TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTÉTS!! LĪGO SVĒTKI AR GRUZĪNU AKCENTU! Kalni un torņi Svanetijā – kanjoni – ūdenskritumi – vīns un dziesmas!

Description

Līgo svētki ar gruzīnu akcentu!

Kalni un torņi Svanetijā – kanjoni – ūdenskritumi – vīns un dziesmas! 

Tbilisi – Imeretija - Martvili kanjoni - Prometeja ala – Svanetija (3 dienas) – Mestija – Ušguli – Samegrelo – tējas plantācijas – kulinārijas meistarklases - Mcheta – Džvari.

Izlidošanas datums: 19.06.2019 – 27.06.2019

(Visas ekskursijas iekļautas cenā!)

 

Brauciet uz Gruziju! Jūs redzēsiet Tbilisi vecpilsētas gaisīgo arhitektūru, Kahetijas zaļos vīnogulājus, vissenākās pilsētas un svētākos tempļus, apbrīnosiet kalnu un ieleju satriecošo skaistumu, pagaršosiet visgardākos nacionālos ēdienus, nobaudīsiet vislieliskākos vīnus un piedalīsieties tradicionālās gruzīnu dzīrēs ar vislabākajiem tostiem pasaulē! Līgo svētkus svinēsim pirmatnīgi neskartajā, skaistajā Svanetijā! Mūs gaida salavenie svanu torņi, unikālais viduslaiku ciemats Ušguli, gavu reibinošā Enguri aiza un iepazīšanās ar svaniem – skarbu, brīvību mīlošu, bet ļoti viesmīlīgu tautu! Atklājiet sev šo brīnišķīgo valsti – sirsnīgu, unikālu un neaizmirstamu!!!

 
1 diena: 19.06.19. (trešdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 22:55. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi.
Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.
 
2 diena: 20.06.19. (ceturtdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”. Gruzijas svētvietas – Džvari un Mcheta.
Vēlas brokastis viesnīcā. Lielā apskates ekskursija – iepazīšanās ar Tbilisi vēsturisko centru. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet: Cminda Samebu -  Sv. Trīsvienības baznīcu – vienu no lielākajām pareizticīgo katedrālēm pasaulē;  Metehi templi un leģendārā Tbilisi dibinātāja cara Vahtanga Gorgasili pieminekli un pa trošu ceļu pacelsieties svētajā Mtacminda kalnā, no kurienes paveras aizgrābjoša pilsētas panorāma. Šeit Jums būs iespēja papusdienot vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā  -“Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (par pap. maksu: no 25 lariem).
Pēc pusdienām dosimies uz Abanotubani kvartālu ar slavenajām sēra pirtīm, kurās mīlēja atpūsties Puškins un Dimā, un pastaigāsimies pa Šardena ielu ar mājīgām kafejnīciņām un suvenīru veikaliņiem, Ciānas baznīcu un amizanto Rezo Gabriadzes leļļu teātra pulksteņtorni. Šaurās vecpilsētas ieliņas, vīna pagrabi un gleznu galerijas glabā Tbilisi senatnes aristokrātisko garu, bet, pārejot pa stikla “Miera” tiltu uz Kūras upes kreiso karastu, Jūs nonāksiet modernajā Rike parkā starp savādām skulptūrām un ar funikilieri nokļūsiet pie Narikala cietokšņa, kas uzcelts klints virsotnē jau 4. gs. un ir pati senākā Tibilisi daļa.
Džvari klostera apmeklējums, no kura paveras senās Mchetas brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju  – Kūras un Aragvi - savienošanās. Gluži kā putni Jūs izjutīsiet šeit brīvības garu! Saka – “Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā”. Senā Gruzijas galvaspilsēta Mcheta ir svētceļojuma vieta un svētnīca katram gruzīnam. Šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli (Dzīvības pīlārs) katedrāli.
Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.
 
3 diena: 21.06.19. (piektdiena). Imeretija. Uz Zelta aunādas zemi! Martvili kanjons – Prometeja ala –Tskaltubo kūrorts – pikniks viesu mājā Vita-Garden.
Agras brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Rietumgruzijas reģionu ar nelielām kafijas pauzēm. Īsas pieturas laikā mēs noteikti pamēģināsim visgaršīgāko saldo gruzīnu maizi – nazuki, bet Shrosha ciematā iegriezīsimies keramikas tirgū. Tieši šeit var iegādāties vislabākos nacionālās keramikas izstrādājumus, kas būs Jums mīļa atmiņa no Gruzijas! Pusdienu pauze gleznainajā Rikoti pārejā (par pap. maksu: no 20 lariem). Ierašanās Imeretijā. Ekskursija uz Gachedili (Martvili) kanjonu ar smaragddzidru tīru ūdeni, kas traucas gleznainu klinšu apskāvienā.  Tas ir īsts dabas brīnums ar kristāltīru ūdeni, ūdenskritumiem, pārkarenām akmens arkā un īstiem džungļiem ar liānām un eksotiskiem putniem. Šī dabas rezervāta garums sasniedz 2400 metrus un dziļums 20 līdz 40 metrus. Jūs redzēsiet 12 metrus augstu pakāpienveida kaskāžu ūdenskritumu, pavizināsieties ar laivām un izpeldēsieties veldzējošā ūdenī. Ekskursijas turpinājumā dosimies apskatīt vairāk kā 100 m augsto Kinčha ūdenskritumu – varenāko visā Gruzijā.  Pēc tam mēs dosimies ekskursijā uz Prometeja alu. Gruzīnu leģendas vēsta, ka, kaut kur šajā apkārtnē, sadusmotie Olimpa dievi piekala nepakļāvīgo jaunekli Prometeju pie klints par to, ka viņš iedeva cilvēkiem svēto uguni. Kopējais alas garums, ar vairākām pazemes upēm un pat ezeriem, ir aptuveni 11 km. Tās dziļums ir aptuveni 20 metri, un pastāvīgā temperatūra alas iekšpusē 14 grādi. Šis unikālais dabas objekts ar dīvainu formu stalaktītiem, kurus papildina, ar īpaša apgaismojuma palīdzību radīts, krāsu karuselis un cilvēka fantāzijas lidojums, aiznes brīnumainas pasakas ilūzijā un izraisa neaprakstāmu sajūsmu.
Izvietošanās viesnīcā Tskaltubo kūrortā. Vakara pikniks vienā no kūrorta gleznainākajiām vietām - parku mākslas dārzā Vita-Garden, kas izvietojies starp eikaliptu un riekstkoku audzēm. Jūs gaida slavenās imeretiešu virtuves ēdieni, šašliks un vīns! Nakts viesnīcā.
 
4 diena: 22.06.19. (sestdiena). Karaliskās peldvietas - Svanetija - Enguri ūdenskrātuve – Mestija.
Brokastis viesnīcā. Šodien Jums būs iespēja atpūsties un izpeldeties Karaliskajās peldvietās! Tās ir speciālas izbūves virs kalnu upes no balta akmens, kuras kņazi Dadiani izmantoja, lai apmazgātos un relaksētos svelmaina karstuma laikā un atbrīvotos no noguruma, peldoties karstajos minerālavotos. Īpaša šīs vietas iezīme ir karstu minerālūdens vannu un aukstas kalnu upes kombinācija – īsts dabas SPA komplekss, kas dāvā svaigumu un paaugstina tonusu ikvienam. Ceļš uz Svanetiju. Tuvojoties Enguri ūdenskrātuvei, ainavas aiz loga pārsteidz ar savu neparasto skaistumu un Jūs saprotat, ka esat nokļuvuši paradīzē! Īsas pieturas foto pauzēm. Šajā vietā sākas Augšējā Svanetija. Ierašanās Mestijā, izvietošanās viesnīcā, vakariņas un atpūta.
 
5 diena: 23.06.19. (svētdiena).  Augstākas par kalniem ir tikai debesis! Mestija – Svanetijas torņi – sniegoti kalni – Jāņu nakts uzgunskurs!
Brokastis viesnīcā. Svanetija – tā ir cita dimensija, kas nepakļaujas laikam. Sniegotie kalni un akmens sargtorņi, domīgi sastinguši, šeit neskarti vēro vēstures gaitu. Svani runā savā valodā un dzīvo  saskaņā ar gadsimtu gaitā iesakņotām nerakstītām paražām un likumiem. Šeit sākas Enguri upe, uz kuras uzcelts viens no lielākajiem dambjiem pasaulē un atrodas Gruzijas augstākā virsotne – Šhara (5068 m). Ekskursija Mestijā: apmeklēsim vēstures un etnogrāfijas muzeju, slavenā alpīnista “Sniega leoparda” māju - muzeju, svanu torņus, kas būvēti pēc 10. gs. un atrodas JUNESKO aizsardzībā un paviesosimies Margiani ģimenes senajā svanu namā, kur redzēsim svanu torni no iekšpuses. Svanu tradicionālo ēdienu gatavošanas meistarklase pie vietējiem saimniekiem – kubdari, tammidža, čvištari!! Pudienas. Zuruldi kalna skatu laukumā, no putna lidojuma augstuma, Jūsu priekšā  pavērsies majestātiska panorāma uz visām Svanetijas augstākajām virsotnēm un ledājiem.
Vakarā – Līgosim, Svinēsim! Jāņu nakts ugunskurs zem zvaigžņotām debesīm, pikniks ar šašliku, vīnu un čaču. Vainagu pīšana un dziesmas pie ugunskura. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
6 diena: 24.06.19. (pirmdiena).  Mana sirds pieder kalniem! Ušguli - Mestija.
Brokastis viesnīcā. Mūs gaida pasakains ceļojums ar džipiem pa Kaukāza kalniem! Elpu aizraujošās augstkalnu ainavas, kas pavērsies mūsu priekšā, paliks Jūsu sirdīs uz mūžu. Straujas kalnu upes, mutuļojoši avoti un alpīnās pļavas!!! Ierašanās Ušguli – Eiropas visaugstākajā apdzīvotajā punktā. No šejienes – no  “Eiropas jumta” mēs dosimies vēl augstāk kalnos – uz mīlētāju torni, no kura paveras visapburošākie skati uz Gruzijas dabas brīnumainajām dāvanām. Pusdienas Ušguli. Jūs varēsiet nogaršot Svanetijas visgardāko ēdienu – kubdari. Ušguli mēs redzēsim unikālos viduslaiku torņus, vēstures muzeju, kur glabājas seno svanu dārgumi no pirmskristietības laikmeta, 7. gs. būvēto Svetā Georga baznīcu, carienes Tamāras torni. Atgriešanās Mestijā.
Vakarā – Gala vakariņas nacionālā svanetiešu restorānā ar folkloras šova programmu. Jūs varēsiet redzēt ugunīgās svanu dejas, paklausīties slaveno daudzbalsīgo vīru dziedājumu un, protams, nobaudīt un būt pilnīgā sajūsmā par tradicionālajiem svanu virtuves ēdieniem! (par pap. maksu: 30 €) Nakts viesnīcā.
 
7 diena: 25.06.19. (otrdiena). Svanetijas peizāžas – Samegrelo – tējas plantācijas – degustācija - Tskaltubo
Brokastis viesnīcā. Atvadas no Svanetijas. Pārbrauciens uz  Imeretiju. Pa ceļam brīnišķīgas Svanetijas ainavas un pieturas īsām foto pauzēm. Ierašanās gleznainajā Gruzijas reģionā – Samegrelo Jūs esat redzējuši kā aug tēja? To noteikti vajag redzēt! Tējas plantāciju apmeklējums - iepazīšanās ar tējas ražošanas procesu. Pēc tam nogaršosim labākās tējas šķirnes un nopirksim sev un dāvanai draugiem!  Kalnu pakājē, starp tējas plantācijām un dārziem mūs gaida visgaršīgākās megreliešu pusdienas pie viesmīlīgā tējas plantāciju saimnieka! Izbraukšana uz slaveno Tskaltubo kūrortu. Izvietošanās viesnīcā, vakariņas, vakara pastaiga pa parku. Atpūta un nakts viesnīcā.
 
8 diena: 26.06.19. (trešdiena). Kolhidas galvaspilsēta Kutaisi – Kvedas ūdenskritums Sazano – vīnu degustācijas Harebā – pusdienas zemnieku saimniecībā Dimi – imeretiešu ēdienu meistarklase - Tbilisi
Brokastis viesnīcā. Apskates ekskursija pa Kutaisi. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet:  veco kvartālu, pilsētas simbolu – Balto tiltu, Gruzijas parlamenta ēku, Kolhidas strūklaku, slavenos baltos akmeņus, Rioni upes panorāmu ar mazajām mājiņām gar krastu un majestātisko Bagrata templi, kas slejas augstu kalnā un ir redzams no jebkuras vietas pilsētā. Slavenā Kutaisi Zaļā tirgus apmeklējums – garšvielas, piedevas, rieksti, čurčelas, augļi un suvenīri!! Turpinajumā slavenās vīndarītavas Hareba apmeklējums. Vīnkopība šeit radās un uzplauka vēl senās Kolhidas laikā un ir slavena ar savu unikālo vīna ražošanas tehnoloģiju. Gruzijas rietumu daļā vīndarītava Hareba ražo vīnus – “Cicka”, “Krahuna”, “Colikaypi”, “Ocxanuri Sapere”, “Aladactupi” un “Usaxelauri”. Mums būs unikāla iespēja nodegustēt slavenos vīnus un nopirkt tos sev un dāvanai draugiem un tuviniekiem. Atpūta un pelde Kvedas ūdenskritumā Sazano. Ir ļoti patīkami ļauties nelielai atelpai un ienirt ūdenskrituma vēsajos ūdeņos. Paķeriet līdzi peldkostīmus un pludmales apavus. Pusdienas un imeretiešu ēdienu gatavošanas meistarklase Dimi ciematā, zemnieku mājās – slavenā ačma, cālis tabakā, sieri, dārzeni, augļi un vīns. Gatavojiet tostus par Gruziju!! Pēc pusdienu mielasta un atpūtas – izbraucam uz Tbilisi. Īsa pastaiga pa Tbilisi, atvadas no naksnīgās ugunīs izgaismotās pilsētas. Transfērs uz lidostu.
 
9 diena: 27.06.19. (ceturtdiena). Atgriešanās majās.
Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.04:40* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.07:15* ierašanās Rīgā.
 

Cena:  1035 €

 
Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 € no ceļojuma summas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.
 
Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums: Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg, 100х50х80 cm);
- Pavadošais gids no Rīgas;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 2 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 2 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tskaltubo;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 3 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā (River Side) Mestijā;
- 1 vakariņas Tskaltubo;
- 1 vakariņas un 2 pusdienas Mestijā;
- Vīnu degustācija Harebā:
- Pikniks Vita-Garden;
- Pusdienas un tējas degustācija Samegrelo;
- Pusdienas Dimi ciematā;
- Ekskursiju un transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi);
- Svanu tradicionālo ēdienu gatavošanas meistarklase;
- Imeretiešu tradicionālo ēdienu gatavošanas meistarklase;
- Līgo svētku pikniks ar šašliku un vīnu Svanetijā;
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.
 
Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 10 €.
 
Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai - 5€;
- Gala vakariņas nacionālā svanetiešu restorānā ar folkloras šova programmu  – 30 €.

Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTÉTS!! LĪGO SVĒTKI AR GRUZĪNU AKCENTU! Kalni un torņi Svanetijā – kanjoni – ūdenskritumi – vīns un dziesmas!
(19.06.2019-27.06.2019)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme