TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Šveice: Rotenburga pie Tauberes – Reinas ūdenskritums – Cīrihe –Lucerna – Montrē – Berne – Bāzele – Kolmāra

Description

Šveice: Rotenburga pie Tauberes – Reinas ūdenskritums – Cīrihe –Lucerna – Montrē – Berne – Bāzele – Kolmāra

Izbraukšanas datums: 01.05.2019 (6 dienas / visas naktis viesnīcā)

1 diena: 01.05.2019.
Izbraukšana no Rīgas. Brauciens caur Lietuvu un Poliju. Ierašanās viesnīcā Polijā.

2 diena: 02.05.2019 . Rotenburga pie Tauberes.
Brokastis viesnīcā. Brauciens līdz Ziemassvētku muzeja pilsētiņai Rotenburgai pie Tauberes, kas pamatoti iemantojusi skaistākās Dienvidvācijas viduslaiku pilsētas slavu. Pilsēta-muzejs zem debesu juma ar viduslaiku mūri, pilsētas vārtiem, rātsnamu, dievnamiem un laukumiem. Visa gada garumā šeit ir iespēja apmeklēt viskrāšņāko Ziemassvētku dāvanu veikaliņu, kurā ir pieejams pilnībā viss, kas nepieciešams Ziemassvētku noskaņai: piramīdas, riekstkoži, figūriņas aromātiskajām svecēm, sveces, svinīgas galda drānas un, kurā var nogaršot ceptās „sniega pikas”. Nakts viesnīcā.

3 diena: 03.05.2019. Reinas ūdenskritums - Cīrihe - Lucerna.
Brokastis viesnīcā.
Brīvais laiks vai izbraukuma ekskursija Nr.1: "Reinas ūdenskritums - Cīrihe -Lucerna" (par papildus samaksu: 50 EUR).
Ceļā uz Cīrihi būs iespēja izbaudīt Reinas ūdenskrituma skaistumu. Varenā ūdenskrituma pasakainās ainavas,
mutuļojošās ūdens straumes, svaigums, kas paceļas gaisā un dabas varenums liek apbrīnā sastingt uz vietas. Ne velti šīs krāšņās ainavas iedvesmojušas daudzus rakstniekus un dzejniekus.
Brauciens uz Cīrihi – Šveices finanšu galvaspilsētu, mākslinieku pilsēta un bohēmas centrs pie Šveices ezera.
Cīrihe – pilsēta ar augstu dzīves kvalitāti. Tas ir lielākais ekonomikas un kultūras centrs Šveicē un, pateicoties unikālajām ainavām un arhitektūrai, arī viena no skaistākajām Eiropas pilsētām. Ērti iegūlusi starp diviem kalniem un Limatas upei to pāršķeļot pa vidu, pilsēta kā amfiteātris ceļas augšup pa pakājēm. Labos laika apstākļos, virs ezera pie horizonta paveras spožās Šveices Alpu sniegotās kores. Pastaiga pa pilsētu – Grossmünster katedrāle, Frauminsteres baznīca ar Marka Šagāla vitrāžām, pašu senāko Cīrihes vietu – Linderhof, slavenā Bahnhofstrasse iela ar neskaitāmiem veikaliņiem.
Brauciens uz Lucernu – galvenā pilsēta centrālajā Šveicē. Kalnu un pakalnu ieskauta, tā atrodas pie Fīrvaldšteterezera. Tas ir valsts ģeogrāfiskais un vēsturiskais centrs, vairāku gadsimtu garumā tā bija uzskatīta par neatzīto Šveices galvaspilsētu. Īsa Lucernas apskates ekskursija: Mirstošās lauvas piemineklis, Gulbju laukums, jezuītu katedrāle, Rītera nams u.c. apskates vietas. Vakarā atgriešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā.

4 diena : 04.05.2019. Šokolādes fabrika - Montrē - Berne - Bāzele!
Brokastis viesnīcā.
Brīvais laiks vai izbraukuma ekskursija Nr.2: "Šokolādes fabrika - Montrē – Šijonas pils - Berne" (par papildus samaksu: 50 EUR).
Dienu sāksim ar Cailler šokolādes fabrikas apmeklējumu , kur Jūs varēsiet ne tikai noskatīties kā tiek gatavots šis gardais produkts, bet arī paši nobaudīt šo slaveno Šveices šokolādi, kā arī to iegādāties.
Pēc tam brauciens uz Montrē , kuru mēdz dēvēt par Šveices rivjēras pērli. Šis burvīgais kūrorts ir slavens ar muzikāliem festivāliem. Pasakainā daba ir iedvesmojusi māksliniekus, dzejniekus un mūziķus.
Brauciens uz Šveices sirdi – Berni.
Berne nav līdzīga nevienai pilsētai. Tā ir unikāla un neatkārtojama. Viena no nedaudzajām viduslaikos dibinātajām pilsētām, kas savu sākotnējo izskatu ir saglabājusi līdz pat mūsdienām.
Ceļojot pa Šveici 1779.gadā, Gēte atzīmēja: „No visām redzētajām pilsētām, šī ir visskaistākā.” Apvienoto Nāciju Organizācija pasludinājusi Berni par Pasaules Kultūras mantojumu, tāpat kā Romu, Florenci, Ēģipti. Pastaiga pa pilsētu un galveno apskates objektu iepazīšana: katedrāle, lāču bedre, pulkstens tornis, vecpilsētas arkāde un valsts ēka. Bernes vecpilsētas arhitektūras ansamblis ir iekļauts UNESCO. Noslēgumā brauciens uz ainavisko Šveices pilsētiņu - Bāzeli!
 Nakts viesnīcā.

5 diena : 05.05.2019. "Brīnumskaistā mazā Venēcija – Kolmāra".
Brokastis viesnīcā.
Kolmāra ir vislabāk saglabājusies Elzasas pilsēta un viens no populārākajiem galamērķiem Francijā gan izcilās arhitektūras, gan interesantās vēstures dēļ. Brīnumskaistā mazā Venēcija – tā tiek saukta viduslaiku pilsēta Kolmāra Francijā. Un pilnīgi pamatoti, jo cauri pilsētai gar senām, gleznainām pildrežģu mājām un zaļiem krastiem, kur sēru vītoli noliekuši savus zarus – vijas kanāli, kuros slīd laivas. Tas viss pilsētai piešķir īpašu šarmu. Kolmāra atgādina skaistu bilžu grāmatu – to caurvij senatnīgas ielas un ieliņas ar namiem, ko
rotā krāsainas izkārtnes. Tāpat šajā reģionā aug brīnišķīgas vīnogas, un vērts izbaudīt 170 kilometrus garo vīna
ceļu, kas ved cauri arī Kolmārai. Pastaiga vecpilsētā. Brauciens uz viesnīcu Polijā. Vēlu vakarā ierašanās  viesnīcā.  Nakts viesnīcā.

6 diena. 06.05.2019.
Brokastis. Brauciens uz Rīgu. Vēlu vakarā ierašanās Rīgā.

Ceļojuma cena:
€ 330.00 (1 vieta autobusā)
€ 450.00 (1 vieta ar papildvietu autobusā)
€ 120.00 (piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL)

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu 30% no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 20 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
- Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
- Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem).
Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
- Grupas vadītāja pakalpojumi;

Papildus izmaksas / “par papildus samaksu”:
- Medicīniskā apdrošināšana – 4 € (līdz 65 gadiem) / 8 € (65+);
- Izbraukuma ekskursija Nr.1: "Reinas ūdenskritums - Cīrihe - Lucerna": 50 EUR;
- Izbraukuma ekskursija Nr.2: "Šokolādes fabrika - Montrē - Berne": 50 EUR;

Iegādāties ekskursiju paketi kopā ar ceļazīmi tagad ir IZDEVĪGI! “Ekskursiju paketē” iekļautās izbraukuma ekskursijas Nr.1; Nr.2; = maksājot Rīgā = 90.00 €.

“par papildus samaksu”:
- Šokolādes fabrikas apmeklējums: 9 €;
- Reinas ūdenskritums: 3 €;
- Ziemassvētku muzejs: 4 €

SVARĪGI !!!
* Dažas dienas pirms ceļojuma uz Jūsu norādīto e-pastu Jūs saņemsiet ceļojuma vaučeri ar autobusa numuru, grupas vadītāja kontakttālruni, bāzes viesnīcas nosaukumu un citu noderīgu ceļojuma informāciju t.s. “padomi ceļotājiem”. Gadījumā ja Jums NAV e-pasta, lūdzam savlaicīgi griezties pie sava aģenta lai saņemtu vaučeri drukātā formātā.
* Izbraukuma ekskursijās, kas tiek piedāvātas par papildus samaksu, ir iekļauts – degviela, ceļu nodokļi, stāvvietas, gida pakalpojumi.
* Ieejas biļetes apskates objektos ir par papildus samaksu! Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, valūtas kurss, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties. Valūtu iesakām mainīt Latvijā.
* Minimālais tūristu skaits izbraukuma ekskursijās - 20 cilvēki.
* Plānotais ierašanās laiks viesnīcās tranzīta dienās ir no plkst.20:00 līdz plkst. 23:00. Iespējamas nelielas grafika izmaiņas, vēla ierašanās viesnīcā un atgriešanās mājās sakarā ar neparedzētiem apstākļiem, piemēram, nelabvēlīgiem ceļu satiksmes apstākļiem.
* Brokastu laiks tiek noteikts pēc ierašanās naktsmītnē, pēc grupas vadītāja norādījuma. Visbiežāk grupas brokastu laiks ir no plkst. 07:00 – līdz 08:00, bet var būt gan ātrāk, gan vēlāk.
*Ceļojuma saturā un cenās izmaiņas iespējamas LR normatīvo aktu ietvaros.
*Ceļojuma operators ir tiesīgs mainīt ekskursiju kārtību.

Ceļojot uz ārvalstīm, savlaicīgi parūpējieties par ceļojumam nepieciešamajiem dokumentiem:
- Derīga pase vai Personas apliecība (kur tā ir izmantojama kā ceļošanas dokuments). Iepriekš sazinieties ar
konkrētās valsts vēstniecību, lai noskaidrotu, kādam jābūt pases derīguma termiņam ieceļojot valstī.
- Dodoties ceļojumā arī bērniem ir nepieciešama pase. Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) nepieciešama Pase.
- Ieceļošanas vīza, ja vien valsts nav noteikusi bezvīzu ieceļošanas kārtību. Lūdzam savlaicīgi sazināties ar attiecīgās ārvalsts pārstāvniecību, lai iegūtu informāciju par vīzas saņemšanas noteikumiem.
- Eiropas veselības apdrošināšanas karte (EVAK) un/vai privātā veselības un dzīvības apdrošināšanas polise, kas sedz arī repatriācijas izdevumus uz mītnes zemi personas nāves vai smagas saslimšanas gadījumā.
- Nodrošinieties ar ceļošanas dokumentu, biļešu un apdrošināšanas polises kopijām, gadījumos, ja dokumentu oriģināli ceļošanas laikā nozaudēti.
- Atrodoties ārzemēs, īpaša uzmanība ir jāpievērš savu dokumentu, tai skaitā pases, drošībai.


Uzdot jautājumu vai pieteikties

Šveice: Rotenburga pie Tauberes – Reinas ūdenskritums – Cīrihe –Lucerna – Montrē – Berne – Bāzele – Kolmāra
(01.05.2019-06.05.2019)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme