TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Melnkalne – brīnumskaistā zeme!

11 dienas / visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datums:
19.07.; 28.08.2014

 

Ceļojuma cena:
viena vieta autobusā - 259.00 EUR / 182.03 LVL
ar papildvietu autobusā - 100.00 EUR / 70.28 LVL
piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL - 129.00 EUR / 90.66 LVL

 

1.diena.
5.00 izbraukšana no Rīgas. Pa ceļam Lietuva, Polija. Pusdienu pauze Polijā. Nakts tranzītviesnīcā Slovākijā, Prešovā.

2.diena.
Brokastis. Piedāvājam apmeklēt Miškoļcas-Tapoļcas termālos baseinus ar piecām zālēm klinšu alā, kura ir unikāls dabas veidojums Eiropā (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu). Miškoļcu peldvieta atrodas Ziemeļungārijā alās, brīnišķīgā, tūrisma apskates objektiem bagātā Miškoļca - Tapoļca reģionā. Termālie baseini ir izveidoti kalnā. Atpūtas ēkas ar baseiniem ir izveidotas, izmantojot kalnu dabiskā reljefa alas. Ieejot šajā kompleksā, pavērsies neaprakstāms skats. Kompleksa vidusdaļā tek upe ar dzidri zilu ūdeni, daudziem līkumiem cauri vairākām alām. No upes pa speciālām pārejām var doties uz dažādiem baseiniem, kur katrā baseinā ir gan savādāks ūdens sastāvs, gan ūdens temperatūra. Visi šie baseini un upe tajā skaitā, atrodas kalna iekšpusē. Vienā no baseiniem ir izveidotas debesis ar daudzām zvaigznēm un vienreizēju akustiku. Pēc ārstu slēdziena šo alu gaiss ļoti labi ietekmē elpošanas ceļus un palīdz astmas slimniekiem. Miškoļcu – Tapoļcu ieskauj 1150 ha dižskābaržu mežs, kurā arī ir ierīkots parks un peldvieta. Nakts viesnīca pie Zagrebas.

3.diena.
Brokastis. Ekskursija Zagrebā (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu). Barokāli grezna, ar senu vēsturi, bet studentiski jauna - tā ir Zagreba! Pastaiga pa pilsētu: valsts garīdzniecības centrs Kaptols ar Sv.Stefana katedrāli centrā, Akmens vārti, Sv.Marka laukums un prezidenta pils, Bana Jelačiča laukums un mazās Gornji Grad ieliņas, Tomislava laukums. Pārbrauciens līdz Melnkalnei.
Bečiči ir viens no vispopulārākajiem Melnkalnes kūrortiem, kas atrodas tikai pāris kilometru attālumā no vēsturiskās piekrastes pilsētas Budvas. Bečiči kūrorts ir moderns viesnīcas komplekss ar veikaliem, restorāniem un bāriem. Šeit ir sīkoļu pludmale, kas jau 1936.gadā Parīzē ieguvusi „Gran Prix”, kā labākā Eiropas pludmale. Nakts apartamentos Bečiči kūrortpilsētā.

4.diena.
Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu) „Adrijas Melnkalnes piekraste”. Ekskursijas sākumā apskatīsim Kotoru – slavenu, senu Melnkalnes pilsētu. Tās daudzo kultūrvēsturisko pieminekļu dēļ Kotora ir pasludināta par UNESCO kultūras pieminekli. Pilsētas centrā atrodas Sv.Trifana katedrāle, kas ir pilsētas svētais aizgādnis. Tāpat te atrodas Sv.Luka, Sv.Annas, Sv.Mihovila, Sv.Nikolaja baznīcas, kņazu pils, Drago pils, Bizantijas pils, Pima pils. Redzēsiet Napoleona teātri, pulksteņtorni, kur laiks tiek skaitīts jau vairākus gadsimtus, pat kauna stabu Drago laukumā. Iepazīsiet arī nelielo Sv. Rozes baznīcu, ar kuru saistās brīnišķīga leģenda: sensenos laikos dzīvoja nabaga meitene Roze, kura strādāja par kalponi kādā bagātā ģimenē. Pārpalikumus no bagātīgā pusdienu galda viņa slepus lika priekšautā un nesa nabadzīgajiem ļaudīm. Kungi, pie kā strādāja Roze, bija ļoti bagāti, bet tai pat laikā ļoti skopi. Un kādu dienu tie apturēja Rozi, apvainojot zādzībā un lika parādīt priekšautu. Kad priekšauts tika attīts, tajā izrādījās tikai rozes. Vēlāki Roze tika kanonizēta.
Brauciens pāri Bokas – Kotoras līcim, kas ir viena no visskaistākajām vietām uz zemes. Augstie kalni, kas ieskauj līci, tirkīzzilais ūdens, nelielās pilsētiņas līča krastos, tas viss liks elpai aizrauties. Kotoras līcis iekļauts 10 pasaules skaistāko līču skaitā. Ieraugot vareno skatu, cilvēki nelieto nekādus izteicienus. Viņi vienkārši zaudē valodu. Uzrakstīt, ka tur ir ļoti skaisti, nozīmē neuzrakstīt neko. Būs vien pašiem kādreiz jāaizbrauc. Ja kāds ir pabijis Melnkalnē, bet nav redzējis Kotoras līci, tad gribas apgalvot, ka viņš Melnkalnē nav bijis vispār. Dienas turpinājumā Jūs apmeklēsiet Budvas pilsētu – vienu no skaistākajiem Melnkalnes kūrortiem. Skaisto ielu labirints vecpilsētā, iespaidīgais izklaides priekšlikumu klāsts, aktīvās atpūtas iespējas – tas viss dod Budvai labākā valsts kūrorta statusu. Jūs varēsiet pasēdēt kādā no neskaitāmajām kafejnīcām, pastaigāties pa šaurajām, līkumotajām vecpilsētas ieliņām vai nopeldēties dzidrajā ūdenī. Nakts apartamentos Bečiči kūrortpilsētā.

5.diena.
Atpūta pie jūras. Otrajā dienas pusē – vakars nacionālajā stilā (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu)! Brauksim uz nelielu Melnkalnes ciematu kalnos, no kurienes paveras fantastisks skats uz Melnkalnes piekrasti. Galdā tiks celts grilēts jērs, siers, olīvas, pršuts, salāti un, protams, vīns un vīnogu degvīns Loza. Kamēr tiesāsiet vakariņas, Jūs izklaidēs folkloras mākslinieki, kas iepazīstinās Jūs ar nacionālajām dziesmām un dejām. Jautrība nerimsies līdz vēlam vakaram. Nakts apartamentos Bečiči kūrortpilsētā.

6.diena.
Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija uz Skadaras ezeru (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu). Skadaras ezers ir lielākais Balkānos, un daļa ezera pieder albāņiem. 270 putnu sugas, saliņas, klosteri, visapkārt augsti kalni. Daudzviet ūdens augiem klātas plašas teritorijas. Brauciens ar nelielu kuģīti caur ezera niedrēm un pa iztīrītiem kanāliem ir īpaši spilgts notikums. Niedres burtiski čum un mudž no dažādiem putniem, ziedošām ūdensrozēm un lilijām. Gar ezera krastiem ir arī daudz nelielas pilsētiņas, kas glabā daudzu gadsimtu vēsturi. Piestāsim pie kādas no skaistajām baznīcām vai cietokšņa drupām. Pēc tam mūs gaida pusdienas terasē ezera krastā. Ēdienkartē: cepta forele vai karpa, svaigu dārzeņu salāti, mājas vīns (baltais/sarkanais), sula, ūdens, rakija. Nakts apartamentos Bečiči kūrortpilsētā.

7.diena.
Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija uz Taras kanjonu (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu). Kanjoni – viens no galvenajiem tūrisma objektiem Melnkalnes ziemeļos. Taras upes kanjons – dziļākais Eiropā (1300 m) un otrais lielākais aiz Lielā Kolorādo kanjona. Moračas kanjons – viens no skaistākajiem Eiropā, caur kuru ved ceļš, kurš tika būvēts pēc otrā pasaules kara. Vēl viens šo vietu iecienīts tūrisma objekts – Moračas klosteris. Pa ceļam Jums būs iespēja atkal redzēt Skadaras ezeru, lielāko Balkānos, brauksim cauri Melnkalnes galvaspilsētai Podgoricai, tālāk gar Moračas upi, fotopauze, Moračas klostera apmeklējums. Redzēsim Taras upes vareno kanjonu un interesanto Džordževiča tiltu. Jūs brauksiet cauri diviem dabas rezervātiem – Skadaras ezera un Durmitora – kalnu masīva, kurā atrodas 42 ezeri, un augstākā Melnkalnes virsotne – Bobotov Kuk. Pietura Žabljakas pilsētā pusdienām un pastaigai. Atpakaļceļš. Nakts apartamentos Bečiči kūrortpilsētā.

8.diena.
Atpūta pie jūras vai izbraukuma ekskursija uz slavenāko Horvātijas pilsētu - Dubrovnikiem (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu). Tā ir majestātiska, skaista pilsēta. „Tam, kurš meklē paradīzi uz zemes, obligāti jāapmeklē Dubrovniku, jo nekur citur vairs nevar atrast tādu cildenumu un mieru, tādu krāšņumu un harmoniju” – Bernarda Šova vārdi. UNESCO Dubrovniku, Venēciju un Amsterdamu uzskata par trim skaistākām Eiropas pilsētām. Ekskursija ar vietējo gidu. Brīvais laiks. Nakts apartamentos Bečiči kūrortpilsētā.

9.diena.
Šajā dienā Jums ir iespējams apskatīt Melnkalni no cita skatu punkta – no jūras. Aicinām doties jautrā braucienā ar jahtu pa Adrijas jūru (pēc vēlēšanās, par papildsamaksu) – maigs jūras vējš, pelde jūrā, atspirdzinoši dzērieni, zivju pikniks un daudz patīkamu iespaidu – tas viss Jūs apburs. Nakts apartamentos Bečiči kūrortpilsētā.

10.diena.
Agri no rīta dosimies mājupceļā. Šķērsosim Horvātiju, Slovēniju, Austriju, Čehiju. Nakts viesnīcā Polijas Čehijas pierobežā.

11.diena.
Brokastis. Brauciens cauri Polijai, Lietuvai. Pusdienu pauze Polijā. Vēlu vakarā atgriešanās mājās.  

 

Ceļojuma cenā ietilpst:
brauciens ar ērtu tūrisma klases autobusu (WC, TV, DVD, Climat, virtuve),
naktsmītnes atbilstoši maršruta aprakstam – tūrisma klases **/*** viesnīcās, divvietīgie vai trīsvietīgie numuri ar labierīcībām, brokastis
Melnkalnē divvietīga izmitināšana apartamentos bez ēdināšanas.
grupas vadītāja pakalpojumi

Papildus izmaksas:
Miškoļcu peldvieta 15 EUR/ bērniem 10 EUR
Ekskursija Zagrebā 15 EUR
Ekskursija uz Skadaras ezeru + pusdienas 30 EUR/bērniem 20 EUR
Nacionālais vakars 35 EUR/bērniem 25 EUR
Ekskursija uz Taras kanjonu 35 EUR/bērniem 25 EUR
Ekskursija uz Dubrovnikiem 30 EUR/bērniem 20 EUR
Brauciens ar jahtu 40 EUR/bērniem 20 EUR

 

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.
 


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme