TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Latvija

Ekskursijas

Iepazīt Latviju

Apskates ekskursija pa Rīgu

Jūs redzēsiet un iepazīsities ar apskates objektiem Rīgā, brauksiet pa Daugavas krasmalu, kur paveras brīnišķīgs skats uz Latvijas galvaspilsētu, caur pilsētas centru uz Jūgendstila rajonu, pa Alberta ielu, kas pēc UNESCO atzinuma ir muzejs zem klajām debesīm. Eiropā nav līdzīgu celtņu ART NUVO stilā. Ekskursija turpināsies pa jauniem pilsētas rajoniem. Jūs varēsiet apskatīt Latvijas universitātes ēku, Latvijas Nacionālās operu, Mākslas akadēmiju, Centrālstaciju, ekskursijā iekļauti ievērojamākie gotikas, kā arī vēlīnās arhitektūras pieminekļi - Doma baznīca, Sv. Pētera baznīca, daudziem pazīstamais Melngalvju nams, dzīvojamais komplekss “Trīs brāļi” ar hanzai raksturīgām noliktavām augšstāvos, Pulvertornis, Brīvības piemineklis, Rīgas pils – valsts prezidenta rezidence, iziesim caur zviedru vārtiem, pārbaudīsim Jēkaba kazarmas, ar uzbrukumu ieņemsim Bastējkalnu, iegrizīsimies unikālajā vēsturiskajā kompleksā “Konventa sēta”,  kā arī Rātslaukumā, kur izpildīja nāves sodu un apžēloja, izspēlēja viduslaiku mistērijas, bet starplaikos tirgoja. Un protams, gūsim lielisku baudu vienā no tipiskajām Rīgas kafejnīcām ar vaniļas un kaņelu, lielieskas kafijas aromātu, svaigām avīzēm un leģendāro balzāmu – “Latvijas melno zeltu”. Neatkārtojama un ne ar ko nesalīdzimāna miera izjūta. Faktiski, tas arī ir mūsu iepazīšanās ar Rīgu mērķis!

Ekskursija. Cēsis un Araiši

Cēsis ir senākā Latvijas pilsēta, bijusi Livonijas ordeņa galvaspilsēta. Agrāk šeit bija pils, kam nebija līdzīgas. Cietoksni uzcēla vācieši. Novarenā cietokšņa saglabājies rietumu tornis un daļa piegulošo sienu. Ordeņa pils pilsdrupas, Riekstu kalns, Sīversu pils, Sv. Jāņa baznīca, senais saules pulkstenis, melnie gulbji dārza dīķī maijā – tas viss ir Cēsu pilsētas vēstures lappuses, kas tiek pārlapotas šodien ar lielu interesi. Araiši ir viena no nedaudzajām vietām Latvijā, kur šodien ir atrastas leduslaikmeta lielākā dzīvnieka, mamuta, mirstīgās atliekas. Pats Araišu ezers agrāk bija lielāks. Ir pilnīgi dabīgi, ka šajā ezeru zemē parādījās savdabīgas cilvēku apmetnes – tā sauktās “ezeru pilis”. Araišu ezerpils ir pirmais izpētītais piemineklis šādā kategorijā visā ziemeļ-austrumu Eiropā.

Ekskursija uz etnogrāfisko muzeju

Etnogrāfiskais muzejs zem klajām debesīm, kas uzcelts 1924. gadā,  ir Latvijas kultūras mantojuma daļa. Tas ir izvietots mežu un parku zonā, Juglas ezera krastā, Rīgas pierobežā. Muzejā ir 90 tradicionālas celtnes: fermas, dzirnavas, baznīcas, zvejnieku celtnes, kas tika savāktas no četriem Latvijas novadiem: Zemgale, Kurzeme, Latgale, Vidzeme. Vasarā nedēļas nogalē muzejā tiek rīkoti koncerti ar tautas mākslinieku dalību. Kā arī Jūs varat atpūsties un nobaudīt nacionālos ēdienus vietējā krogā “Praids Krogs”.

Ekskursija uz viduslaiku pili Jaunpils

Jūsu ekskursija sāksies ar braucienu uz maizes ceptuvi «Lāči», kur strādā labākie maiznieki un konditori. Tā ir vieta, kur tradicionālo rudzu maizi cep pēc seno latviešu tradīcijām. Šeit būs iespēja iepazīties ar senajām maizes cepšanas tradīcijām, aplūkot veco un jauno ceptuvi, nobaudītgaršīgus cienastus. Nākamā Jūsu pietura – pils Jaunpils. Šeit būs iespēja veikt jauku ceļojumu pagātnē, atslēgu turētājas pavadībā iepazīties un aplūkot pili. Leģendas, nostāsti un stāsti būs interesanti kā pieaugušajiem, tā arī bērniem. Pēc ekskursijas palutiniet sevi ar ēšanu bruņinieku gaumē.

Ekskursija. Jūrmala - pilsēta pie jūras

Tikai 20 kilometus no Rīgas atrodas populārs piejūras kūrorts Jūrmala. Jau pirms pusotra gadsimta bija zināmas šīs vietas dziednieciskās īpašības. Bezgalīgā zelta pludmale, maiga jūra, dziedniecisks jūras gaiss, pilns ar priežu aromātu un meža apbrīnojamo skaistumu, vilina ceļotājus no visas pasaules. Jūrmala ir mājīga Eiropas pilsētiņa, kas sastāv, pārssvarā, no divstāvu mājām, kas ir iegrimušas zaļumos. Šeit var ieraudzīt gadsimta sākuma no koka būvētas vasaras mājas, kā arī mūsdienīgus kotedžus. Ekskursijas laikā Jūs iepazīsietpopulārā kūrorta galvenos apskates objektus: Majori, Dzintari, Dubulti. Ieraudzīsiet ļoti skaistas, ļoti mājīgas un īpaši pievilcīgas 19.gadsimta beigu un 20.gadsimta sākuma celtnes un pašu vērtīgāko, kas ir saglabājies līdz mūsdienām, Dzintaru koncerzāli, kur tiek rīkoti populāri festivāli un konkursi. Jums tiks dota iespēja pieiet pie jūras un pastaigāties gar centrālo gājēju ielu – Jomas ielu, iegādāties suvenīrus no dzintara, apmeklēt omulīgas ielu kafejnīcas. 

Kurzemes Šveice

Kandava – Sabile – Kuldīga

Ekskursija būs pa Abavas upes ieleju. 1996. gadā ieleja tika iekļauta Pasaules kultūras mantojumu sarakstā kā viens no 100 unikālajiem dabas apskates objetiem uz mūsu planētas. Abavas labajā krastā, kur tā maina savu gaitu, atrodas viena no gleznainām pilsētām Latvijā – Kandava. Būs neliela pietura. Pastaigāsimiem gar Lielo ielu, apbrīnosim akmens tiltu, kas ir viens no vecākajiem Baltijā, pāri Abavas upei. Apskatīsim Livonijas ordeņa pils pilsdrupas un Pulvertorni, kas būvēts hercoga Jēkaba laikā. Bet pats interesantākais mūs gaida priekšā. Mēs redzēsim Sabili – pilsētu skaistākajā Abavas upes ielejas vietā. Viens no apskates vietām ir Vīnu kalns. Ordeņa laikā Abavas upes labā krasta pakājē bija vīnogu plantācija, bet vīnu no Sabiles veda uz ārzemēm. Kalns tiek minēts Ginesa grāmatā kā ziemeļpuses vīnu dārzs pasaulē. Vēlāk dosimies uz atpūtas bāzi “Zviedru cepure”, kur tūristi var nobraukt ar ragavām no kalna, bet ziemā šeit darbojas slēpošanas trase. Nākamā pietura – Abavas rumba – pirmais ūdenskritums mūsu ceļā. Otrais ūdenskritums ir paslēpies grāvī, lūzumā, lai to ieraudzītu ir jānokāpj lejā pa stāvām koka kāpnēm. Skaistākais ūdenskritums ir uz Ivandes upes (Abavas upes pieteka). Kuldīga – Kurzemes Venēcija. No vienas puses – upe Venta, no otras – Alekšupīte. Uz Ventas upes ieraudzīsim pašu platāko ūdenskritumu Eiropā (platums – 150 m). Uz Alekšupītes – pašu augstāko ūdenskritumu mūsu maršrutā (augstums – 4,2 m). Apskatīsim vietu, kur atradās Livonijas ordeņa pils, sarkanais tilts, Sv. Jekaterīnas baznīca un pilsētas dome.

Ekskursija. Barona Minhauzena atgriešanās

Kas no mums nezina stāstu par baronu Hieronīmu Kārli Frīdrihu fon Minhauzenu? Kas bērnībā nav lasījis grāmatas par viņa piedzīvojumiem un varoņdarbiem?  Kas, galu galā, nav redzējis filmu par slaveno sapņotāju, kas vēl dzīvsbūdams,tika uzskatīts par meli un lielībnieku? Apmeklējot muzeju, Jūs sapratīsiet, ka tā viss gluži nav. Jūs apmeklēsiet vietas, kur ir notikuši amizanti notikumi ar zirgu, kur notika medības uz pīlēm. Pie kam redzēsiet pīles, kas norija virvi ar speķa gabaliņu; radziņu, kur aizsala zvēri, bet, kad izskusa, radziņš sāka spēlēt pats no sevis. Šeit “atradīsiet” ne tikai Minhauzenu pārīti, bet arī daudzus pagātnes un tagadnes pazīstamus cilvēkus: hercogs Jēkabs, Ulmanis, Pauls, Artmane, Rainis un daudzi citivaska figūru eksponāti.

Pēc aizraujošas ekskursijas Jūs varēsiet labi pavadīt laiku, organizējot pikniku svaigā gaisā te pat pie ieejas uz Minhauzena taciņu. Pēc piknika iesakam draudzīgā kompānijā doties pastaigā pa taciņu un apbrīnot lielisko saulrietu Vidzemes jūrmalas piekrastē. Koka taciņa 5,5 km garumā ved uz necaurstāigājamu mežu – tādā biezoknī pašiem nenokļūt! Visa maršruta garumā daudz amizantu koka skulptūru – barona Minhauzena piedzīvojumu varoņi. «Daži mani klausītāji  uzskata, ka, stāstot savus stāstus, es aizraujos līdz aizmiršanai un vairs nezinu, vai tas, ko es mākslinieciski pasniedzu kā patiesību, patiešām bija».Atgūstot sevi, daži domā: «Nu gan melo!» Citi atzinīgi iesaucas: «Kāda bagāta iztēle!» Ir bijušas manā pārsteidzošajā liktenī arī pelēcīgas garlaicīgas dienas, kā arī spoži momenti. Tomēr, gan vieni, gan otri, īpaši pēc daudziem gadiem, liekas vienādi poētiski un aizraujoši”. No barona Minhauzena dienasgrāmatas.

Pastaiga pa Rīgu

Mēs aicinam Jūs uz aizraujošu pastaigu pa Rīgu, kuras laikā Jūs pastaigāsieties pa šaurajām Vecrīgas ieliņām, kas saglabājas savus nosaukumus no viduslaikiem līdz mūsdienām; uzzināsiet daudz pilsētu leģendas; redzēsiet dažādu stilu un laikmetu ēkas: Melngalvju nams, Kaķu māja, Trīs brāļi, Sv. Pētera baznīca, Sv. Jēkaba baznīca, Sv. Jāņa baznīca, Doma baznīca, Rīgas pils, Jēkaba kazarmas, Zviedru vārti, Pulvertornis un daudz kas vēl.

Ekskursija uz Rundāles pili

Rundāles pils un parka ansamblis – viens no ievērojamākajiem baroka un rokoko pieminekļiem Latvijā, pazīstamā arhitekta F.B.Rastrellī šedevrs. Pils tika būvēta Kurzemes hercogam Bīronam, kas Krievijas vēsturē ir pazīstams kā Annas favorīts. Pils vēsture ir cieši saistīta ar Krievijas vēsturi un ar tādām ievērojamās personībām kā brāļi Zubovi, grāfs Šuvālovs, kuriem dažādos laika periodos tā ir piederējusi. Šī pils pārsteigs Jūs ar baroko un dekoratīvās māklas rokoko stilā mistrojumu, ar dārziem, kas noformēti līdzigi Versaļas dārziem.

Salaspils memoriālais ansamblis – fašisma upuru piemineklis

Šoseja Rīga- Daugavpils. Pēc 17 kilometriem ceļš iegriežas mežā. Ceļš ved uz bijušo poligonu, kur vēl cara laikā zaldāti šāva pa saplākšņa mērķiem. Taču vācu okupācijas laikā šaušanas mērķi bija dzīvie cilvēki.  Šeit ... saules izdedzinātā, smilšainā zemē, kas apaugusi ar panīkušiem viršiem,atrodas pati lielākā no visām 23 “nāves nometnēm”, kuru organizēja vācu fašisti Latvijā,  - koncentrācijas nometne Salaspils. Apmeklēsim Salaspils memoriālo ansambli – II pasaules kara upuru pieminekli, kas veidots pirms 42 gadiem bijušās koncentrācijas nometnes civilajiem iedzīvotājiem vietā. Veidots pēc autoru kolektīva, kas sastāv noskulptoriem: A.Bukovskis, O.Skarainis, J.Zariņš un arhitektiem: Asaris, O.Ostenberga, I.Strautmanis. Pēc gida stāstījuma sapratīsim, kāpēc pie ieejas memoriālā iekalts uzraksts: “Aiz šiem vārtiem sten zeme”.

Sigulda – «Latvijas Šveice», Turaidas pils

Sigulda – dabas vēsturiskais parks. Pastaigas ļaujs Jums izbaudīt unikālas dabas skaistumu. Jūs varēsiet pastaigāt pa Livonijas ordeņa bruņieku pili – Turaidu, apmeklēsiet Gūtmaņa alu, Paradīzes alu, pateicoties tam izjutīsiet viduskaiku laimeta atmosfēru. Un ēdīsiet pusdienas vienā no pievilcīgajām kafejnīcām.

Vakara ekskursijas ar izklades kompleksa «LIDO» apmeklējumu

Ekskursija pa vakara pilsētu ar iziešanu uz apskates laukumu, no kura paveras brīnišķīgs skats uz visu pilsētu.Kūltūrizklades centra “LIDO” apmeklējums, atpūta un vakariņas nacionālajā stilā.

Lido – viens no lielākajiem etnogrāfiskā stila atpūtas laukumiem Eiropā, vairāk kā trīs hektāru platībā! Lido alus krogi un restorāni vienlaikus apkalpo līdz 1000 cilvēku. Parka centrā – suvenīru bodītes, mājiņas, daudz atrakciju bērniem un pieaugušajiem. Galvenā trīsstāvu ēka, būvēta no veseliem baļķiem, ir vietējās un Eiropas virtuves “kopotie raksti”. Desmitiem ēku pārplūst viena otrā. Pagrabos darina populāro latviešu alu. Kvalitāte lielieska. Cenas ir pieejamas.

Ventspils – Latvijas rietumu vārti

Iepazīšanās ar sesto lielāko Latvijas pilsētu, kur satek kopā visa Kurzemes bagātība – dzintara jūra, upe Venta, skaisti meži, kultūras un vēstures pieminekļi. Kopš seniem laikiem Baltijas jūras krastu apdzīvoja līvi, bet vieta, kur Venta ietek jūrā, tika uzskatīta par stratēģiski svarīgu. To atzina arī vācu krustneši, kas 13.gadsimtā uzcēla šeit Livonijas ordeņa pili, kura ir saglabājusies līdz mūsdienām. Laikam ritot, apkārt pilij izauga ostas pilsēta. Viduslaikos Ventspils tika iekļauta Hanzas savienībā – Ziemēļvācijas pilsētu tirgotāju apvienībā.

XIX gadsimta beigās Ventspils kļuva par cara Krievijas tranzīta ostu. Pašreiz Ventspils ir pati lielākā Baltijas jūras osta, kas neaizsalsts. Mūsdienīga pilsēta Ventspils ir Eiropas līmeņa pilsēta, kas piedāvā saviem viesiem lielu tūrisma un izklaides objektu klāstu. Pilsēta patīkami pārsteidz ar tīrām ielām un omulīgām mājām, vasaras laikā  - ar ziedu kompozīcijām un oriģinālām strūklakām. Vēcā pilsēta tiek aktīvi restaurēta, parki un ostas piekraste tiek sakārtotas, ceļa segums tiek mainīts. Iepazīstam Veco pilsētu, piļu kompleksu (XIII gs.), Ostmalas piekrasti, Doma laukumu un tirgus laukumu. Redzēsim ugunsbāku Dienvidu molā. Pēc izvēles ir iespējams veikt izbraukumu (40 min.) ar kuģīti “Hercogs Jēkabs” pa Ventas upi līdz Jūras vārtiem. Vasarā iesakam apmeklēt akvaparku jūras krastā. 

Pilsētā darbojas arī ūdens atrakciju centrs un SPA. Jebkurā gadalaikā ir interesanti apmeklēt Piejūras muzeju zem klajām debesīm, ekspozīcijā var iepazīties ar Kurzemes zvejnieku darbu, mājas iekārtu un svinamiem svētkiem. Brīvdienās bērni var vizināties ar mazbānīti, 1916. gada vilcienu, pa šaursliežu dzelzceļu. Bērnu parks “Džungļi”darbojaspar brīvu. Enkuru taka.




PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme