TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Beļģija un Holande

Bamberga - Durbuī - beļģu alus degustācija - Brige - ekskursija uz Beļģijas piekrasti ar jūras velšu degustācijām  - Kinderdijk vējdzirnavu parks - Amsterdama - Alkmāras siera tirgus - Afsluitdijk dambis - Groningena - Brēmene

 

 


1.diena – 02.08.2014. (sestdiena)

No rīta izbraukšana no Rīgas. Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā.

2.diena – 03.08.2014. (svētdiena)

Brokastis. Brauciens cauri Vācijai. Pēcpusdienas pastaiga Bambergā, pilsētā uz septiņiem pakalniem, kas slavena ar savu īpašo alu - Rauchbier. Bambergas Doms, Rātsnams, Bīskapa pils, jaunā rezidence u.c. Nakts viesnīcā.

3.diena – 04.08.2014. (pirmdiena)

Brokastis. Dodamies uz Beļģiju. Rīta kafijas pauze viduslaiku pilsētiņā Durbuī, kas iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā kā mazākā pilsēta pasaulē.Te izveidots pasaulē vecākais un lielākais topijēru (koki vai augi kastēs, kuriem izveidotas neticamas formas) parks. Šeit varam apskatīt vairāk nekā 250 augus, no kuriem daudzi jau ir vairāk kā 120 gadus veci.

Beļģija un alus – tās ir nesaraujamas lietas un tā ražošanai te ir gadsimtiem senas tradīcijas. Arī mums tas jānobauda! Viesošanās vēsturiskā alus darītavā un beļģu alus degustācija.

Vakarpusē ierodamies Brigē, kas tiek uzskatīta par vienu no Eiropas skaistākajām pilsētām. Grote markt, Beffruā tornis, Rātsnams, Sv. Asins Bazilika, Šokolādes muzejs, Lielā alus siena, mežģīnes – tie ir Briges pievilkšanas punkti! Nakts viesnīcā.

4.diena – 05.08.2014. (otrdiena)

Brokastis. Interesentiem šai dienā piedāvājam ekskursiju uz Beļģijas piekrasti ar jūrasvelšu degustācijām par papildus samaksu 90 EUR* Piekrastes apceļošanu sāksim no Ostduinkerkes – kūrortpilsētiņas, kas pazīstama ar garneļu zveju un ar zirgiem. Svaigu Ziemeļjūras garneļu degustācija. Nieuvpūrtā apmeklēsim zvejas ostu, piestāsim pie Alberta I memoriāla ar panorāmas skatu uz pilsētiņu un tās slavenajiem dambjiem, kuriem bijusi nozīmīga loma 1. Pasaules karā. Šeit baudīsim beļģu iemīļoto ēdienu - mīdijas. Ostende – zināma kā „Piejūras karaliene”. Brauciens pa „ Atlantijas mūri” un pastaiga pa dambi, no kura var redzēt kazino, molu, pludmali, ostu... Dosimies uz austeru fermu, kur degustēsim „ostendietes” – beļģu austeres . De Hāna lepojas ar brīnišķīgām villām, pat Alberts Einšteins seit dzīvojis un stradājis. Knokke – vēl viena īpaša kūrortpilsētiņa.

Tie, kuriem vienaldzīgas jūras veltes, mielojas ar šokolādi Brigē. Atgriešanās viesnīcā.

5.diena – 06.08.2014. (trešdiena)

Brokastis. Vējdzirnavas, koka tupeles un siers – tie ir zīmoli, kas mums raksturo Nīderlandi! Dosimies ar laivu izbraucienā Kinderdijk vējdzirnavu parkā, lai iepazītu tuvāk vējdzirnavu pasauli. Iegriezīsimies karaliskajā Hāgā, kur modernais mijas ar vēsturisko. Nobaudīsim kādu haring jeb siļķu maizi, laiks fotomirklim pie Miera pils. Privātās saimniecības „Klara Maria“ apmeklējums, kurā jau vairākus gadu desmitus grebj koka tupelītes un darina sieru, ko būs iespējams nogaršot.

Vakara pastaiga Amsterdamā. Naksnīgā Amsterdama ir kā īpaša pasaule, kurā kēslas stundas pilnas brīnumu un pārsteigumu. Rozā kvartāla apmeklējums, lai vērotu vienmēr rosīgo naktsdzīvi. Nakts viesnīcā.

6.diena – 07.08.2014. (ceturtdiena)

Brokastis. Dažādā un ļoti tolerantā Amsterdama – kanālu, divriteņu, mākslas, Sarkano lukturu, marihuānas un dimantu pilsēta. Amsterdamas pilsētas apskates ekskursija ar vietējo gidu (krievu valodā). Iepazīsimies ar dimantu apstrādes amata noslēpumiem. Brauciens ar kuģīti pa Amsterdamas kanāliem. Vēderpriekiem varbūt kādu poferties vai pankoeken porciju? Mākslas cienītājiem – iespēja apmeklēt Van Goga vai Riiksmuzeju, drosmīgākos gaida Madam Tiso vaska figūru vai Erotiskais muzejs – Amsterdamas piedāvājumā katrs var atrast kaut ko sev. Atgriešanās viesnīcā.

7.diena – 08.08.2014. (piektdiena)

Brokastis. Tikai reizi nedēļā Alkmarā notiek plašs siera tirgus, mums jābūt tur! Siers ir labākais suvenīrs mājāspalicējiem. Iesakām doties izbraucienā pa Alkmāras kanāliem - tā būs cita pieredze, nudien!
Baudīsim elpu aizraujošas ainavas braucienā pa Holandes garāko dambi Afsluitdijk 32km garumā. Pēcpusdienu pavadīsim Ziemeļnīderlandes pilsētā Groningenā. Modernā Groningenas muzeja ēka, Sv. Martina baznīca, Martinitoren, kuru varam iekarot, lai iepazītu šīs pilsētas panorāmu no putna lidojuma, Vismarkt … vēl pēdējie holandiešiem raksturīgie kārumi pirms atvadamies! Nakts viesnīcā Vācijā.

8.diena – 09.08.2014. (sestdiena)

Brokastis. Pastaiga Brēmenes viduslaiku vecpilsētā – izsmalcinātais renesanses stila Rātsnams, Rolanda statuja, Sv. Pētera doms, Brāļu Grimmu pasaku varoņi u.c. Vēt tik šopings vācu gaumē un aiziet, uz māju pusi! Nakts viesnīcā Polijā.

9. diena – 10.08.2014. (svētdiena)

Brokastis. Brauciens cauri Polijai, Lietuvai. Vēlu vakarā ierašanās Rīgā.

 


Ceļojuma cena

EUR 550 (1 vieta autobusā)
EUR 90 papildvieta

Samaksas kārtība:

  • Slēdzot līgumu un rezervējot vietu autobusā, avansa iemaksa EUR 165
  • līdz 02.06. avansa iemaksa EUR 195
  • līdz 11.07. galīgā samaksa EUR  190

 

Ceļojuma cenā ietilpst:

brauciens ar komfortablu autobusu;

nakšņošana tūristu klases viesnīcās (2-3*) vai viesu mājās ar brokastīm (2-3-vietīgie numuri ar ērtībām);

ekskursiju programma grupas vadītāja un vietējā gida Amsterdamā (krievu val.) pavadībā;

autoceļu nodokļi;

 

Papildus izdevumi:

tūristu apdrošināšana

Beļģijas piekrastes ekskursija ar degustācijām – 90 EUR (pieteikt un apmaksāt Relaks Tūres birojā pirms brauciena)

Durbuī  topijēru parks – 4,5 EUR

alus degustācija St.Remī  ~ 5 EUR

Jenever muzejs – 5,50  EUR

Orhideju dārzi – 9,50 EUR

izbrauciens ar laivām Giethoorn – 7 EUR

Kuģītis pa Amsterdamu – 15 EUR

 

  • Minimālais skaits grupā 32 tūristi
  • Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
  • Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
  • Kompānija ir tiesīga mainīt ekskursiju secību ceļojumā.

 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

  • LR pilsoņa pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma;
  • ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt;
  • nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara.

PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme