TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Ģeogrāfiskais stāvoklios: Rumānija ir valsts Centrāleiropas dienvidaustrumos. Tā atrodas Balkānu pussalas ziemeļos,Donavas upes lejtecē. Daļu no Rumānijas apjož Karpatu kalni. Dienvidaustrumos to apskalo Melnā jūras. Ziemeļos tā robežojas ar Ukrainu, austrumos ar Moldovu, dienvidos ar Bulgāriju, bet rietumos ar Serbiju. Rumānijas galvaspilsēta, kā arī lielākā pilsēta, ir Bukareste.

Valsts pilns nosaukums: Rumānijas republika 

Valsts iekārta: Unitāra pusprezidentāla republika

Galvaspilsēta: Bukareste 

Iedzīvotāju skaits: 22246862 

Platība: 238391 kv. km 

Naudas vienība: Rumānijas leja (ROL), 1 Rum. leja = 100 bani 

Valsts valoda: rumāņu 

Laika starpība: -2h 

Tālsarunu kods: +40

Reliģija: rumāņu pareizticīgie 87%, katoļi 5%

Klimats: Rumānijā valda klimats, kas ir vidējs starp mēreno un kontinentālo un tam ir raksturīgi visi četri gadalaiki. Vidējā gaisa temperatūra dienā - aprīlī +17ºC, jūlijā +31ºC, oktobrī +22ºC; naktī - aprīlī +9ºC, jūlijā +20ºC, oktobrī +13ºC; ūdens temperatūra aprīlī +12ºC, jūlijā +24ºC, oktobrī +19ºC; valsts dienvidu un dienvidaustrumu daļai raksturīgas zemestrīces un bargāks klimats.

Par valsti: Pelēkā pils ar sarkano dakstiņu jumtu mākoņainu kalnu galā ar baisā vampīra grāfa Drakulas iemītnieku - tagad jau ar tā spoku un leģendām. Minerādes, Goleniādes un Čaušesku režīma paliekas, bāri un gani zaļojošajās kalnu ielejās. Rumānija apbur ar savām viduslaiku pilsētām un pilīm, lieliskajām pastaigu vietām un kalnu ainavu baudījumu. Tā ir čardaša dzimtene,  lieliska zeme līdz šim tik  neapgūtajā Austrumu reģionā, kas savu vietu tūrisma pasaulē tikai sāk uzņemt ar pilnu jaudu…un reizēm tiek dēvēta par Eiropas Kubu…

Rumānija ir valsts ar labvēlīgu ģeogrāfisko stāvokli, bagātīgiem dabas resursiem un daudzajiem unikālajiem vēstures un kultūras pieminekļiem. Brīnišķīga vieta atpūtai pludmalē un ziemas sporta veidu cienītājiem, ar balneoloģisko ārstēšanu un izzinošu tūrismu. Tie ir cēlie galmi un baznīcas, Transilvānijas pilis un Bukovinas klosteri, viduslaiku pilsētas un kūrorti, 13 nacionālie parki un 600 rezervāti, Melnās jūras piekraste un Karpatu kalnu virsotnes, Dunajas deltas vīna dārzi un skujkoku meži ar tīru un ozonu piesātinātu gaisu, minerālie un termālie avoti, sāls šahtas un ārstnieciskie dubļi.

Atpūta Rumānijā - tas ir jūru klimats ar maigu ziemu un ilgstošu peldēšanās sezonu, dārzi vijīgi nokāpjoši jūrā, dziednieciski zeltainā smilts, kalnu avotu un ezeru brīnišķīgais efekts, mērenas cenas un lielisks serviss viesnīcās, daudzveidīga kultūras un izklaides programma. Pakalpojumi tūristiem: mājīgi bāri un mazi veikaliņi, liels restorānu skaits, ar izsmalcinātiem ēdieniem un lieliskiem vīniem, kabare un nakts klubi, sporta centri ar bērnu laukumiem un baseiniem, bouling – centrs, tenisa korti, volejbolu laukumi, zirgaudzētavas, trases, aprīkotas ar tramplīniem un sniega pūtējiem.



Papildus informācija



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme