TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Mana mīļā Sanktpēterburga!

Description

Mana mīļā, Sanktpēterburga!
26.08.20-31.08.20
Ceļojuma programma

1. diena. 26.08.20.
Agri no rīta izbraucam no Rīgas. Pietura Tartu. Ierodamies Narva. Livonijas cietokšņa apmeklējums. Tajā upes krastā (un robežā) atrodas Ivangorodas cietoksnis, kurš dibināts 14.gadsimtā. Cietoksni dibināja Ivans III 1492. gadā. Tas kļuva iespējams pēc dažām nopietnām uzvarām, pateicoties kurām tika uzveikts Livoniešu karaspēkus. Pēc celtniecības mēroga acīmredzami, ka Ivangorodas cietoksnis politiski bija noteikts kā priekšējā  līnija ar Krievijas valsts robežu Tas ir pasaules praksē unikāls gadījums, kad ienaidnieku cietokšņi bija uzbūvēti
šāviena sasniedzamības attālumā. Vakarā iebraucam Krievijas ziemeļu galvaspilsētas – Sanktpēterburgā. Nakts viesnīcā.

2. diena. 27.08.20.
Brokastis viesnīcā. Daudz interesantu stāstu no slavenu muižnieku dzīves, par kultūras un arhitektūras pieminekļiem, vēsturiskā centra apskate, Kazaņas katedrāle, Ņevas prospekts, Marsa laukums, kanāli un tilti pilsētā pie Ņevas, ziemeļu Venēcijā – tas viss Jūs gaida apskates ekskursijā pa pilsētu. Pētera un Pāvila cietokšņa apmeklējums.
Ekskursija uz Imperatora Porcelāna Fabriku, kura dibināta 1844. gadā. Jūs nokļūsiet pašā fabrikas sirdī, iepazīsieties ar unikālām tehnoloģijām porcelāna izgatavošanai,  kā arī ar tās slepenajām leģendām, ar kurām ir apvīti ilggadīga uzņēmumā neatkārtojamie izstrādājumi. Fabrikas muzejs ir bagāts ar savu ekspozīciju – Krievijas porcelāna vēsturi. Apmeklēsim arī fabrikas veikalu, pat, iespējams, nopirksim krūzīti piemiņai. Atgriežamies centrā. Tālāk pastaiga pa Vasaras parku, atvērts pēc 3 gadu rekonstrukcijas. Brīvajā laikā līdz vakaram ir ar ko nodarboties - piedāvājam apmeklēt „Spas na Krovi” katedrāle un  prestižas vietas: tos pašus eļļas raušus-kafejnīca, kura ir  ierakstīta Pēterburgas  pazīstamo vietu Sarkanajā grāmatā,  ar norādījumu - aizliegts izmainīt).  Apalīti (eļļas rauši) ir garšīgi! Gastronomu  Nr. 1 - pats skaistākais pārtikas veikals Pēterburgā: Voļfa un Beranže konditoriju  (slaveni apmeklētāji); Grāmatu Namu Ņevas prospektā…
 Vakarā  piedāvājam izbraukt ar kuģīti pa Ziemeļu Venēcijas kanāliem. Braucienu pavada aizraujoši gida stāsti par maršrutā redzamajiem objektiem un to īpašnieku likteņiem. Nakts viesnīcā.

3. diena. 28.08.20.
Brokastis. Dosimies uz Krievijas imperatores Katrīnas II vasaras ārpilsētas rezidenci Carskoe selo (Puškina): Jums atvērsies Katrīnas pils visā savā baroka stila greznībā, redzēsiet Dzintara zāli, ko ir atjaunojuši krievu meistari, kā arī lielu gandarījumu Jums sniegs pastaiga pa Katrīnas pils parku ar tās lieliskajiem paviljoniem un skulptūrām. Parks ir skaists katrā gadalaikā!  Apmeklēsim pērli starp pasaules muzejiem – slaveno Ermitāžu. Nakts viesnīcā.

4.diena. 29.08.20. “ Kronštadts, Oranienbauma, Pēterhofa”
  Brokastis viesnīcā. Braucam  uz Kronštati. Pilsēta atrodas Kotlinas salā, Somu līcī. Kronštate – karavīru elites cietoksnis, kurš pieredzējis daudzus karus, Pēterburgai  jūras vairogs, Petrogradai, Ļeņingradai, kuru forti līdz šim glabā atmiņas par uzvarām un panākumiem, sacelšanos un nodevību – tā ir Krievijas slavenās vēsturēs nozīmīga lappuse. Nikoļskas jūras katedrāles apmeklējums, kura atvērta pēc ilgas restaurācijas.
  Braucam uz  Oranienbaumu - Pētera I tuvākaja drauga un  sabiedrotaija Aleksandra Meņšikova rezidenci, kur viņš ta arī nepaspēja padzīvot.  1743 ķeizariene Elizabete uzdāvināja to  savam troņmantniekam Pēteram Fedorovicham, un viņas sieva Katrīnai (nak. Katrīna II) , un Oranienbauma kļuva  par mazo pagalmu rezidenci. Pastaiga pa krāšņo parku un ekskursija    Ķīnu Pilī - Katrīnas II privātā rezidence, atvērts pēc ilgu atjaunošanas darbiem.
  Tālāk ekskursija Pēterhofā - strūklaku karaļvalsts pie Somijas līča,  Pētera I vasaras rezidenci. Ekskursija pa parku.Brīvajā laikā, pēc vēlēšanas, Jūs varēsiet apskatīt Pēterhofas pili, Grotas vai baudīt daudzo strūklaku vēsumu.
Naksnīgā ekskursija “Mistiskā Sanktpēterburga”, iespēja vērot Ņevas tiltu pacelšanu ar šampanieša glāzi, ekskursijas laikā Jūs uzzināsiet daudzus noslēpumus un leģendas par šo skaisto pilsētu .

5. diena. 30.08.20.
Brokastis viesnīcā. Krievijas muzeja apmeklējums.  Krievijas muzejs – pirmais valsts mākslas muzejs, kurš dibināts Sanktpēterburgā 1895. gadā pēc imperatora Nikolaja II. pavēles. Tālāk ekskursija uz Gatčinu. Vēl viena Pēterburgas piepilsēta, kas nav īpaši pazīstama plašākam ceļotāju skaitam. Gatčinas pils apmeklējums.  Vakarā braucam mājās. Nakts ceļā.
 

6. diena. 31.08.20.
 Agri no rīta mēs esam Rīgā.

Ceļojuma cena:  250  EUR  -1 vieta autobusā,
15 EUR   - atlaide bērniem līdz 12g. un  pensionāriem
70 EUR   - papildvieta autobusā

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar tūrisma klases autobusu un autoceļu izdevumi;
• 4 naktis 365 hotel spb (Borovaja 104) http://hotel365spb.ru, 2 - vietīgos numuros ar ērtībām,
• 4 brokastis viesnīcā;
• apskates ekskursijas Sanktpēterburgā,
• gids pavadonis visa brauciena laikā ( krievu val.)

Ekskursijas pakete - ieejas biļetes un ekskursijas 125 EUR pieaugušajiem/ 115 EUR studentiem ar ISIC/   100 EUR bērniem līdz 16g. Tiek apmaksāta tūres pasūtījuma laikā ! Ietilpst:
      Ir iespējams neņemt visu pakete, bet pasūtīt ekskursijas pēc izvēlēs!


-Livonijas cietoksnis (Narva)-9 EUR
-Imperātora porcelāna fabrika+muzejs (ieejas biļetes un ekskursija pa fabriku) - 15 EUR
-Katrīnas pils un dārzs (ieejas biļete, ieeja bez rinda, ekskursija ar vietējo gidu) - 40EUR
-Ekskursija un ieejas biļetes „Kronštadts , Oranienbauma, Pēterhofa” - 20 EUR/15*EUR
-Ermitāža - ieejas biļete, ieeja bez rindas, atļauja fotogrāfēt un uzņemt video (pieauguš.) 11 EUR
-Krievijas muzejs (ieejas biļete, ekskursija ar vietējo gidu) - 10 EUR
-Gatčina (ieejas biļetes un ekskursija pils+parks) 10 EUR/5*EUR
-Naksnīgā ekskursija “Mistiskā Sanktpēterburga” 10 EUR/5 EUR

Papildus izdevumi (apmaksa Sanktpēterburgā):
•    Reģistrācija viesnīcā -150 RUB
•    Ekskursija ar  kuģīti - 600 RUB
•    Spas na krovi ~ 400 RUB


 Firmas patur tiesības mainīt apskates objektu secību.  Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurs, kā arī programmā norādītie laiki ir no 2019 g.  un tie var mainīties !!!
 Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
•    LR pilsoņa pase, derīga vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma;


Krievijas E vīza LR pilsoņiem 10 EUR (noformēšana 5 darba dienas)
med. apdrošināšana  2.00 EUR

Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vec.) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecību. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara.

https://evisa.kdmid.ru  - E –vīza noformēšana patstavīgi
Noformējot patstāvīgi e-vīzu uz S.Peterburgu, tūrists pats ir atbildīgs par tās pareizu noformēšanu.  Gadījumā, ja vīza nav noformēta pareizi, klients pats atbild par radušies finansiālajiem zaudējumiem.
E-vīza jābūt izdrukāta (papīra formā)  un pieejama visu ceļojuma laiku.

1 EUR~70 RUB


Uzdot jautājumu vai pieteikties

Mana mīļā Sanktpēterburga!
(26.08.2020-31.08.2020)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme