TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

GARANTĒTS! .... NO SVANETIJAS LĪDZ MELNAJAI JŪRAI! Kalni, jūra un vīns! Tbilisi – Mcheta – Džvari – Kutaisi – Tskaltubo – Martvili kanjoni – Prometeja ala – Svanetija (3 dienas) – Kolhidas nacionālais parks – Batumi (3 dienas) – kalnainā Adžārija.

Description

.... no Svanetijas līdz Melnajai jūrai! Kalni, jūra un vīns!

Tbilisi – Mcheta – Džvari – Kutaisi – Tskaltubo – Martvili kanjoni – Prometeja ala – Svanetija (3 dienas) – Kolhidas nacionālais parks – Batumi (3 dienas) – kalnainā Adžārija

Izlidošanas datums: 25.07.2018 – 04.08.2018
(Visas ekskursijas iekļautas cenā!)

Brauciet uz Gruziju! Jūs redzēsiet Tbilisi vecpilsētas gaisīgo arhitektūru, Kahetijas zaļos vīnogulājus, vissenākās pilsētas un svētākos tempļus, apbrīnosiet kalnu un ieleju satriecošo skaistumu, pagaršosiet visgardākos nacionālos ēdienus, nobaudīsiet vislieliskākos vīnus un piedalīsieties tradicionālās gruzīnu dzīrēs ar vislabākajiem tostiem pasaulē! Mūs gaida glāsmainā Melnā jūra, slavenie svanu torņi, unikālais viduslaiku ciemats Ušguli, gavu reibinošā Enguri aiza un iepazīšanās ar svaniem – skarbu, brīvību mīlošu, bet ļoti viesmīlīgu tautu! Kalni, jūra, dzidri tīrs gaiss, lieliska gruzīnu virtuve, labākie vīni un visviesmīlīgākā gruzīnu tauta, gatava ar prieku dalīties savā mīlestībā, padarīs Jūsu atpūtu Gruzijā neaizmirstami skaistu!!!

1 diena: 25.07.18. (trešdiena).
Tiešais lidojums no Rīgas, reiss BT 724 plkst. 23:05. Lidojums uz Gruziju, Plkst. 03:25 ielidošana Tbilisi.
Transfērs un agrā iekārtošanās 3-zvaigžņu viesnīcā Tbilisi.

2 diena: 26.07.18. (ceturtdiena). “Tbilisi – mana mīļā un dārgā!”.
Vēlas brokastis viesnīcā. Lielā apskates ekskursija – iepazīšanās ar Tbilisi vēsturisko centru. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet: Cminda Samebu - Sv. Trīsvienības baznīcu – vienu no lielākajām pareizticīgo katedrālēm pasaulē; Metehi templi un leģendārā Tbilisi dibinātāja cara Vahtanga Gorgasili pieminekli un pa trošu ceļu pacelsieties svētajā Mtacminda kalnā, no kurienes paveras aizgrābjoša pilsētas panorāma. Šeit Jums būs iespēja papusdienot vienā no vecākajiem restorāniem pilsētā -“Funikulieris”, kur pasniedz gardākos gruzīnu virtuves ēdienus un visgaršīgākos pončikus pasaulē!! (par pap. maksu: no 15 lariem).
Pēc pusdienām dosimies uz Abanotubani kvartālu ar slavenajām sēra pirtīm, kurās mīlēja atpūsties Puškins un Dimā, un pastaigāsimies pa Šardena ielu ar mājīgām kafejnīciņām un suvenīru veikaliņiem, Ciānas baznīcu un amizanto Rezo Gabriadzes leļļu teātra pulksteņtorni. Šaurās vecpilsētas ieliņas, vīna pagrabi un gleznu galerijas glabā Tbilisi senatnes aristokrātisko garu, bet, pārejot pa stikla “Miera” tiltu uz Kūras upes kreiso karastu, Jūs nonāksiet modernajā Rike parkā starp savādām skulptūrām un ar funikilieri nokļūsiet pie Narikala cietokšņa, kas uzcelts klints virsotnē jau 4. gs. un ir pati senākā Tibilisi daļa. Vakarā brīvajā laikā iesakām apmeklēt slavenās sērūdens pirtis un gūt īstu baudījumu miesai un garam! Nakts viesnīcā Tbilisi.

3 diena: 27.07.18. (piektdiena). Uz Zelta Aunādas zemi - Gruzijas svētvietas un senās Kolhidas galvaspilsēta ! Mcheta – Džvari – Kutaisi – Tskaltubo.
Agras brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Mchetu. Džvari klostera apmeklējums, no kura paveras senās Mchetas brīnišķīgā panorāma un redzama divu varenu upju – Kūras un Aragvi - savienošanās. Gluži kā putni Jūs izjutīsiet šeit brīvības garu! Saka – “Kurš nav bijis Mchetā, tas nav bijis Gruzijā”. Senā Gruzijas galvaspilsēta Mcheta ir svētceļojuma vieta un svētnīca katram gruzīnam. Tik daudz kulta vietu, kā šeit, nav nekur citur Gruzijā. Tāpēc šo seno pilsētu dēvē par “Otro Jeruzālemi”. Mēs apskatīsim Svetichoveli (Dzīvības pīlārs) katedrāli. Pastaiga pa pilsētu. Suvenīru bodītes, aromātiskas garšvielas, vīnogu našķis – čurčela un slavenā keramika ... Izbraukšana uz Imiretijas reģionu – Kutaisi ar nelielām kafijas pauzēm pa ceļam. Pusdienu pauze gleznainajā Rikoti pārejā.
Ierašanās Kutaisi – senajā mitoloģiskās Kolhidas galvaspilsētā, leģendārā cara Aeta rezidencē, pilsētā, kas saistīta ar mītu par Argonautiem un Zelta Aunādu. Tā ir vecākā pilsēta Kaukāzā, kas dibināta pirms vairāk kā 30 gadsimtiem. Apskates ekskursija pa Kutaisi. Ekskursijas laikā Jūs redzēsiet: veco kvartālu, pilsētas simbolu – Balto tiltu, Gruzijas parlamenta ēku, Kolhidas strūklaku, slavenos baltos akmeņus, Rioni upes panorāmu ar mazajām mājiņām gar krastu un majestātisko Bagrata templi, kas slejas augstu kalnā un ir redzams no jebkuras vietas pilsētā. Izvietošanās viesnīcā Tskaltubo kūrortā. Vakariņas un atputa viesnīcā.

4 diena: 28.07.18. (sestdiena). Ceļš uz Svanetiju – Imereti brīnumi – Martvili kanjons – Prometeja ala – Enguri ūdenskrātuve – Mestija.
Brokastis viesnīcā. Ekskursija uz Prometeja alu. Gruzīnu leģendas vēsta, ka, kaut kur šajā apkārtnē, sadusmotie Olimpa dievi piekala nepakļāvīgo jaunekli Prometeju pie klints par to, ka viņš iedeva cilvēkiem svēto uguni. Kopējais alas garums, ar vairākām pazemes upēm un pat ezeriem, ir aptuveni 11 km. Tās dziļums ir aptuveni 20 metri, un pastāvīgā temperatūra alas iekšpusē 14 grādi. Šis unikālais dabas objekts ar dīvainu formu stalaktītiem, kurus papildina, ar īpaša apgaismojuma palīdzību radīts, krāsu karuselis un cilvēka fantāzijas lidojums, aiznes brīnumainas pasakas ilūzijā un izraisa neaprakstāmu sajūsmu. Ekskursija uz Gachedili (Martvili) kanjonu ar smaragddzidru tīru ūdeni, kas traucas gleznainu klinšu apskāvienā. Šī dabas rezervāta garums sasniedz 2400 metrus un dziļums 20 līdz 40 metrus. Jūs redzēsiet 12 metrus augstu pakāpienveida kaskāžu ūdenskritumu, pavizināsieties ar laivām un izpeldēsieties siltos sērūdens avotos, kuros karstais un dziedinošais ūdens plūst cauru gadu.
Izbraukšana uz Svanetiju. Pa ceļam apmeklēsim kņazu Dadiani māju – muzeju Zugdidi pilsētā. Muzeja kolekcijā glabājas viena no trim Napoleona maskām. Ierašanās Mestijā, izvietošanās, vakariņas un atpūta viesnīcā.

5 diena: 29.07.18. (svētdiena). Augstākas par kalniem ir tikai debesis! Mestija – Svanetijas torņi – sniegotie Kaukāza kalni!
Brokastis viesnīcā. Svanetija – tā ir cita dimensija, kas nepakļaujas laikam. Sniegotie kalni un akmens sargtorņi, domīgi sastinguši, šeit neskarti vēro vēstures gaitu. Svani runā savā valodā un dzīvo saskaņā ar gadsimtu gaitā iesakņotām nerakstītām paražām un likumiem. Šeit sākas Enguri upe, uz kuras uzcelts viens no lielākajiem dambjiem pasaulē un atrodas Gruzijas augstākā virsotne – Šhara (5068 m). Zuruldi kalna skatu laukumā, no putna lidojuma augstuma, Jūsu priekšā pavērsies majestātiska panorāma uz visām Svanetijas augstākajām virsotnēm un ledājiem. Ekskursija Mestijā: apmeklēsim vēstures un etnogrāfijas muzeju, slavenā alpīnista “Sniega leoparda” māju - muzeju, svanu torņus, kas būvēti pēc 10. gs. un atrodas JUNESKO aizsardzībā un paviesosimies Margiani ģimenes senajā svanu namā, kur redzēsim svanu torni no iekšpuses. Vakariņas viesnīcā. Atpūta un nakts viesnīcā.

6 diena: 30.07.18. (pirmdiena). Mana sirds pieder kalniem! Ušguli - Mestija.
Brokastis viesnīcā. Mūs gaida pasakains ceļojums ar džipiem pa Kaukāza kalniem! Elpu aizraujošās augstkalnu ainavas, kas pavērsies mūsu priekšā, paliks Jūsu sirdīs uz mūžu. Straujas kalnu upes, mutuļojoši avoti un alpīnās pļavas!!! Ierašanās Ušguli – Eiropas visaugstākajā apdzīvotajā punktā. No šejienes – no “Eiropas jumta” mēs dosimies vēl augstāk kalnos – uz mīlētāju torni, no kura paveras visapburošākie skati uz Gruzijas dabas brīnumainajām dāvanām. Ušguli mēs redzēsim unikālos viduslaiku torņus, vēstures muzeju, kur glabājas seno svanu dārgumi no pirmskristietības laikmeta, 7. gs. būvēto Svetā Georga baznīcu, carienes Tamāras torni un nogaršosim Svanetijas visgardāko ēdienu – kubdari. Atgriešanās Mestijā. Vakariņas un nakts viesnīcā.

7 diena: 31.07.18. (otrdiena). Sveicināta Melnā jūra – mēs braucam! Senie cietokšņi – Kolhidas parks – Adžārijas pērle Batumi.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Adžāriju. Pa ceļam apstāsimies pie senā Rukhi cietokšņa, kas atrodas netālu no Zugdidi pilsētas un ilgu laiku bija megrelu valdnieku Dadiani dzimtas īpašums, pie sena turku cietokšņa Melnās jūras kūrortā Anaklia un redzēsim kā krīt jūrā straujā Enguri upe. Pusdienu pauze zivju restorānā Poti pilsētā. Jums būs iespēja nogaršot kefalu - vienu no garšīgākajām Melnās jūras zivīm. Pārbrauciens uz Kolhidas nacionalo parku. Brīnišķīgi skaistajā un dabas dāvanām bagātajā parkā valda absolūts miers un dabas rimtums. Lēnām un nesteidzīgi mēs brauksim ar katamarāniem pa upi, līdz mūsu acīm pavērsies pārsteigums – kristāldzidri tīrs ezers. Un mēs atkal būsim pārsteigti, cik pasakaini skaista zeme ir Gruzija!!!
Ierašanās Batumi. Izvietošanās 3* viesnīcā. Atpūta un nakts viesnīcā.

8 diena: 01.08.18. (trešdiena). Zaļais rags – jūra un kalni Adžārijā – peldēšanās tirkīzzilā jūrā – vīns un hačapuri!
Brokastis viesnīcā. Slavenā Batumi botāniskā dārza apmeklējums. Tā ir īsta Ēdene, kas iznākusi no Bībeles lappusēm. Bambusu audze un kaktusu palntācijas, japāņu dārzs ar ziedošu sakuru un apburoši skaisti zilo eikaliptu stādījumi, milzīgas egles un gadsimtiem senu līanu bezgalīgie sakņu vijumi. No skatu laukumiem paveras neatkārtojami sakati uz Melnās jūras piekrasti un Zaļā Raga nogāzēm. Ekskursija pa Adžārijas kūrortpilsētiņām. Peldēšanās tirkīzzilā jūrā pierobežas līcītī pie Sarpi ciemata. Gonio cietoksnis (I gs.p.m.ē.), ūdenskritumi Adžārijas kalnos un Karalienes Tamāras arku tilts. Tradicionālas adžāriešu pusdienas pēc vēlēšanās (par pap. maksu: no 15 lariem). Atgriešanās Batumi.
Vakarā – ekskursija pa Batumi un muzikālās strūklakas. Aizraujoša pastaiga pa pilsētu vakara noskaņās,
kas ilgstoši paliks Jums atmiņā. Jūs apmeklēsiet Piejūras parku – bulvāri, kas stiepjas gar pludmali 12 km garumā, Piazza laukumu, Neptūna strūklaku, Argonautu laukumu ar Mēdejas un zelta aunādas statuju, pie kuras dzirdēsiet interesantu stāstu par leģendāro Kolhīdu un pasakaino Mēdejas un Jāsona mīlestību. Jūs redzēsiet arī dejojošās strūklakas un 3D lāzeršovu. Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.

9 diena: 02.08.18. (ceturtdiena). Atpūta pie jūras.
Brokastis viesnīcā. Batumi – Melnās jūras piekrastes pērle, pilsēta, kas slīgst krāšņos zaļumos, kur
valda brīvība un jautrība, kur dzīvīgums nenoplok līdz pat vēlai naktij. Pilsēta pārsteidz ar savām košajām ugunīm un strūklakām, lielisku piekrastes promenādi un skvēriem, ar seniem kolorītiem vecpilsētas namiņiem, kas izdaiļoti ar koka un metāla mežģīnēm. Brīvajā laikā Jūs varēsiet apmeklēt: delfināriju, akvaparku, pastaigāties pa krastmalu, nobaudīt gardu, aromātisku kafiju un slaveno Adžārijas hačapuri, pacelties ar trošu ceļa vagonu un baudīt iespaidīgu skatu uz kalniem un jūras piekrasti.
Vakarā aicinām apmeklēt restorānu ar tradicionālo Adžārijas virtuvi un muzikālu programmu (par papildus samaksu: 25 €). Atpūta un nakts viesnīcā Batumi.

10 diena: 03.08.18. (piektdiena). Tējas degustācija – aromatiskā maize nazuki – gruzīnu keramika – Boržomi – Tbilisi.
Brokastis viesnīcā. Izbraukšana uz Boržomi ar nelielām kafijas pauzēm. Pa ceļam apmeklēsim Samegrelo tējas plantācijas. Nogaršosim labākās tējas šķirnes un nopirksim sev un dāvanai draugiem! Mūsu ceļš dosies caur gleznaino Rikoti pāreju, kur īsas pieturas laikā mēs noteikti pamēģināsim visgaršīgāko saldo gruzīnu maizi – nazuki, bet Shrosha ciematā iegriezīsimies keramikas tirgū. Tieši šeit var iegādāties vislabākos nacionālās keramikas izstrādājumus, kas būs Jums mīļa atmiņa no Gruzijas!
Ierašanās Boržomi. Pilsētas parks ar ārstnieciskajiem avotiem ir paslēpies skaistā kalnu ielejā. Pastaiga pa slaveno kūrortu – vēturiskās kolonādes ar minerālūdens avotiem, gleznainā kalnu upīte un pacelšanās ar trošu vagoniņu uz parka augšējo daļu. Pēc vēlēšanās pusdienas kādā no Boržomi restorāniem (no 15 lariem). Pēdējie pirkumi un suvenīru iegāde daudzajos veikaliņos un suvenīru bodītēs. Tālāk dosimies uz Svētā Georga klosteri. Ļaudis ar mīlestību to dēvē par Zaļo klosteri, jo šeit ne tikai koki, bet arī akmeņi ēku sienās ir zaļā krāsā – citi tumši, citi gaiši. Apkartnē burbuļo avoti, kurus vietējie iedzīvotāji uzskata par svētiem, tapēc uz šo vietu dodas daudzi svētceļnieki.
Vēla atgriešanās Tbilisi.

11 diena: 04.08.18. (sestdiena). Atgriešanās mājās.
Bezgala laimīgi, mēs pametam šo skaisto un viesmīlīgo zemi .. bet pārliecināti, ka tikai uz īsu brīdi! Transfērs uz lidostu plkst. 02:00. Izlidošana plkst.04:10* - avio pārlidojums Tbilisi-Rīga. Plkst.06:40* ierašanās Rīgā.

Cena: 1050 €

Standarta samaksas kārtība (ja nav paredzēti speciālie akcijas nosacījumi):
• Avansa iemaksa, piesakoties ceļojumam un slēdzot līgumu, 300 € no personas.
• Atlikusī summa jāsamaksā ne vēlāk kā 30 dienas pirms ceļojuma sākuma.

Ceļojuma cenā ietilpst:
- Lidojums:Rīga - Tbilisi- Rīga (avio kompānija - airBaltic);
- Rokas bagāža (max svars 8 kg, max izmērs 55x40x20 сm), nododāmā bagāža: 1 soma (max svars 20 kg,
100х50х80 cm);
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 2 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Tbilisi;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 3 nakts ar brokastīm un vakariņām 3*(River Side) viesnīcā Mestijā;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 1 naktis ar brokastīm un vakariņām 3* viesnīcā Tskaltubo;
- Nakšņošana divvietīgā numurā: 3 naktis ar brokastīm 3* viesnīcā Batumi;
- Pavadošais gids no Rīgas;
- Ekskursiju un transporsta apkalpošana visa ceļojuma laikā;
- Visas ieejas biļetes programmā paredzētajos apskates objektos (muzejos, baznīcās, vīna pagrabos un citi);
- Vīnu degustācija;
- Brauciens ar laivu pa Paliastomi ezeru;
- Tranzīta pusdienas zivju restorānā;
- Tranzīta pusdienas Rikoti pārejā;
- Gruzīnu kolorīts un viesmīlība.

Ceļojuma cenā nav iekļauts:
- Ceļojuma apdrošināšana līdz 65 g. – 11 €.

Papildus izdevumi pēc izvēles:
- Sēra pirtis par kabīni 2 – 3 personam – no 25 €;
- Pīlings un viegla masāža sēra pirtīs 1 personai - 5€;
- Nacionālā šova programma ar vakariņām gruzīnu restorānā Batumi – 25 €;
- Austiņas (ekskursija Tbilisi) - 3.50 €.

Uzdot jautājumu vai pieteikties

GARANTĒTS! .... NO SVANETIJAS LĪDZ MELNAJAI JŪRAI! Kalni, jūra un vīns! Tbilisi – Mcheta – Džvari – Kutaisi – Tskaltubo – Martvili kanjoni – Prometeja ala – Svanetija (3 dienas) – Kolhidas nacionālais parks – Batumi (3 dienas) – kalnainā Adžārija.
(25.07.2018-04.08.2018)
Vārds, Uzvārds *
Personas kods
Pases numurs
Pases derīguma termiņš
Tālrunis*
E-pasts
Jautājums vai piezīme