TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

RUDENS KRĀSAS GRUZIJĀ! RTVELI SVĒTKI KAHETIJĀ UN GRUZIJAS SVĒTVIETAS ….. (Tbilisi – Šato Muhrani – sena Mcheta – Džvari – Boržomi – Visduslaiku cietoksnis Rabata – Ananuri – Kazbegs – Kahetija – Cinandali – Rtveli svētki – Signagi)

Description

Rudens krāsas Gruzijā! Rtveli svētki Kahetijā un Gruzijas svētvietas ….

Tbilisi – Šato Muhrani – sena Mcheta – Džvari – Boržomi – Visduslaiku cietoksnis Rabata – Ananuri – Kazbegs – Kahetija – Cinandali – Rtveli svētki – Signagi

Izlidošanas datums: 12.10.2018 – 18.10.2018

Visas ekskursijas iekļautas cenā!!!

Brauciet uz Gruziju! Jūs redzēsiet Tbilisi vecpilsētas gaisīgo arhitektūru, Kahetijas vīnogulājus,
piedalīsieties ražas novākšanas svētkos Rtveli, pagaršosiet visgardākos nacionālos ēdienus un
nobaudīsiet vislieliskākos vīnus tradicionālās gruzīnu dzīrēs ar vislabākajiem tostiem pasaulē! Gruzija ir varena un plaši atvērta kā savas tautas sirds. Ja zemes virsū ir paradīze, tā atrodas tiešišeit – Gruzijā! Palūkojiet kā dzīvo gruzīnu tauta, kā strādā un kā priecājas, ieklausieties visā pasaulē zināmajās
gruzīnu tautas dziesmās, ļaujieties dzirksteļojošajām dejām, izbaudiet satriecošo kalnu un ieleju ainavu
skaistumu! Atklājiet sev šo brīnišķīgo valsti – sirsnīgu, unikālu un neaizmirstamu!!!

1 diena: 12.10.18. (piektdiena). Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 23:05. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi. Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.

2 diena: 13.10.18. (sestdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!” Kolhidas zelts – ekskursija uz Gruzijas Nacionālo muzeju.
Vēlas brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Gruzijas Nacionālo muzeju. Pati nozīmīgākā Nacionālā muzeja vērtība ir teiksmainās Kolhidas arheoloģiskie dārgumi – pirmskristietības ēras zelta, sudraba un dārgakmeņu izstrādājumi no apbedījumu vietām Gruzijā, kas datētas ar 3 gs. pirms mūsu ēras. Interesantas ir arī paklāju, apģērbu, kokgriezumu, audēju izstrādājumu un Tuvo Austrumu monētu un ieroču kolekcijas. Ekskursija – iepazīšanās ar Tbilisi vēsturisko centru. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet: Metehi templi un leģendārā Tbilisi dibinātāja cara Vahtanga Gorgasili pieminekli un pa trošu ceļu pacelsieties svētajā Mtacminda kalnā, no kurienes paveras aizgrābjoša pilsētas panorāma. Šeit Jums būs iespēja papusdienot vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā -“Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (par pap. maksu: no 15 lariem). Pēc pusdienām dosimies uz Abanotubani kvartālu ar slavenajām sēra pirtīm, kurās mīlēja atpūsties Puškins un Dimā, un pastaigāsimies pa Šardena ielu ar mājīgām kafejnīciņām un suvenīru veikaliņiem, Ciānas baznīcu un amizanto Rezo Gabriadzes leļļu teātra pulksteņtorni. Mēs iegriezīsimies arī juvelieru darbnīcā kur iepazīsimies ar slaveno gruzīnu emaljas tehniku, kas ir 5000 gadus sena!! Nepalaidiet garām iespēju iegādāties kādu no skaistajām rotām. Tādas Jūs neatradīsiet nekur citur pasaulē!! Pārejot pa stikla “Miera” tiltu uz Kūras upes kreiso karastu, Jūs nonāksiet modernajā Rike parkā starp savādām skulptūrām un ar funikilieri nokļūsiet pie Narikala cietokšņa. Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Īstu vērtību cienītājus gaida slavenais Gabriadzes marionešu teātris. Rezo Gabriadze ir Gruzijas nacionālais mantojums. Viņš ir režisors, dramaturgs, mākslinieks un skulptors, raksta dziesmas, veido lelles un atdzīvina tās uz sava personīgā teātra skatuves (no 10 – 40 lari). Nakts viesnīcā Tbilisi.

3 diena: 14.10.18. (svētdiena) Gruzijas svētvietas - Džvari, senā Mcheta. Šato Muhrani – gruzīnu dzīres.
Brokastis viesnīcā. Džvari klostera apmeklējums, no kura paveras senās Mchetas brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju – Kūras un Aragvi- savienošanās. Gluži kā putniJūs izjutīsiet šeit brīvības garu! Saka – “Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā”. Senā Gruzijas galvaspilsēta Mcheta ir svētceļojuma vieta un svētnīca katram gruzīnam. Tik daudz kulta vietu, kā šeit, nav nekur citur Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli(Dzīvības pīlārs) katedrāli. Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, vīnogu našķis – čurčela, slavenā keramika un karstie hačapuri, kas tiko izņemti no krāsns! Pusdienas restorānā (par pap. maksu: no 15 lariem). Ekskursija uz vīna studiju un rūpnīcu “Šato Muhrani”. Tā ir pirmā gruzīnu vīndaru muiža, kuras darbības pamatā ir unikālās vīna darīšanas tradīcijas, ko radīja Bagrationu dinastijas pārstāvis Ivans Muhranbators. “Šato Muhrani” balstās uz četrām pamatvērtībām: vīnogulāji, pagrabs, pils un vēsture. Ekskursija par rūpnīcas kompleksu un pili un, protams, Jūs gaida slavenā brenda labāko vīnu degustācija. Atgriešanās Tbilisi. Pēc tam mūs uzņems konjaka rūpnīca “Saradžišvili”, kuras vesture aizsakās 1884. gadā. Jūs iepazīstinās ar konjka gatavošanas tehnologiju, bet, nodegustējot slaveno gruzīnu konjaku, Jūs sajutīsiet samataina siltuma pieplūdumu visa ķernemī, kas nešaubīgi noskanos Jūs jauniem iespaidiem! (degustācija un ekskursija – 15€) Atgriešanās Tbilisi. Vakarā meistarklase slavenajā Faeton restorānā. Īstas gruzīnu vakariņas, lielisks vīns, neaizmirstami ēdieni un ugunīgas dejas un dziesmas! (par pap. m. 35 €). Atgriešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā Tbilisi.

4 diena: 15.10.18. (pirmdiena) Mēs braucam uz kalniem! “Majestātiskais Kazbegs”.
Brokastis viesnīcā. Pilnas dienas ekskursija: Ananuri – Džvari pāreja – Kazbegs – Svētās Trīsvienības templis – Gudauri. Agri no rīta sāksies Jūsu ekskursija pa interesanto un ainavisko Gruzijas kara ceļa maršrutu, kas vēsturiski savienoja Gruziju ar Ziemeļkaukāzu. Šis senais vēsturiskai maršruts atklās Jums visu Zhinvali ezera skaistumu. Mēs apmeklēsim Ananuri viduslaiku pili, pa galvu reibinošiem šauriem kalnu ceļu serpantīniem pacelsimies uz Krusta pāreju, brauksim garām kalnu slēpošanas kūrortam Gudauri, redzēsim leģendārā "padebešu" jeb Gergeti - Sv.Trīsvienības tempļa neparasto skaistumu. Templis atrodas 2170 m augstumā, uz kurieni mēs dosimies ar džipiem. No šejienes paveras nepārspējamiskaists skats uz Terekas upes ieleju, Stepancmindi ciematu un majestātisko, ar mūžīgo sniegu klāto, vulkānu – Kazbegu, kas personificē pašu Gruziju – lepnu, senu, leģendāru un noslēpumainu. “Kazbegiešu” pusdienas hinkāļu dzimtenē Pasanauri ar brīnišķīgu gruzīnu virtuvi. Atgriešanās Tbilisi. Nakts viesnīcā.

5 diena: 16.10.18. (otrdiena) Boržomi – pilsētas parks – mineralūdeņi – viduslaiku cietoksnis Rabata.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Boržomi. Pilsētas parks ar ārstnieciskajiem avotiem ir paslēpies skaistā kalnu ielejā. Pastaiga pa slaveno kūrortu – vēturiskās kolonādes ar minerālūdens avotiem, gleznainā kalnu upīte un pacelšanās ar trošu vagoniņu uz parka augšējo daļu. Dodamies uz Gruzijas dienvidiem Mecheti reģionu – viduslaikos tieši šeit bija Gruzijas kultūras centrs. Ahalacihes pilsētā auksta klinšu masīva virsotnē slejas nepieejamais Rabatas cietoksnis, kas apbur ar savu skaistumu. Ekskursija pa cietoksni. Kompleksa teritorijā, blakus Svetās Marinas pareizticīgo baznīcai, atrodas mošeja, katoļu baznīca un benediktīniešu māsu klosteris, sinagoga un armēņu baznīca, turku pirtis un valdnieku kapenes. Līdzās senajām vēsturiskajām celtnēm šeit atrodas arī dažādas mūdienīgas iestādes –
informācijas centrs, restorāns, kafejnīca, suvenīru un apģērbu veikals, muzejs un dzimtsarakstu nodaļa. Nesen pārbūvētā Rabata ir kļuvusi par savdabīgu jaunās Gruzijas simbolu – valsti, kur dzīvo daudzu reliģiju un tautību pārstāvji un priecājas par visiem, kas atnāk ar mieru. Atgriešanās Tbilisi. Brīvais laiks. Nakts viesnīcā.

6 diena: 17.10.18. (trešdiena). Uz svētvietām Kahetijā, mīlestības un mākslas pilsētu Signagi un vīnogu ražas novākšanas svētki “Rtveli”! Bodbe – Signagi – Pirasmani muzejs – Rtveli – Čavčavadzes muiža - Telavi.
Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Gruzijas austrumiem - Kahetijas reģionu. Šodien jūs uzzināsiet visu par gruzīnu vīnu dzimteni un viesmīlību. Mēs apmeklēsim Bodbe sieviešu klosteri, kur atrodas Svetās Nono bazilika, kas uzcelta Gruzijas kristītājas apbedīšanas vietā, bet, nokāpjot pie Svētās Nino brīnumdarītāja avota, varēsiet ievēlēties kādu vēlēšanos, kas noteikti piepildīsies. Mēs apstāsimies Signagi – mīlestības pilsētā, ļaujot tai mūs iemānīt savu šauro, mājīgo ieliņu labirintos. Maza, bet žilbinošiskaista, Signagi slejas pakalna galā, paverot pasakainu skatu pāri Alazanas ielejai. Pilsētai ir 23 torņi un 6 vārti, un to apjož 18. gadsimtā būvēts mūris ar lielāko cietoksni Gruzijā. Suvenīru veikaliņu apmeklējums, kur var nopirkt vīnu, aromātiskas garšvielas, čurčelu, sieru un suvenīrus. Pa ceļam iegriezīsimies arī Niko Pirosmani mājā – muzejā, kas atrodas Mirzaani ciematā. Ģimenes vīna pagraba – marani apmeklējums pie vietējā vīndara. Mūs gaida meaizmirstams piedzīvojums - visiespaidīgākais un lieliskākais pasākums - vīnogu ražas novākšanas svētki "Rtveli"! Gruzīniem tie ir īpaši ģimenes svētki, tāpēc ražas novākšanas periodā kopā sapulcējas visiradi un draugi. Jūs redzēsiet kā speciālās koka kastēs vīrieši un sievietes mīca ar kājām tikko novāktos, gatavos vīnogu ķekarus. Jums būs lieliska iespēja piedalīties vīna gatavošanā un no "pirmajām rokām" uzzināt par šīsaulainā dzēriena īpašībam un pagatavošanas metodēm dažādos Gruzijas novados. Jums būs lieliska iespēja iepazīties ar kahetiešu zemnieku darba ikdienu, nogaršot vietējo vīnu tieši no kvevri (lielām māla krūkām , kas ieraktas zemē) un piedalīties gruzīnu ēdienu gatavošanā. Kahetiešu dzīres “Rtveli” – tie ir smiekli, joki un milzum daudz pozitīvu emociju ar gruzīnu ēdieniem, neierobezotu vīna daudzumu un dziedāšanu! Ekskursijas turpinājumā – brauciens uz kņazu Čavčavadze dzimtas muižu Cinandali. Šeit Jūs gaida pastaiga pa skaisto muižas dārzu, iepazīšanās ar kņazu dzimtas vēsturi un Cinandali leģendāro vīna pagrabu apmeklējums ar degustāciju. Dodoties prom no Kahetijas, uz īsu bridi piestāsim Telavi pilsētā, kur, kā zināms, dzīvo Mimino. Īsa pastaiga pa Alazanas ielejas seno pilsētu, kuras simbols ir vairāk kā 800 gadu vecs platāna koks. Tbilisi atgriezīsimies caur neatkārtojamiskaisto Gomboras pāreju (1980 m). Atpūta un nakts viesnīcā Tbilisi.

7 diena: 18.10.18. (ceturtdiena) Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.04:10* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.06:40* ierašanās Rīgā.

Cena 750 €

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 € no personas.
• Atlikusīsumma jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums:Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg,
100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 6 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi;
- Pavadošais gids no Rīgas;
- Ekskursiju un transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos, degustācijas, pusdienas (izņemot par pap. maksu norādītās);
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.

Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 10 €.

Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Piemaksa par 1-vietīgu numuru viesnīcā - 150 €;
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai- 5€;
- Nacionāla šova programma ar vakariņām restorānā Tbilisi – 35 €;
- Degustacija konjaka rūpnīcā “Saradžišvili” - 15 €.

Uzdot jautājumu vai pieteikties

RUDENS KRĀSAS GRUZIJĀ! RTVELI SVĒTKI KAHETIJĀ UN GRUZIJAS SVĒTVIETAS ….. (Tbilisi – Šato Muhrani – sena Mcheta – Džvari – Boržomi – Visduslaiku cietoksnis Rabata – Ananuri – Kazbegs – Kahetija – Cinandali – Rtveli svētki – Signagi)
(12.10.2018-18.10.2018)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme