Trocka māja-muzejs, ar viņu Frīda un viņas dzīvesbiedrs Djego Rivjera bija draugi. Krievu revolucionāra meksikāņu mājas sienas vēl līdz šai dienai ir saglabājušas ložu rētas. Turpat atrodas arī viņa kaps.

Tālāk dosimies uz San Angel – bohēmas rajonu, iemīļotu mākslinieku un gleznotāju vietu. Te dzīvo radoši ļaudis – arī Meksikas slavenības. Šis dārgais rajons iemieso Meksikai raksturīgo silto koloniālo arhitektūras stilu. Pēc tam nonāksim meksikāņu “Venēcijā” – Xochimilco kanālos. Te ar laivām dosimies izbraucienā, kurā varēsim nobaudīt tekilu meksikāņu mariači dziesmu pavadībā. Atgriešanās viesnīcā Royal Reforma.

 

5. diena TASKO

Brokastis. Ap plkst.9.00 izbraukšana ekskursijā. Tasko, pilsēta, kas atrodas kalnos valsts centrā, ir pasludināta par UNESCO Pasaules mantojuma vietu. Pateicoties stingriem likumiem par jaunu māju celtniecību, pilsēta ir saglabājusi pagātnes gaisotni, ko papildina izsmalcināta spāņu baroka arhitektūra. Gotiskā Santa Prisca katedrāle un bruģētās ielas piešķir pilsētai īpašu garšu. Sudraba un ziedu pilsētā Taxco ir vairāk nekā 500 sudraba veikalu: pēc konkistadoru iekarojumiem šajās teritorijās atradās sudraba raktuves. Atgriešanās viesnīcā Royal Reforma.

 

6. diena GVADALUPES DIEVMĀTES BAZILIKA

Brokastis. Izbraukšana no viesnīcas ar bagāžu plkst.11.00. Pirms izlidošanas no Mehiko obligāts Gvadalupes Dievmātes bazilikas apmeklējums. Katru gadu 12. decembrī Meksikas galvaspilsētā no visiem štatiem sabrauc divi miljoni svētceļnieku. Viņi pavada te divas dienas, lai apmeklētu Marijas de Gvadalupes templi. Meksikāņu leģendas vēsta, ka tieši te, Tepuakas kalnā, 1521. gadā Jaunava Gvadalupe parādījusies vienkāršam indiānim Huanu Djego. Viņš to pastāstīja vietējam bīskapam, taču tas viņam nenoticēja. Kad jaunavas tēls Huanam vēlreiz parādījies, viņš redzēja, kā uz sasaldētas zemes sāk ziedēt rozes. Zemnieks tās saplūcis un, slēpjot zem apmetņa, devies uz baznīcu. Kad nonācis pie bīskapa, apmetnis negaidīti piepildījies ar spilgtu gaismu un virs tā parādījies Jaunavas Marijas tēls. Pēc šiem notikumiem Tepuakas kalnā uzcelts templis par godu Dievmātei, kas vēlāk kļuva par svētceļnieku centru. Gadsimtu gaita nav nodarījusi nekādu skādi slavenajam apmetnim, uz kura parādījies Svētās Marijas tēls. Mūsdienās šis apmetnis ir galvenā Gvadalupes Dievmātes bazilikas svētlieta. Šo fenomenu pētīja arī zinātnieki, taču pat viņi nevarēja izskaidrot, kā apmetnis, šūts no zāles, varējis saglabāties gandrīz 500 gadus. Tāpat ir pierādīts, ka Dievmātes tēls nav veidots ar otu un krāsām. Plkst. 15.30 pārlidojums Mehiko-Kankūna. Transfērs uz ekonom klases 5* viesnīcu Iberostar Paraiso vai citu līdzīga līmeņa viesnīcu, kurā viss ir iekļauts!

 

7.-13. diena Atpūta Karību jūras piekrastē.

Vienā no dienām ekskursija ČIČENICA – IKKILA + koloniālā pilsēta VALADOILA ar pusdienām

Pēc brokastīm dosimies uz seno maiju pilsētu-mīklu, kas ir iekļauta Septiņu pasaules brīnumu sarakstā. Te atrodama Kukulkanas piramīda, no kuras pavasara un rudens saulgriežos nolaižas Spalvainā čūska, karavīru templis ar iespaidīgām maiju freskām, svētā Cenote – cilvēku upurēšanas rituālu vieta, “Tūkstoš-kolonnu māja” – šo visu un daudz ko citu varēsiet redzēt, apmeklējot leģendāro Čičenicu. Dienas otrajā pusē peldēšanās kristāldzidrajā Ikkilas cenotē un Valadoilas apmeklējums – viena no pirmajām koloniālās Meksikas pilsētām. Ekskursijā iekļautas pusdienas cenotē.

14. diena Transfērs uz lidostu. Lidojums Kankūna-Stambula plkst.14.30.

15. diena Ierašanās Stambulā plkst.10.35. Lidojums Stambula-Rīga plkst.15.45-18.00

 

Cenā iekļauts:

Lidojums Rīga-Mehiko/Kankūna-Rīga (Turkish Airlines; karstas uzkodas un dzērieni lidmašīnā)

- Nododamā bagāža 30 kg un rokas bagāža 8 kg. 

- Krieviski runājošs gids programmas ietvaros; - Transfērs lidosta – viesnīca – lidosta

- Dzīvošana viesnīcā Mehiko ar brokastīm;

- Ēdināšana “viss iekļauts” Kankūnā

- Maksas ceļi un stāvvietas; - ieejas biļetes;

- laiva Xochimilco ;

 

Cenā nav iekļauts:
- Vietējais pārlidojums (ar nododamo bagāžu 20 kg un rokas bagāžu 5kg) ~180eur;

- medicīniskā apdrošināšana, personīgie izdevumi, dzeramnaudas u.tml.

 

Informācijai: Latvijas Republikas pilsoņiem līdz 90 dienām 6 mēnešu laikā bez vīzas. 

Latvijas Republikas nepilsoņiem vīza uz Meksiku nav nepieciešama, bet, ņemot vērā to, ka Latvijas Republikas nepilsoņa pase nepierāda to, ka cilvēks ir pastāvīgs Latvijas iedzīvotājs, Latvijas nepilsoņiem, kas vēlas ceļot uz Meksiku bez vīzas, ir jāsaņem oficiāla izziņa no Pilsonības un Migrācijas lietu pārvaldes (PMLP), kas apliecina viņa pastāvīgo dzīvesvietu Latvijā. Šai izziņai ir jābūt pārtulkotai angļu valodā un apstiprinātai Apostille (tā ir starptautiska standartizēta forma, kas apliecina dokumenta likumību citas valsts teritorijā, kas atzīst šādu legalizāciju. Zīmogs “Apostille” tiek uzlikts tikai uz valstu izdoto dokumentu oriģināliem)


*Operatoram ir tiesības mainīt viesnīcas un programmas secību, kā arī izlidošanas laiku un pārvadātāju.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme