TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

SAULES, VĪNA UN TERMĀLO ŪDEŅU ZEME UNGĀRIJA: Egera, vīna degustācija, Budapešta, kruīzs ar kuģīti pa Donavu, Balatona ezers, "Sečeņi" termālais baseins, Sentendre, Višegrada, zirgu šovs Ungārijas stepē "Varga Tanya", klinšu baseini Miškolcā Tapoļcā.

Description

Valsts: Ungārija

SAULES, VĪNA UN TERMĀLO ŪDEŅU ZEME UNGĀRIJA (AR ATPŪTU PIE BALATONA EZERA) 
EGERA - VĪNA DEGUSTĀCIJA – BUDAPEŠTA - KRUĪZS AR KUĢĪTI PA DONAVU –BALATONA EZERS - "SEČEŅI" TERMĀLAIS BASEINS –– SENTENDRE – MARCIPĀNA MUZEJS – VIŠEGRADA - ZIRGU ŠOVS UNGĀRIJAS STEPĒ "VARGA TANYA" – KLINŠU BASEINI MIŠKOLCĀ TAPOĻCĀ
Budapešta nenoliedzami ir Donavas pērle. Ķēžu tilta laidums ir kā savīta lente, kas sasien kopā divus krastus. /Tomass Edisons/. Sperot pirmos soļus uz ungāru zemes, Jūs savām acīm skatīsiet tēlnieces dabas stalaktītu veidojumus Baradla alā Aggtelekas ciematā, iepazīsiet baroka karalieni Egeru un, klausoties senas leģendas, degustēsiet vīnu Skaistās Sievietes ielejā. Satiksieties ar noslēpumaino skaistuli Budapeštu, bet brauciens ar kuģīti pa Donavu, malkojot šampanieti, liks Jums sajusties kā īstā pasakā. Vēstures elpu izjutīsiet senajā karaļu pilsētā Višegradā, un tad mazliet salduma mākslinieciskajā Sentendrē. Relaksāciju un atpūtu piedāvā Ungārijas lielākais ezers – Balatona ezers; savukārt puštā pavadīsiet romantisku vakaru, vērojot zirgu šovu, ļaujoties liegajām čigānu mūzikas vijoļu skaņām un čardaša soļiem. Un kāpēc gan ne?
19.07. – 25.07.2020. 
7 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 292 

1.diena. 19.07. „Pretī jauniem iespaidiem…”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Pusdienu pauze. Nakts viesnīcā 3* Slovākijā Popradas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
2. diena. 20.07. „Termālie ūdeņi un Egeras vīni...”
Brokastis*. Slovākija. Ceļš caur Slovākijas Rūdu kalniem. Gleznainā panorāma. Ungārija. Baradla (UNESCO) – Ungārijas lielāko stalaktītu – stalagmītu alu apmeklējums. Šīs alas kopējais garums ir 25 km. Jūs patīkami pārsteigs mūzikas “koncerts” dziļi pazemē. Iespēja pastaigāt zem dabiskajām akmens arkām un sajust šī dabas brīnuma vēso elpu uz saviem vaigiem.
Ierašanās Egerā. Apskates ekskursija vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu 10 €). Pilsēta ir slavena ar saviem arhitektūras pieminekļiem, vīniem un ārstnieciskajiem avotiem. Cietoksnis, turku laika minarets, katedrāle, Minoretu baznīca. Egera ieņem 3. vietu valstī vēsturisko pieminekļu skaita ziņā.
Pēcpusdienā aicinām doties uz “Skaistās sievietes ieleju” nodegustēt slavenos Egeras vīnus - “Egri Bikaver”, ”Egri Lenyka” un nobaudīt nacionālos Ungārijas virtuves ēdienus. Vakarā ierašanās Budapeštā. Brauciens ar kuģīti pa Donavu, baudot izgaismoto pilsētu un malkojot glāzi dzirkstošā vīna. Nakts viesnīcā 3* Budapeštā. Ierašanās viesnīcā.
3.diena. 21.07. „Donavas pērle –Budapešta...”
Brokastis*. Budapeštas pilsētas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā (par papildus samaksu 20 €). Iepazīsim divas vēsturiskās daļas: Peštu – Varoņa laukums, Vajdahuņada pils, Valsts Opera, Parlamenta ēka, Svētā Ištvana bazilika, Ķēžu tilts un Budu - Sv. Maķāša baznīca, Zvejnieku bastions, Trīsvienības kolonna, Prezidenta pils.
Pēcpusdienā iesakām apmeklēt Sečeņi peldvietu – termālo minerālūdens baseinu kompleksu, kur ūdens temperatūra ir 27 – 38 ° C, kā arī apmeklēt tvaika pirtis. Šis komplekss atrodas pilsētas centrālajā parkā, kura teritorijā izvietojies arī Zooloģiskais dārzs – viens no senākajiem Eiropā un Jautrais parks – Budapeštas lunaparks. Netālu atrodas Izstāžu zāle un Mākslas muzejs.
Vakaru iesakām pavadīt nacionālā ungāru stilā lauku sētā “Vargatanya” – dresētu zirgu šovs, izjādes ar zirgiem, etnogrāfiskās ungāru lauku sētas apskate. Bagātīgas vakariņas, kurās varēsiet nobaudīt dažādus ungāru virtuves gardumus un mājas vīnu, kā arī ļauties smeldzīgam čigānu mūzikas valdzinājumam un čardaša dejas soļiem kopā ar folkloras grupas dejotājiem. Vakarā atgriešanās viesnīcā 3* Budapeštā.
4. diena. 22.07. „Pa karaļa pēdām...”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā „Pa karaļa pēdām” (par papildus samaksu 30 €). Brauciens uz romantisko mazpilsētiņu Sentendre. Pilsēta ar senatnīgu arhitektūru, kuru radījuši serbu, dalmāciešu un grieķu ieceļotāji 17. – 18.gs. Marcipāna muzeja apmeklējums. Blakus muzejam ir veikaliņš,kur var iegādāties ekskluzīvas marcipāna figūriņas, marcipānu šokolādē, marcipāna liķieri un dažādas marcipāna konfektes. Brīvajā laikā iespējams apmeklēt kādu no mākslas galerijām, senāko vīna muzeju, keramiķes Margaritas Kovāčas muzeju, Micro Csodok muzeju, kas piedāvā īstus brīnumus-šaha dēlis ar figūriņām uz kniepadatas galviņas, kafijas servīze uz cukurgrauda, zelta kamieļu karavāna adatas acī, bet, ja vēlaties pašā vasaras karstumā nokļūt Ziemassvētku pasaulē, piedāvājam ielūkoties Ziemassvētku muzejā.
Karaļu pilsēta Višegrada - ungāru karaļa Maķāša iemīļota atpūtas vieta. Višegradas cietokšņa /13.gs./ pilsdrupu-muzeja apskate, Šalamona tornis, kur 12 gadus no savas dzīves pavadījis pats Drakula, kā arī neaizmirstamie skati-skaistie Donavas loki.
Atgriešanās Budapeštā. Vakarā piedāvājam doties uz Budafokas vīna pagrabu, kur saimniece Jūs iepazīstinās ar vīna pagrabu, mācīs degustēt ungāru vīnus, cienās ar gardu maltīti ungāru stilā bet akordionista jautrās dziesmas tā vien aicinās dziedāt līdzi un izkustināt kājas raitā dejas solī. Nakts viesnīcā 3* Budapeštā.
5.diena. 23.07. „Ungārijas pārsteigums – Balatona ezers...”
Brokastis*. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā „Ungārijas pārsteigums – Balatona ezers” (par papildus samaksu 35 €). Dodamies uz Ungārijas dienvidiem - Balatona ezeru. Pagājušā gadsimta sākumā Balatona piekraste bija populāra kā ārstnieciskais kūrorts, un, galvenokārt, nevis, lai ārstētu kādas atsevišķas saslimšanas, bet vispārējai garīgai rehabilitācijai no civilizācijas nogurušajam cilvēkam. Balatons-lielākais ezers Viduseiropā, savukārt, Balatona ūdenim ir ārstniecisks efekts.Tas palīdz pret anēmiju un nogurumu, bet kopā ar sauli tas dod par 150 % lielāku iedegumu. Atgriešanās un nakts viesnīcā 3* Budapeštā.
6.diena. 24.07. „Šodien atpūta un relaksācija...”
Brokastis*. Viesnīcas numuru atbrīvošana. Termālie ūdeņi Miškoļcā-Tapoļcā. Jūs lieliski relaksēs pelde klinšu baseinā Miškoļca-Tapoļca. Par „Pasaules brīnumu” sauc termālo avotu baseinus alu labirintos ar ūdens temperatūru 20-28 C. Neparasti iespaidi un relaksējoša pelde Jūs gaida modernizētos pazemes baseinos starp klintīm. Pārbrauciens uz Poliju. Nakts viesnīcā 2* Polijas teritorijā, Krakovas apkaimē. Ierašanās viesnīcā.
7. diena. 25.07. „Un atpakaļ tur, kur viss sākās!..”
Brokastis*. Izbraukšana mājup. Polija. Lietuva. Vēlu vakarā / naktī / atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība:
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris)
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 85 €,
• piemaksa par papildvietu autobusā 85 €,
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos,
• pilsētas sabiedriskais transports,
• AAS "BALTA"" medicīniskā apdrošināšana 6,30 € (65 - 69 gadu vecumā 12,60 €; 70 – 75 gadu vecumā 18,90 €).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija uz Sentendri, Višegradu 30 €; izbraukuma ekskursija uz Balatona ezeru 35 €
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 65 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 55 €, bērniem līdz 14g. 45 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Aggtelekas alas 10 €; Ekskursija Budapeštā 20 €; Ekskursija Egerā 10 €; Marcipāna muzejs 3 €, Kuģītis pa Donavu Budapeštā 20 €; vakariņas un vīna degustācija Skaistās Sievietes ielejā 29 €; Vakariņas un vīna degustācija Budafokas vīna pagrabā 31€, vakars nacionālajā stilā Varga Tanya 37 €; Višegradas cietokšņa apskate 7 €; Šečeņi termālie baseini 4600 HUF, Transports Budapeštā 350 HUF, Zooloģiskais dārzs 2500 HUF, Muzeji Budapeštā no 1000 HUF; pludmales pie Balatona ezera 1200 HUF, Miškoļcu termālie baseini 9 €.
2019.gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                              Klienta paraksts

 

_________________________                              ___________________________


Uzdot jautājumu vai pieteikties

SAULES, VĪNA UN TERMĀLO ŪDEŅU ZEME UNGĀRIJA: Egera, vīna degustācija, Budapešta, kruīzs ar kuģīti pa Donavu, Balatona ezers, "Sečeņi" termālais baseins, Sentendre, Višegrada, zirgu šovs Ungārijas stepē "Varga Tanya", klinšu baseini Miškolcā Tapoļcā.
(19.07.2020-25.07.2020)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme