TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Aizraujošā Eiropa

Valstis: Vācija, Šveice, Lihtenšteina, Austrija, Francija, Luksemburga

KVEDLINBURGA – VERNIGERODE - GOSLĀRA – TRĪRE - LUKSEMBURGA – BĀDENBĀDENA – STRASBŪRA - BERNE – LUCERNA – LIHTENŠTEINA – SVAROVSKI KRISTĀLU MUZEJS
 


7 dienas / Visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datumi:
14.09.2014.

 

Сeļazīmes cena:
vieta autobusā - 340.00 EUR/ 238.95 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  -100.00 EUR / 70.28 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 120.00 EUR / 84.34 LVL

 

1. diena
6:00 no rīta izbraukšana no Rīgas. Lietuva. Polija. Nakts 3* viesnīcā Polijas teritorijā.

2. diena
Brokastis. Laiks ceļā līdz Kvedlinburgai. Kvedlinburga lieliska iespēja sekot laika atstātajām pēdām daudzu gadsimtu garumā. Vecpilsēta pārsteidz ar savu autentisko arhitektūras kvalitāti, kuras celtas dažādos laikos, tehnikās un stilos, un ne velti iekļauta UNESCO sarakstā. Fotopauze. Vernigerode – sena pilsēta ar akurātām pildrežģu ēkām, šeit tika uzņemta filma “Tas pats Minhauzens”. UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. ir vairāk kā 1600 dažādu periodu pildrežģu ēku un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Brauciens līdz Goslārai. Goslāra, kas iegūlusies Harca kalnu pakājē, valdzina ar 1800 pildrežģu ēkām – tik daudz nav nevienā Vācijas pilsētā. Svētās Romas impērijas laikos vismaz 300 gadus imperatoru rezidence atradās Goslārā, kas bija Hanzas savienības dalībvalsts un ko mēdz dēvēt par „Ziemeļu dārgumu lādi”. Pilsētas ainava ir saglabājusies gandrīz nemainīga joprojām un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Nakts 3* viesnīcā Vācijas teritorijā.

3. diena
Brokastis. Brauciens līdz Trīrei. Trīre – viena no Vācijas vecākajām pilsētām, kas atrodas Mozeles upes krastā, netālu no Luksemburgas robežas. Trīres simbols – vārti Porta Nigra, ko cēluši romieši 2. gadsimtā un lieliski saglabājušies līdz mūsdienām. Netālu no vārtiem atrodas kādreizējais Sv. Simeona klosteris. Tirgus laukumu iekļauj senas bagāto pilsētnieku mītnes vietas, centrā atrodas lieliskā Sv. Pētera strūklaka. Apmeklētājus aicina neskaitāmi restorāniņi, kur var nobaudīt vietējo – Mozeles upes ielejas vīnu. Pilsētas apskate vietēja gida pavadībā (par papildus samaksu 10 €) – romiešu amfiteātris, termas, 4.gs. bazilika, Sv. Pētera doms, 12.gs. abatijas baznīca, kā arī gotikas, renesanses, baroka stila baznīcas un 11.-14.gs. dzīvojamās mājas. Pārbrauciens uz Luksemburgas hercogisti. Ekskursija pa pilsētu vietēja gida pavadībā (par papildus samaksu 10 €): Konstitūcijas laukums, Notrdamas katedrāle, Gijoma laukums, lielhercogu pils, Adplphe tilts neoficiāli ir kļuvis par valsts simbolu, kas simbolizē neatkarību, un ir kļuvis par vienu no Luksemburgas galvenajiem tūrisma objektiem. Tilts uzbūvēts stapr 1900. un 1903. Un tas ir 46 m augsts un 17,2 m plats. Tilts atrodas Luksemburgas dienvidu daļā. Laiks ceļā. Nakts 2* viesnīcā Francijas teritorijā.

4. diena
Brokastis. Izbraukuma ekskursija uz Bādenbādeni un Strasbūru (par papildus samaksu 20 €). Bādenbādene – pazīstama kūrortpilsēta ar savām dziedinātavām, spa kompleksiem, termālajiem kompleksiem, festivālu un brīvdienu pilsēta. Ierašanās Bādenbādenā, iepazīšanas ar pilsētu: Lihtentaler aleja - ziedu aleja, pilsētas teātris, Kazino ēka, kas tiek uzskatīts par skaistāko pasaulē, minerālūdens paviljons”Trinkhalle”, Pareizticīgo baznīca. Ekskursija uz Faberžē muzeju, kas veltīts Karla Faberžē daiļradei. Muzeja ekspozīcija iepazīstina ar plašu darbu spektru, sākot no viņa slavenās Faberže Lieldienu olas kolekcijas karaliskai ģimeni, līdz rotaslietām un dekoratīviem priekšmetiem. Pārbrauciens uz Strasbūru. Milzīgā katedrāle ar brīnišķīgajiem grebumiem un grezno apdari padara Strasbūru par vienu no Eiropas pievilcīgākajām tūrisma pilsētām. Pateicoties pilsētas vēsturiskajai bagātībai, tā ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras vēstures mantojuma sarakstā. Strasbūra ir pilsēta, kuru noteikti ir ieteicams apmeklēt, jo tikai tā jūs patiesi varēsiet atklāt tās vēsturi, izbaudīt īpašo kulināriju un iedvesmojošo pilsētas atmosfēru. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Francijas teritorijā.

5. diena
Brokastis. Brauciens uz Šveices galvaspilsētu Berni. Ekskursija pa pilsētu vietēja gida pavadībā (par papildus samaksu 10 €). Bernes vecpilsēta ir viens no vislabāk saglabātajiem vēsturiskajiem pilsētas centriem Šveicē. Ielas iezīmē koši apgleznotas strūklakas, un to plānojums ir saglabājies gandrīz nemainīgs kopš 15.gs. Ievērojamākās pilsētas celtnes – katedrāle un rātsnams. Pusdienlaikā Lucerna – viena no visvairāk iemīļotākajām Šveices pilsētām un arhitektūras pērle. Pastaiga pa pilsētu: Kapelbrjukes tilts tiek uzskatīts par pilsētas simbolu. Iepazīsimies ar vienu no Šveices noslēpumiem. Dosimies uz šokolādes zemi – Schoggi land, kur iepazīsimies ar šokolādes ražošanu, ar iespēju to nodegustēt. Pārbrauciens uz Austriju, nakts viesnīcā 3* Austrijas teritorijā.

6. diena
Brokastis. Laiks ceļā. Lihtenšteinas lielhercogiste ir viena no pundurvalstiņām, kas atrodas pašā Eiropas vidienē. Lihtenšteina - tā ir pārsteidzoši maza valsts ar Reinas upes pļavām un maziem ciematiem, kas atrodas augstu Alpos, ar pasakainām pilīm un nelielām mājiņām, kas rotātas ar ģerānijām. Lihtenšteinas galvaspilsēta ir Vaduza. Iepazīstoties ar pilsētu Jūs redzēsiet: neaizmirstamu arhitektūru, Prinča pili, gotisko Vaducas kapelu. Brīvajā laikā izbrauciens ar tūristu vilcieniņu pa pilsētu. Ierašanā Vatensā. Muzejs „Swarovski – kristāla pasaule“. Tajā aplūkojami slavenāko kristāla dizaineru darbi, kas strādājuši austriešu arhitekta Andrē Hellera vadībā. Muzejs tika atvērts 1995. gadā. Ar multimēdiju palīdzību Jūs ienirsiet kristālu dauzdveidībā. Izbraukšana uz Poliju Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā.

7. diena
Brokastis. Diena ceļā. Polija. Lietuva. Naktī atgriešanās Rīgā.


Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris)
• transporta un ceļa izdevumi,
• dzīvošana 2* vai 3* viesnīcās pec programmas (2-3-vietīgie numuri ar ērtībām), brokastis,
• grupas vadītāja pakalpojumi,
 

Piemaksas un papildus izdevumi:
Faberže muzejs ~ 12 €;
Svarovski muzejs 9,50 €;
Ekskursija Luksemburgā 10 €;
Ekskursija Trīrē 10 €;
Eskskursija Bernē 10€;
Izbraukuma ekskursija uz Bādenbādeni 20 €;
Ekskursijas vilciens Vaduzā ~ 9.50 €;
Šokolādes fabrika ~ 8.50 CHF;
Pilsētas sabiedriskais transports;
'BTA Insurance Company'' SE medicīniskā apdrošināšana 6.30 € (>65 gadiem 12.60 €)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme