TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Riodežaneiro ir valsts bijušā galvaspilsēta un visapmeklētākā pilsēta valstī. Pilsētā atrodas milzīga Jēzus Kristus statuja, kas ir pilsētas simbols. Interesanti būs apmeklēt botānisko dārzu ar milzīgu pasaules augu daudzveidību. Vēl te var apskatīt zooloģisko dārzu, pašu lielāko stadionu pasaulē, pasakaini skaisto Guanabaras līci. Lieliskas iespējas piedāvā daudzie nakts klubi un bāri, diskotēkas un restorāni. Noteikti vajadzētu apmeklēt slaveno karnevālu, kurš notiek februāra beigās – marta sākumā.

 

Valsts visnoslēpumainākais ir Amazones rajons, kurš sastāda trešo daļu no valsts teritorijas. Amazones meži tiek dēvēti par „Pasaules plaušām”, jo saražo pusi no visa skābekļa. Amazonē ir ļoti bagāta flora, te dzīvo milzums putnu, liela zivju daudzveidība. Te ir iespējas piedalīties piranju un krokodilu medībās, pavizināties ar motorizētu kanoe.

 

Valsts vislielākais dabas dārgums ir Iguasu ūdenskritums un Paranas un Iguasu upju sateces. Tas krīt no 72 m augstuma, un tas ir dzirdams vairāku km attālumā.

Salvadora ir viena no valsts kultūras pilsētām. Pilsēta ir pazīstama ar saviem daudzajiem festivāliem un slaveno karnevālu.

 Chapada dos Vaedeiros nac. parks ir viens no skaistākajiem parkiem ar daudziem ūdenskritumiem, klintīm, oāzēm un daudzveidīgu dzīvnieku pasauli – tapiri, skudrulāči un dažādi plēsēji. Valsts piekrasti ir iecienījuši sērfings, vindsērfinga, burāšanas un arī makšķerēšanas piekritēji.


Papildus informācija

Lai gan vakcinācija nav saistīta ar inficēšanās risku un Brazīlijā nav obligātas vakcinācijas prasības iebraucējiem no Eiropas, tomēr Sabiedrības veselības aģentūra iesaka vakcinēties pret dzelteno drudzi un malāriju.


Dodoties uz Brazīliju ir nepieciešama pase, kuras derīguma termiņš ir ne mazāks kā 180 dienas no iebraukšanas datuma, un vīza.
Tūristu vīzas derīguma termiņš ir 90 dienas no iebraukšanas brīža. Vīzas saņemšanai nepieciešama pase, aizpildīts vīzas formulārs un personas fotogrāfija 3 x 4 cm, izziņa no darbavietas vai bankas.
Ielidojot Brazīlijā Jums ir jāaizpilda iebraukšanas/ izbraukšanas formulārs (Cartão de Entrada / Saída), kura pirmo daļu jāiesniedz pasu kontrolē iebraucot valstī, bet otro daļu izbraucot. Rūpīgi glabājiet formulāru visa ceļojuma laikā !


Valsts valoda ir portugāļu, no svešvalodām biežāk lietotās ir spāņu un angļu valodas.

Izplatītākā reliģija ir katoļticība 73.6%, bet ieceļotājiem no Āfrikas – bantu, vudū, makumba.

Spriegums tīklā no 110V vai 220V, atkarībā no štata (Salvadora - 110V, Riodežaneiro, Sanpaulu - 110V, Brazilja - 220V). Viesnīcās mēdz būt divu veidu rozetes ar 110V un 220V spriegumiem. Kontaktligzdas arī ir vairāku veidu: - ar diviem vai trim plakaniem, vai arī apaļiem kontaktiem.


1. janvāris (Jaunais gads), 20. janvāris (Riodežaneiro dibināšanas diena), aprīli - Svētā sestdiena, 21. aprīlis (Tirandentes diena), 1. maijs (Darba svētki), 7.septembris (Neatkarības diena), 2. novembris (Visu Svēto diena), 15. novembris (Republikas proklamēšanas diena), 24. - 25. decembris (Ziemassvētki), 31. decembris (Vecgada vakars)


Brazīlijai raksturīgas vidējās temperatūras, kuras pārsniedz + 20°С. Galvaspilsēta Brazilja atrodas karsta kontinentālā klimata zonā un vidējā gada gaisa temperatūra ir 24 °С. Riodežaneiro atrodas karsta un mitra klimata zonā un šeit gaisa vidējā temperatūra ir ap 26 °С. Sanpaulu atrodas mērena klimata zonā ar karstu vasaru (līdz 40 °С) un vēsām ziemām ( ap 10°С).



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme