TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS!! CEĻOJUMS UZ SAULAINO GRUZIJU UN TURCIJU! No Tbilisi līdz Batumi! Senā Kolhida un Bizantija, subtropisks piedzīvojums kanjonos, atpūta pie Melnās jūras!!! Viena diena mīļotajā Turcijā!

Description

Ceļojums uz saulaino Gruziju un Turciju! No Tbilisi līdz Batumi! Senā Kolhida un Bizantija, subtropisks piedzīvojums  kanjonos, atpūta pie Melnās jūras!!! Viena diena mīļotajā Turcijā! 

Tbilisi – Martvili kanjoni – pikniks gruzīnu ģimenē Tskaltubo – Batumi (6 dienas pie jūras) – mācību stunda pie kuģa kapteiņa – Delfinārijs – Botāniskais dārzs – carienes Tamāras arku tilts – uz Turciju, uz Trabzonu - Ureki magnētiskās smiltis un daudz izpriecu Melnajā jūrā!  

Izlidošanas datums: 18.08.2019 – 28.08.2019

Ceļojums uz Gruziju, uz neparasta skaistuma, aromātu un garšu, senu baznīcu, galvu reibinošu kalnu ainavu zemi un tikšanās ar laipnu un neparsti viesmīlīgu tautu! Gruzija, mēs mīlam tevi!

 

1 diena: 18.08.19. (piektdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 22:55. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi. Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.
 
2 diena: 19.08.19. (sestdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”.
Vēlas brokastis viesnīcā. Apskates ekskursija pa Tbilisi: Rustaveli prospekts, Brīvības laukums, pastaiga pa vēsturisko centru. Rezo Gabriadzes teātris - tornis - dīvainas formas pulkstenis, kur ik stundu var vērot muzikālu mini izrādi ar eņģeļiem! Miera tilts – neparasta celtne virs Kūras upes. Rike parks un pacelšanās pa trošu ceļu uz Narikala cietoksni, kas uzcelts klints virsotnē jau 4. gs. un ir pati senākā Tibilisi daļa. Dosimies uz Mtacminda kalnu, no kura augstumiem pilsēta ir redzama kā uz delnas. Šeit Jums būs iespēja papusdienot vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā  - “Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (par pap. maksu: no 26 lari). Ekskursijas turpinājumā apmeklēsim Nacionālo etnogrāfisko muzeju zem klajas debess. Šeit var redzēt sadzīves priekšmetus un mēbeles, tradocionālos apģērbus, izšuvumus, dažādus ēku rotājumus, kas raksturīgi katram Gruzijas reģionam. Muzejā ir pārstāvētas arī mājsaimniecības ēkas: smēdes, staļļi, vīna pagrabi “marani”, klētis, kūtis un vēl daudzi citi mājsaimniecības un sadzīves priekšmeti.
Atpūta pie Tbilisi jūras. Tā neoficiāli tiek saukta Žinvalas ūdenskrātuve, kas atrodas pilsētas ziemeļ-austrumos. “Jūras” garums ir 9 km un platums 3 km. Vasarā ūdenskrātuve kļūst par patīkamu atpūtas vietu, jo atrodas 500 m virs jūras līmeņa un šeit nemēdz būt stiprs karstums. Gar piekrasti ir izvietojušās mājīgas kafejnīcas un aprīkotas vairākas pludmales. Šeit Jūs varēsiet izpeldēties, pavizināties ar laivām, katamarāniem vai skūteriem. Botānikas mīļotājiem būs interesanti pastaigāties pa dendrāriju, baudot vīnu vai kafiju kādā no parka kafejnīcām. Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.
 
3 diena: 20.08.19. (svētdiena). Rietumgruzija – Imeretija–leģendārās Kolhidas zeme – Martvili kanjons – Prometeja ala – Tskaltubo kūrorts – pikniks imeretiešu mājā.
Agras brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Rietumgruzijas reģionu. Īsas pieturas laikā mēs noteikti pamēģināsim visgaršīgāko saldo gruzīnu maizi – nazuki, bet Shrosha ciematā iegriezīsimies keramikas tirgū. Tieši šeit var iegādāties vislabākos nacionālās keramikas izstrādājumus, kas būs Jums mīļa atmiņa no Gruzijas! Pusdienu pauze gleznainajā Rikoti pārejā (par pap. maksu: no 20 lariem). Ierašanās Imeretijā. Ekskursija uz Prometeja alu. Gruzīnu leģendas vēsta, ka, kaut kur šajā apkārtnē, sadusmotie Olimpa dievi piekala nepakļāvīgo jaunekli Prometeju pie klints par to, ka viņš iedeva cilvēkiem svēto uguni. Kopējais alas garums, ar vairākām pazemes upēm un pat ezeriem, ir aptuveni 11 km. Tās dziļums ir aptuveni 20 metri, un pastāvīgā temperatūra alas iekšpusē 14 grādi. Šis unikālais dabas objekts ar dīvainu formu stalaktītiem, kurus papildina, ar īpaša apgaismojuma palīdzību radīts, krāsu karuselis un cilvēka fantāzijas lidojums, aiznes brīnumainas pasakas ilūzijā un izraisa neaprakstāmu sajūsmu. Ekskursija uz Gachedili (Martvili) kanjonu ar smaragddzidru tīru ūdeni, kas traucas gleznainu klinšu apskāvienā.  Šī dabas rezervāta garums sasniedz 2400 metrus un dziļums 20 līdz 40 metrus. Šeit mēs pavizināsieties ar laivām. Izvietošanās un atpūta viesnīcā slavenajā Tskaltubo kūrortā. Vakarā mūs gaida imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase un pikniks parku mākslas dārzā Vita Garden – šašliki, hačapuri un izmekletie Imeretijas ēdieni un slavenie vīni! Nakts viesnīcā.
 
4 diena: 21.08.19. (pirmdiena).  Zelta Aunādas zeme – Kutaisi, Samegrelo tējas plantācijas. Sveicināta Melnā jūra – mēs braucam!!! Batumi.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Kutaisi. Ar Kutaisi pilsētu ir saistīts mīts par Argonautiem un Zelta Aunādu. Apskates ekskursija pa Kutaisi. Pilsēta ir uzcelta Rioni upes krastos. Mēs pastaigāsimies pa Vecpilsētas ieliņām un iemetīsim monētu Kolhidas strūklakā, bet pēc tam apmeklēsim Bagrata katedrāli. To var redzēt no jebkuras vietas pilsētā un tā kalpo ne tikai kā garīgas nozīmes celtne, bet arī kā vienotas gruzīnu tautas simbols. Ierašanās gleznainajā Gruzijas reģionā – Samegrelo Jūs esat redzējuši kā aug tēja? To noteikti vajag redzēt! Tējas plantāciju apmeklējums un tējas ražas novākšana. Pēc tam nogaršosim labākās tējas šķirnes un nopirksim sev un dāvanai draugiem!  Pusdienas megreliešu gaumē – nobaudīsim vienus no garšīgākajiem un izmeklētākajiem ēdieniem Gruzijā. Izbraukšana uz Adāriju, pie jūras. Vēla ierašanās Batumi. Izvietošanās un atpūta viesnīcā.
 
5 diena: 22.08.19. (otrdiena).  Batumi – atpūta pie jūras. Vakara pastaiga pa pilsētu.
Brokastis viesnīcā. Atpūšamies, sauļojamies, peldamies jurā un pastaigājamies pa pilsētu!!! Batumi – Melnās jūras piekrastes pērle, pilsēta, kas slīgst krāšņos zaļumos, kur valda brīvība un jautrība, kur dzīvīgums nenoplok līdz pat vēlai naktij. Pilsēta pārsteidz ar savām košajām ugunīm un strūklakām, lielisku piekrastes promenādi un skvēriem, ar seniem kolorītiem vecpilsētas namiņiem, kas izdaiļoti ar koka un metāla mežģīnēm. Iesakām nobaudīt tasīti aromātiskas kafijas, kas gatavota uz smiltīm un slaveno Adžārijas hačapuri. Vakarā – ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas. Aizraujoša pastaiga pa pilsētu vakara noskaņās, kas ilgstoši paliks Jums atmiņā. Jūs apmeklēsiet Piejūras parku – bulvāri, kas stiepjas gar pludmali 12 km garumā, Piazza laukumu, Neptūna strūklaku, Argonautu laukumu ar Mēdejas un zelta aunādas statuju, pie kuras dzirdēsiet interesantu stāstu par leģendāro Kolhīdu un pasakaino Mēdejas un Jāsona mīlestību. Jūs redzēsiet arī dejojošās strūklakas un 3D lāzeršovu. Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.
 
6 diena: 23.08.19. (trešdiena).  Batumi Botāniskais dārzs un Zaļā raga pludmales – īsta paradīze! Delfinārijs – skatāmies, priecājamies, peldam!
Brokastis viesnīcā. Batumi botāniskā dārza apmeklējums. “Pasaules daba miniatūrā” - šodien mēs redzēsim visu mūsu planētas dabu! Tikai šeit dažu stundu laikā var paspēt pabūt tādos tālos reģionos kā Austrālija, Jaunzēlande, Austrumāzija, Himalaji, Ziemeļ un Dienvidamerika un Vidusjūras reģions. Meksikāņu kaktusi un japāņu dārzs, ziedi no Ķīnas un bambusa audzes, palmas, liānas, eikalipti un koki ar simtiem sakņu. Un kāds gaiss! Un bezgalīgās Melnās jūras skati! Botāniskais dārzs pa kalna nogāzi nolaižas līdz Zaļā raga pludmalei, kas ir pati gleznainākā Adžārijā.  Šeit, pēc parka apskates, var ienirt maigajās jūras putās!
Atgriešanās Batumi, laiks atpūtai.
Vakarā iesakām apmeklēt slaveno Batumi Delfināriju (ieejas biļete no  15 lari). Izrāde sajūsminās ne tikai bērnus, bet arī pieaugušos. Veiklo delfīnu repertuārā ir aptuveni 30 dažādu priekšnesumu: dejas, spēles ar bumbām un riņķiem, balansēšana uz astes un prātam neaptveroša sinhronā peldēšana.  Jums būs interesanti piedalīties interaktīvajos numuros, kuros paši aktīvākie varēs izmēģināt savus spekus delfīnu treneru lomā. Saka – ja  pieskarsieties delfīnam – piepildīsies viens Jūsu sapnis! Pamēģiniet!!! Tie, kas vēlas, var papeldēt ar delfīniem atsevišķā baseinā (par pap. maksu: no 30 €). Droši vien katrs no mums sapņo vai ir sapņojis kādrez peldēt ar delfīniem. Tas šķiet tik maģiski un pasakaini!
Atpūta un naksts viesnīcā.
 
7 diena: 24.08.19. (ceturtdiena). Jā! Mums vajag redzēt arī Turciju!!! Bizantijas pilsēta Trabzona Turcijā!
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr. 1 “Bizantijas pilsēta Trabzona” (par pap. maksu) No Batumi līdz Turcijas robežai ir tikai daži kilometri. Kāpēc neaizbraukt, kaut vai uz vienu dienu? Kopā ar mums Jūs varēsiet nokļūt vēsturiskajā Trabzonā – vienā no lielākajām Bizantijas pilsētām, kas radusies 750 gadus pirms mūsu ēras, kā vislielākā grieķu austrumu kolonija pie Melnās jūras. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet daudzus bizantiešu ēras arhitektūras pieminekļus: bijušo Sv. Sofijas baznīcu, Fatiha mošeju un senās pilsētas forta sienas. Mēs apmeklēsim Ataturka pili – villu, kas atrodas gleznainā priežu audzē. Nav iespējams pabūt Trabzonā un neapmeklēt vietu ar nosaukumu Sumela, kur lielā augstumā uz klinšainas kores atrodas Melnā kalna Dievmātes klosteris. Elpu aizraujoši skati uz apkārtni un pašu klosteri , kura atrašanās vieta šķiet īsts brīnums! Kā gan izdevās 6. gadsimtā to uzcelt tādā nepieejamā vietā? Pēc  svētvietu apmeklējuma ir īstais laiks pastaigāties pa mājīgajām Trabzonas ieliņām, kas burtiski piesūkušās ar vēsturi un noslēpumiem ...
Daudzas ielu bodītes un veikali izklaides centros piedāvā lielu dažādu suvenīru izvēli, atmiņai par šo vareno pilsētu.
Iepirkšanās par viszemākajām cenām Turcijā, vienā no lielākajiem iepirkšanās centriem Eiropā "FORUMS”,  kur Jūs varēsiet iegādāties slavenu pasaules brendu apģērbus, apavus, aksesuārus un juvelierizstrādājumus.  Jūs gūsiet īstu baudījumu no pirkumiem! Diena sola būt bagāta un ļoti patīkama! Vakarā atgriešanās Batumi.  Atpūta un nakts viesnīcā.
 
8 diena: 25.08.19. (piektdiena). Kalnu Adžārija – ūdenskritums – cietoksnis un arku tilts – vīns un hačapuri!
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija Nr. 2 “Kalnu Adžārija” (par pap. maksu): tā ir viena no skaistākajām vietām uz zemes, tā ir saulaina zeme ar vistīrāko gaisu un bagātīgu augu valsti. Brauciena laikā jūs redzēsiet lieliskus kalnu mežus, visgarāko Adžārijas upi –Adžarisckali un akmens arku tiltus. Ekskursijas turpinājumā apstāsimies pie visaugstākā Adžārijas ūdenskrituma  Mahunceti un apskatīsimies akmens arku tiltu, kas saglabājies no carienes Tamāras laika, kas bija gruzīnu karaļvalsts zelta laikmets. Netālu no Kedas ciema, Mahunceti miestiņā mēs apmeklēsim adžāru vīna saimniecību, nogaršosim labakās vietejo vīnu šķirnes, vīnogu sulu, redzesim vīna pagrabus un uzzināsim adžāru vina darīšanas vēsturi. Pats vīndaris pacienās mūs ar tradicionālām uzkodām un adžāriešu ēdieniem (adžāriešu mielasts). Atgriešanās Batumi, atpūta un nakts viesnīcā.
 
9 diena: 26.08.19. (sestdiena). Ciemos pie kapteiņa Granta  - jūras minikruīzs – mācībstunda pie kapteiņa - peldēšanās!
Brokastis viesnīcā. Atpūta pie jūras un pastaigas pa pilsētu. Dienas otraja pusē iesakām doties izbraukuma ekskursijā Nr.3 “Mini kruīzs pa jūru” (par pap. maksu). Jūs mīlat jūru, viļņus, zilas debesis un delfīnus? Protams – jā! Jūs pavadīsiet divas neaizmirstamas stundas pieredzējuša un jautra kapteiņa kompānijā, pavērosiet delfīnus un izbaudīsiet skaistas jūras ainavas! Mēs atstāsim Batumi ostas ūdeņus un dosimies uz Zaļā raga pusi. Pa ceļam visiem, kas vēlēsies, kapteinis pasniegs mācībstundu zvejošanai jūrā. Peldamies, baudam vēsu vīnu, limonādes, sulas, atpūšamies un fotografējam, bet, atgriežoties ostā, ļausimies skaistajam Melnās jūras saulrietam! Gala vakariņas tradicionālā gruzīnu restorānā ar dzērieniem un muzikālu programmu (par pap. maksu - 35 €). Atpūta un naksts viesnīcā.
 
10 diena: 27.08.19. (svētdiena). Paliec sveika Adžārija! Ureki brīnumi! Izbraukšana uz Imeretiju un Tbilisi. Pusdienas ar mājas vīna un augļu degustāciju. Sazano ūdenskritums.
Brokastis viesnīcā. Rīta pastaiga gar jūru. Izbraukšana uz Tbilisi. Pa ceļam apmeklēsim slaveno Ureki kūrortu ar īpašajām magnētiskajām smiltīm. Palaiskosimies pludmalē un izpeldēsimies jūrā! Pusdienas vīndaru ciematā Dimi, zemnieku mājās – slavenā ačma, šašliks, gruzīnu gardumi, augļi un vīns uz atvadām. Imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase – mācāmies, gatavojam, nogaršojam.  Mūsu ceļš dosies caur gleznaino Rikoti pāreju, kur apstāsimies, lai ienirtu vēsajos Sazano ūdenskrituma ūdeņos. Jūs redzēsiet klinšainās krituma kaskādes un atsvaidzināsieties dabas radītajā peldvietā. Tas ir lieliski! Vakarā ierašanās Tbilisi, pastaiga pa pilsētu. Plkst. 02:00 transfērs uz lidostu.
 
11 diena: 28.08.19. (pirmdiena). Atgriešanās mājās.
Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.04:40* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.07:15* ierašanās Rīgā.
 

Cena: 1090 €

 
Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 EUR no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.
 
Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums: Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (svars 8 kg, izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Pavadošais gids no Rīgas;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 2 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 1 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tskaltubo;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 6 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Batumi;
- Profesionāla vietējā krievvalodīgā gida pakalpojumi;
- Ekskursijas pēc programmas;
- Еransporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi);
- Imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase Vita Garden;
- Pusdienas Dimi ciematā un tradicionālo ēdienu gatavošanas meistarklase;
- Ppikniks Vita-Garden;
- Tējas plantāciju apmeklējums un degustācija Samegrelo;
- Megrēliešu pusdienas Samegrelo;
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.
 
Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 10 €;
- Izbraukuma ekskursija Nr. 1 “Bizantijas pilsēta Trabzona”
- Izbraukuma ekskursija Nr. 2 “Kalnu Adžārija” (iekļauts adžāriešu mielasts, vīnu un vīnogu sulas degustācija);
- Izbraukuma ekskursija Nr. 3 “Mini kruīzs pa jūru” .
 
Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGĀK!
“Ekskursiju paketē” iekļautās Izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; Nr.3 = Maksājot Rīgā = 70.00 €.
 
Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Piemaksa par vienvietīgo SGL numuru – 175 €;
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai - 5€;
- Pusdienas Rikoti pārejā - no 20 lariem;
- Delfinārijs - no  15 lariem;
- Peldēšanās ar delfīniem – no 30 €;
- Pusdienas restorānā “Funikulieris” – no 26 lari;
- Gala vakariņas Adžārijā - 35 €.

 

 


Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS!! CEĻOJUMS UZ SAULAINO GRUZIJU UN TURCIJU! No Tbilisi līdz Batumi! Senā Kolhida un Bizantija, subtropisks piedzīvojums kanjonos, atpūta pie Melnās jūras!!! Viena diena mīļotajā Turcijā!
(18.08.2019-28.08.2019)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme