TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

MELNĀS JŪRAS PĒRLES: Rumānija un Bulgārija: Skaisto sieviešu ieleja, Sibiu, Brašova, Rašnov, Brān, drakulas pils, Bukareste, Aladža klosteris, Varna, folkloras vakars, vīnu degustācija, Sigišoāra, Peleš pils, Kluža Napoka, Miškoļca-Tapoļca.

Description

Valsts: Rumānija

MELNĀS JŪRAS PĒRLES
RUMĀNIJA UN BULGĀRIJA
„SKAISTĀS SIEVIETES IELEJA” - VĪNU DEGUSTĀCIJA – SIBIU – BRAŠOVA – RAŠNOV - BRĀN – DRAKULAS PILS – BUKARESTE – ALADŽA KLOSTERIS - VARNA - FOLKLORAS VAKARS – KONSTANTA – ATPŪTA PIE JŪRAS – SIGIŠOĀRA – PELEŠ PILS – KLUŽA NAPOKA - MIŠKOĻCA-TAPOĻCA
15.07. – 24.07.2020. / 10 dienas / Visas naktis viesnīcās
Ceļojuma cena: € 530. 

1.diena. 15.07. „Un ceļojums sākas...”
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva, Polija, Slovākija. Ierašanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Slovākijas teritorijā, Popradas apkaimē.
2.diena. 16.07. „Vīnogulāju apskāvienos...”
Brokastis*. Dodamies uz “Skaistās sievietes ieleju” nodegustēt slavenos Egeras vīnus - “Egri Bikaver”,”Egri Lenyka” un nobaudīt nacionālos Ungārijas virtuves ēdienus. Pārbrauciens līdz Rumānijai. Ierašanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Rumānijas teritorijā, Alba Julija apkaimē.
3.diena. 17.07. „Jaunu iespaidu gaidās...”
Brokastis*. Dodamies uz Transilvāniju. Sibiu – vienu no skaistākajām Rumānijas pilsētām. Pēc vēlēšanās piedāvājam apskates ekskursiju ar vietējo gidu pa Sibiu, par papildus samaksu 10 €. Pilsētā ir lielisks centrālais laukums ar daudziem krāšņiem namiem, Brukentāla pils – bijusī Transilvānijas gubernatora Zāmuēla fon Brukentāla rezidence, gotiskā stilā celtā Evaņģēliski – luteriskā katedrāle, Romas katoļu baznīca, Rumāņu ortodoksās baznīcas katedrāle, kas celta pēc Sofijas katedrāles parauga. Apskates ekskursija ar vietējo gidu pa Brašovu, par papildus samaksu 10 €. Brašova - pauguru ieskauta skaista viduslaiku pilsēta. Viduslaikos tas bija galvenais tirdzniecības centrs. Pilsētā var apskatīt 1420. gadā celto rātsnamu, kurā tagad atrodas vēstures muzejs, 58 m augstais Taurētāja – ziņotāja tornis, gotiskā Melnā baznīca, Sv.Nikolaja baznīca. Ierašanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Rumānijas teritorijā, Brašovas apkaimē.
4.diena. 18.07. „Ciemošānās pie grāfa Drakulas....”
Brokastis*. Dodamies uz Rašnov cietoksni –iecīenīta apmeklējuma vieta, tas ir 14.gs cietoksnis. Tie kuri būs pārvarējuši gājienu kalna līdz cietoksnim tos apburs dabas skaistums kas ieskauj Rašnovu. Tālāk mūsu ceļš vedīs uz pili. Brān ir ievērojama ar pili, kura ir visvairāk apmeklētākā vieta Rumānijā, pateicoties mītam par Drakulu, kas saistās ar šo pili! Pārbrauciens līdz Melnajai jūrai. Ierašanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Konstantas apkaimē.
5.diena. 19.07. „Atpūta var sākties...”
Brokastis*. Atpūta pie jūras. Ap pusdienas laiku piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 40 €) uz Bulgāriju, Varnu, Aladžas klosteris. Aladžas klosteris ir viduslaiku klosteris, kurš atrodas klintī, veidots tas divos stāvos un tā augstums sasniedz gandrīz 40 m. Ir vairākas leģendas par klostera rašanos. Varna - nozīmīgākā Bulgārijas Melnās jūras piekrastes pilsēta un galvenā valsts osta. Varnu dēvē par Melnās jūras karalieni, pilsēta ir valsts lielākais tūrisma, kultūras, biznesa un izglītības centrs. Iepazīsimies ar bulgāru folkloru, izbaudīsim bulgāru nacionālo virtuvi. Atgriešanās viesnīcā pie Melnās jūras. Nakts 3* viesnīcā Konstantas apkaimē.
6.diena. 20.07. „Baudot sauli, jūru...”
Brokastis*. Atpūta pie jūras. Nakts 3* viesnīcā Konstantas apkaimē.
7.diena. 21.07. „Pa Melnās jūras piekrasti...”
Brokastis*. Atpūta pie jūras. Piedāvajam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 40 €) uz Rumānijas galvaspilsētu Bukaresti, tā ir arī viena no lielākajām Balkānu pilsētām. Pilsētas apskates: bulvāri, Parlamenta pils; Karaļa pils, Athenaeum, Stavropoleos baznīca. Eksursijas laika apmeklēsim Parlamenta pili, tā ir daudzfunkcionāla ēka, kura ir mājvieta Rumānijas Parlamentam. Pasaules Ginesa Rekordu Grāmatā minēts, ka šī ir pasaulē lielākā civilā administratīvā ēka, kā arī pati dārgākā administratīvā ēka, kā arī smagākā ēka. Pils ir 86 metrus augsta un stiepjas pat 92 metrus zem zemes. Platums un garums ir 270 un 240 metri. Pilī atrodas 1100 telpas, 2 pazemes stāvvietas. Gandrīz visi materiāli, kas izmantoti ēkas celtniecībā, ir no Rumānijas.
Vakarā piedāvājam apmeklēt folkloras programmu ar mūziku un dejām, nacionalo virtuvi un vīnu. Atgriešanās viesnīcā pie Melnās jūras. Nakts 3* viesnīcā Konstantas apkaimē.
8.diena. 22.07. „Ceļā uz Transilvaniju...”
Brokastis*. Atbrīvojam viesnīcas numurus. Dodamies uz Peleš pili tā tiek uzskatīta par skaistāko un interesantāko muzeju Rumānijā. Arhitektoniski pils harmoniski ietver sevī angļu renesansi, vācu baroku un franču rokoko. Pils celtniecība ilga 40 gadus, tā piederēja Kārlim I un karalienei Elizabetei. Talāk mūsu ceļš ved uz Sigišoāra – cietoksnis ar četriem torņiem, pulksteņtornis ar Šveices kurantiem un septiņām koka figūrām, kas simbolizē nedēļas dienas, 14.gs. gotiskā klostera baznīca ar ērģelēm, kā arī luterāņu baznīca, kas atrodas uz klints ar 13.gs. rumāņu kapenēm, māja, kurā dzimis Vlads III Cepešs, kas pazīstams kā grāfs Drakula. Kluža Napoka - pilsēta Rumānijas ziemeļrietumos, Transilvānijā, pie Mazās Somešulas upes. Pēc velēšanās var doties vēlā vakara pastaiga pa pilsētu. Rumānijas ceturtā lielākā pilsēta. Pilsēta veidojusies rumāņu, ungāru un vācu kultūru mijiedarbībā. Pilsētā ir tādas ievērojamas vietas kā Iuliu Maniu iela, kas ir slavenākā pilsētas iela, saukta arī par „spoguļu ielu”, Svētā Miķeļa baznīca, Rumāņu ortodoksās baznīcas katedrāle, kas celta 1933. gadā jauktā Renesanses un Bizantijas arhitektūras stilā. Ierašanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Rumānijas teritorijā, Klužas Napokas apkaimē.
9.diena. 23.07. „Kalnu pelde...”
Brokastis*. Brauciens līdz Miškolcai. Miškoļca-Tapoļca kūrorts. Par "Pasaules brīnumu" sauc termālo avotu baseinus alu labirintos ar ūdens temperatūru 20-28oC. Neparasti iespaidi un relaksējoša pelde Jūs gaida modernizētos pazemes baseinos starp klintīm. Ierašanās viesnīcā. Nakts viesnīcā 2*Polijas teritorijā, Krakovas apkaimē.
10.diena. 24.07.„Un atpakaļ uz mājām...”
Brokastis*. Laiks ceļā. Polija. Lietuva. Naktī atgriešanās Rīgā.

Samaksas kārtība
• Avansa iemaksa slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris)
• transporta un ceļa izdevumi,
• nakšņošana, 2* vai 3* viesnīcās, viesu namos pēc programmas, 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām (WC, duša/vanna numurā), ierašanās laiks nakts mītnēs pl. 21-24 un ir atkarīgs no maršruta specifikas, laika un ceļa apstākļiem,
• brokastis (*paredzētais brokastu laiks no pl.7-8., brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās nakts mītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma),
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi:
• piemaksa, ja nepieciešams vienvietīgs numurs viesnīcā 230 €
• piemaksa par papildvietu autobusā 120 €
• ieejas biļetes muzejos, izklaides pasākumos,
• pilsētas sabiedriskais transports,
• AAS "BALTA"" medicīniskā apdrošināšana 9 € (65 - 69 gadu vecumā 18 €; 70 – 75 gadu vecumā 27 € ).

Papildus izdevumi izbraukuma ekskursijām pēc izvēles:
Izbraukuma ekskursija uz Varnu, Aladžas klosteri 40 €; Izbraukuma ekskursija uz Bukaresti 40 €
Pilna izbraukuma ekskursiju paketes cena (bez ieejas biļetēm) 80 €. IZDEVĪGI: iegādājoties pilno izbraukuma ekskursiju paketi pirms ceļojuma cena 70 €, bērniem līdz 14g. 60 €.
Ieejas biļetes nav iekļautas izbraukuma ekskursijas cenā un tiek apmaksātas uz vietas.
*Izbraukuma ekskursijas dienā papildus samaksā ir iekļauts – degviela, maksas ceļi un ceļu nodokļi, stāvvietas, gida vai grupas vadītāja pakalpojumi.

Izmaksas apskates objektiem, pasākumiem un ekskursijām:
Vīna degustācija Skaisto Sieviešu ielejā 30 € Pelde Miškoļca – Tapoļca baseinos 14 €; ekskursija ar vietējo gidu Sibiu 10 €; ekskursija ar vietējo gidu Brašovā 10 €; Folkloras programma Rumānija 40 €; nacionālais vakars Bulgarijā 35 €; Aladža klosteris 3 €; vīnu degustācija Bulgārijā 15 €; Brān pils 8.50 €; vilcieniņš un ieeja Rašnov cietoksnī 7 €; Parlamenta pils 12.50 €; Peleš pils 7.50 €; pilsētu nodoklis.
2019. gada izmaksas

Atcerieties, ka...

• Pirms ceļojuma uz Jūsu noradīto e-pastu tiks nosūtīts ceļojuma dokuments (vaučers) ar visu nepieciešamo informāciju par ceļojumu (autobusa numurs, grupas vadītāja tālruņa numurs un praktiskie ieteikumi).
• Minimālais skaits grupā 33 tūristi, ja ceļotāju skaits ir mazāks, lai ceļojums notiktu, tiek piedāvāts brauciens ar mazāku vietu skaitu autobusu (iespējams bez WC).
• Minimālais skaits izbraukuma ekskursijās 30. 
• Tūroperators ir tiesīgs mainīt ekskursiju secību ceļojumā.
• Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
• Ja ceļojumā dodaties viens un nav ar ko kopā izvietoties viesnīcas numurā, tad ir jāpiemaksā par vienvietīgu numuru.
• Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
• Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, (piemēram nelabvēlīgu ceļu satiksmes situāciju)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.
Klienta iemaksātās naudas apdrošināšanas līgums NR 667906091, AAS "BALTA"

Operators: SIA Ozolciems Tūre                              Klienta paraksts

 

 

_________________________                              _______________________________


Uzdot jautājumu vai pieteikties

MELNĀS JŪRAS PĒRLES: Rumānija un Bulgārija: Skaisto sieviešu ieleja, Sibiu, Brašova, Rašnov, Brān, drakulas pils, Bukareste, Aladža klosteris, Varna, folkloras vakars, vīnu degustācija, Sigišoāra, Peleš pils, Kluža Napoka, Miškoļca-Tapoļca.
(15.07.2020-24.07.2020)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme