TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Malaizija - viena no dienvid-austrumu Azijas attīstītākajām valstīm. Tās ekonomika bāzējas uz elektronikas, elektropreču, tekstila un kaučuka izstrādājumu, saimniecības preču un rūdas izrakteņu industriālās ražošanas. Valsts ir lielākais eksperts palmas eļļas, kaučuka, tropisko koku materiālu, kakao-pupiņu un piparu ražosanā.

 

Kuala-Lumpura, Malakka un Džohor dienvidu štatā galvenokārt dzīvo ķīnieši. Šis trokšņainais, skaistais un diezgan apdzīvotais rajons skaitās valsts tūristu un tirdzniecības centras. Austrumu piekrastes pasaule ir pavisam savādāka: šie apgabali ir maz apdzīvoti, tūristi apmeklē tikai pludmales starp Kuantanu un Kualu-Trenganu. Sabahā atrodās 4100 m augsts Gunung Kinabaku kalns.


Papildus informācija

Ieteicams vakcinēties. Pārtikas un ūdens infekcijas – bakteriālā diareja, hepatīts A un vēdertīfs. Pārnēsājamās infekcijas – tropu drudzis un malārija.

Latvijas pilosņiem vīze nav nepieciešama. Iebraukšanas vīza Latvijas pilsoņiem, kuri ierodas Malaizijā uz laiku līdz 90 diennaktīm, nav nepieciešama. Vajag vienīgi aizpildīt imigrācijas karti, kad Jūs ierodaties ar lidmašīnu. Izlidojot no Malaizijas, tiek iekasēts lidostas nodoklis 5 Malaizijas ringitu apmērā no katra pasažiera iekšējos lidojumos un 50 Malaizijas ringitu apmērā par katru pasažieri starptautiskajos reisos. Malaizijas vīza nepilsoņiem 48 Ls.

Malaizijas Bahasa (oficiālā ) Valstī runā arī angļu, ķīniešu, tamilu, telugu, malojamu, pandžabi un tai valodās. Valsts austrumos lieto arī ibanas un kadazanas valodās.

Musulmaņi - 60.4%, Budisti - 19.2%, Kristieši - 9.1%, Hinduisti - 6.3%,

Tīkla spriegums 220v. Malaizijā izmanto trīszaru kontaktdakšiņas.

1.2 janvāris, 1 februāris, 12 marts, 1.maijs, 25.decembris.

Malaizijā ir tropiskais, vidējā gada temperatūra gaisā apmēram 27°C, min 22°C, max 32°C. Vidējais gaisa mitrums 70%. Rietumu piekrastē nav izteiktas lietus sezonas, labs laiks te pieturās visu gadu un lietus ir tikai īslaicīgs. Austrumu piekrastē pludmales sezona turpinās no marta līdz septembrim, no novembra līdz janvārim tur līst stiprs lietus.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme