TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Mandarīnu ražas laiks Dalmācijā

Trogira – Splita –Dubrovņiki – Počitelja – Mostara - Plitvices Nacionālais parks

8 dienas / visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datums:
06.10.2014

 

 

Сeļazīmes cena:
 vieta autobusā - 355.00 EUR/ 249.50 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  - 480.00 EUR / 337.35 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 120.00 EUR / 84.34 LVL

 

1.diena
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļā: Lietuva, Polija, Čehija. Nakts viesnīcā.
 

2.diena
Brokastis. Tranzīta brauciens – Čehija – Austrija – Slovēnija – Horvātija līdz Trogirai. Nakts viesnīcā Dalmācijā. 3, 4, 5, 6 diena - Atpūta pie Adrijas jūras, kā arī iespējas doties interesantās ekskursijās (par papildus samaksu).
 

3.diena
Brokastis. Apskates ekskursija Trogirā un Splitā krievu valodā kopā ar vietējo gidu būs kā vēstures stunda, kuras laikā iepazīsim Horvātijas noslēpumus. ( papildus samaksa – 15 €) Trogira, pilsētiņa uz salas Adrijas jūras krastā, ierakstīta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Tā ir viena no senākajām apdzīvotajām vietām Dalmācijas piekrastē. Vecpilsētā senatnīgas ieliņas, akmens nami un cietoksnis, kas savulaik sargāja pieeju salai. Lieliski saglabājušies vēsturiskie pieminekļi no viduslaikiem un Vēnēcijas valdīšanas perioda: pilsētas vārti, Sv.Laurentija katedrāle, pilsētas rātsnams, lodžijas, lielā pils un Sv.Marka tornis. Splita. Šeit antīkos laikos dzīvojis diženais Romas imperators Diokletiāns (3.gs.), kura celtā pils ir vienīgā no Romas imperatoru pilīm, kas saglabājusies līdz mūsdienām, iekļauta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Apskatīsim arī zelta un sudraba vārtus, Sv.Duje katedrāli, Jupitera templi, Horvātijas slavenāko cilvēku pieminekļus un valdzinošo jūras krastmalu ar simtgadīgajām palmām. Vakarā atgriešanās viesnīcā.
 

4. diena
Brokastis. Dosimies līdz Dubrovnikai, ( papildus samaksa - 35 € ) kuru apskatīsim vietējā krieviski runājoša gida pavadībā. Tā ir pilsēta, kura viduslaikos netika pakļauta varenajai Venēcijas republikai un Osmaņu impērijai. Dubrovnikas republikas moto: ,,Brīvību nepārdod ne par kādu pasaules zeltu”. Ar mirdzošām marmora plāksnēm klātas ieliņas, viena no vecākajām Eiropas aptieka, Dominikāņu un Franciskāņu klosteri, strūklakas un masīvais cietoksnis –nepārspējama viduslaiku arhitektūra. Brīvajā laikā iesakām uzkāpt un pastaigāt pa pilsētas aizsargmūriem, no kuriem ir labi redzama gan cietokšņa pilsēta, gan arī Adrijas jūras plašumi un tuvējās salas. Vakarā atgriešanās viesnīcā.
 

5.diena
Brokastis. Brauciens uz Bosniju Hercogovinu ( papildus samaksa – 25 €). Iepazīšanās ar austrumu arhitektūru. Neliela pietura klusā pilsētiņā Počiteļā, kas saglabājusi turku valdīšanas laika tēlu, virs pilsētas kā dominante paceļas senais cietoksnis Kula, kura pakājē redzamas mošejas un minareti. Šo pilsētiņu iecienījuši mākslinieki, tā ierakstīta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Hercogovines simbols ir Mostara, kuras vecpilsēta ir turku valdīšanas laiku mantojums ar īpašu austrumniecisku kolorītu. Pilsētā apskatāmas mošejas, osmaņu bagāto tirgoņu nami, Neretvas upes krastmala, seno varkaļu amatnieku tirdziņš Kujundžiluk un pilsētas zīmols - slavenais tilts Kriva Čuprija pāri Neretvas upei. Apmeklēsim tirgoņu namu un mošeju. Neretvas upes purvaino izteku Adrijas jūrā horvāti ir pārvērtuši par ziedošiem augļu dārziem. Rudens ir mandarīnu ražas laiks un dārzu saimnieki priecājas par katrām čaklām rokām, jo ik gadu tiek novākti ap 60 tūkstoši tonnām smaržīgu augļu. Jautrās mūzikas pavadībā, svaigā gaisā, maisi ātri piepildās ar oranžiem augļiem. Jūs varēsiet pievienoties pie augļu vācējiem un, pastrādājot dažas stundas svaigā gaisā, par savu darbu saņemsiet svaigus, tikko noplūktus sulīgus augļus, kuri ir bagāti ar vitamīniem un lieliski uzlabos imunitāti pirms ziemas. Atgriešanās viesnīcā.

6.diena
Brokastis. Brauciens līdz Plitvices ezeriem ( papildus samaksa - 15 € ). – pazīstamākajam no Horvātijas dabas parkiem, kurš iekļauts UNESCO – pasaules kultūras manto juma sarakstā Parkā dažādos līmeņos izvietojušies 16 ezeri, kuri savā starpā ir savienoti ar vairāk nekā 90 ūdenskritumiem. Smaragdzaļie ezeri, burbuļo jo šie strautiņi, ūdenskritumi un baltais dolomīts – tā ir Plitvices ezeru burvīgā pasaule. Jūs gaida arī brauciens ar kuģīti pāri ezeram, tā parks atklāsies visā savā skaistumā. Atgriešanās viesnīcā

7.diena
Brokastis. Agri no rīta dodamies mājupceļā. Tranzīta brauciens cauri Horvātijai, Slovēnijai, Austrijai un Čehijai līdz viesnīcai. Nakts viesnīcā.

8.diena
Brokastis. Tranzīta brauciens pāri Polijai un Lietuvai. Vēlu vakarā atgriešanās mājās.

Ceļazīmē iekļauts:

  • Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
  • Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
  • Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vanna numurā);
  • Grupas vadītāja pakalpojumi;
  • Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem (ekonomiskas klases apdrošināšana bez pašriska, atbildības limits 75000,- €)

 

Papildus izdevumi / “par papildus samaksu”:
Splita un Trogira- 15 €
Dubrovnika - 35 €
Bosnija Hercogovina - 25 €
Plitvices Nacionālais parks – 15 €
Nacionalais parks „Plitvices ezeri” / ieejas biļete / - no 110HRK
Pastaigas pa cietokšņa mūriem Dubrovņikos - 94HRK;
Klostera un apmeklējums Dubrovņikos – 30HRK;
Mošejas un tirgoņu mājas apmeklējums Mostarā – 50HRK

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
Pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma; nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara. Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme