TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Uzbekistāna ir valsts vidusāzijā. Tā robežojas ar Kazastānu, rietumos un ziemeļos, Kirgizstānu un Tadžikistānu austrumos, Afganistānu un Turkmenistānu dienvidos. Uzbekistāna ir valsts, kuras teritorijā atrodas unikāli dažādu laikmetu, stilu un virzienu vēstures un kultūras pieminekļi, tuksnesis, mazskarta daba, Buhāra, Samarkanda un Hiva ar bagātu kultūras un vēstures mantojumu, Zīda ceļš, kā arī tiešie avioreisi, lētākas preces un pakalpojumi, turklāt Latvijā ir šīs valsts vēstniecība.

 

Uzbekistāna spēj pārsteigt ar plašo tūrisma piedāvājuma klāstu – vēsturiskās un arheoloģiskās ekskursijas, piedzīvojumu un aktīvās atpūtas ceļojumi, ekotūrisms un luksusa tūrisms. Katrs var atrast un izvēlēties sev piemērotāko un atbilstošāko savām interesēm.



Papildus informācija

Īpašas vakcinācijas ieceļošanai Uzbekistānā nav nepieciešamas. Dodoties ceļojumā uz Uzbekistānu ir ieteicamas šādas vakcinācijas: Rutīnas vakcinācijas, kā, piemēram: Masalas, cūciņas, masaliņas, difterija, garais klepus, tetānuss, poli vīrusu vakcīna A hepatīts B hepatīts Vēdertīfs Trakumsērga Bet jebkurā gadījumā jākonsultējas ar savu ģimenes ārstu.

Ceļotājiem no Latvijas ir nepieciešams nokārtot vīzu.
Vīzas cena atšķiras no ceļojuma veida un ceļotāju skaita. Ir iespējams nokārtot: individuālo tūrista vīzu, grupas vīzu (10 un vairāk personas) un tranzīta vīzu. Vīzas noformēšanai nepieciešams: * derīga pase (pasei jābūt derīgai 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma) * viena krāsaina fotogrāfija uz balta fona Latvijas pilsoņiem! (Noformēšana 6 d/d) Tūrisma vienreizējā vīza līdz 15 dienām - 90 $ Tūrisma vienreizējā vīza līdz 30 dienām - 110 $ Latvijas nepilsoņiem! (Noformēšana 10 d/d) Tūrisma vienreizējā vīza līdz 15 dienām - 150 $ Tūrisma vienreizējā vīza līdz 30 dienām - 190 $ (Noformēšana 5-6 d/d) Tūrisma vienreizējā vīza līdz 15 dienām - 175 $ Tūrisma vienreizējā vīza līdz 30 dienām - 220 $

Uzbeku (oficiālā) Daudz kur izmanto krievu un tadžiku valodu, lielpilsētās – arī angļu.

Pamata reliģija - islāms (88%), pareizticīgie (9%).

1.14 janvāris, 8.21 marts, 9 maijs, 1 septembris, 1 oktobris, 8 decembris.

Klimats Uzbekistānā ir krasi kontinentāls, tas svārstās no sausa un neauglīga, ar siltām vasarām un vesām ziemām rietumos līdz mēreniem nokrišņu daudzumiem, ar viduvējām vasarām un neganti aukstu ziemu austrumos. Temperatūras diapazons Uzbekistānā gada laikā svārstās no 40 ˚ C vasarā (jūlijā un augustā), un -20 ˚ C ziemas vidū (janvārī un februārī). Mitrums ir diezgan zems. Pavasarī un rudenī temperatūras ir mērenāksas (vidēji 20 ˚ C līdz 30 ˚ C).



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme