TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Horvātija un Slovēnija. Istras pussala. Atpūta pie jūras.

Horvātija un Slovēnija. Istras pussala. Atpūta pie jūras.

 Maribora– Roviņa – Poreča – Brijuni Nacionālais parks – Pula – Postojnas alas – Predjamas pils Ļubļana- Grāca

8 dienas / visas naktis viesnīcās
11.09.2014. - 18.09.2014.

Ceļojuma cena;
€ 355.00 / LVL 249.50 ( 1 vieta autobusā )
€ 480.00 / LVL 337.35 ( ar papildvietu autobusā )
€ 120.00 / LVL 84.34 ( piemaksa par vienvietīgu numuru SNGL)

1.diena
No rīta izbraukšana no Rīgas. Tranzīta brauciens – Lietuva – Polija - Čehija. Nakts viesnīcā Polijā pie Čehijas robežas.

2.diena - Maribora
Brokastis. Brauciens cauri Čehijai, Austrijai un Slovēnijai. Neliela pastaigas ekskursija Mariborā. Slovēnijas otrā lielākā pilsēta Maribora, kuru upe Drava sadala divās daļās. Pilsētas apskate: vecpilsētas galvenais laukums ar mēra kolonu, rātsnams, daudzie viduslaiku torņi un baznīcas. Nakts viesnīcā Istrās pussalā.

3.diena - Poreča – Roviņa
Brokastis. Ekskursijas diena par papildus samaksu – 35 €. Poreča. Vecpilsēta celta uz Romas impērijas pilsētas pamatiem, ir saskatāmi foruma un savulaik vareno tempļu fragmenti, pastaigas laikā apskatīsimies ievērojamas viduslaiku celtnes – rātsnamu, torņus, pilsētas mūrus,.... un tomēr nekas no tā nav pielīdzināms pilsētas galvenajai rotai – agrīnās kristietības laika Sv.Evfrazija bazilikai, kas ierakstīta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā un izgreznota ar krāšņām mozaīkām. Roviņa ir viena no tūristu iemīļotākajām Horvātijas pilsētām, tās vecpilsētā laiks apstājies viduslaikos!!!! Roviņa tika būvēta uz salas, laikā kad Istrā valdīja venēcieši un tas labi saskatāms – nami izaug no ūdens, šaurā saspiestība, ieliņu labirints pa nopulētām akmens kāpnēm un ieliņām aizved līdz Sv.Eufēmijas katedrālei, leģendām un nostāstiem bagātu svētceļotāju pielūgsmes vietu no kuras paveras apbrīnojama Adrijas jūras un saliņu panorāma. Brīvajā laikā piedāvājam iegriezties suvenīru tirgotavās, veikaliņos un kafejnīcās, nogaršot jūras veltes un Istras vīnu kādā krodziņā.
Nakts viesnīcā Istrās pussalā.

4.diena - Brijuni Nacionālais parks - Pula
Brokastis. Ekskursijas diena par papildus samaksu – 35 €. Brauciens ar kuģīti uz Brijuni Nacionālo parku, kas atrodas uz salu arhipelāga Adrijas jūras piekrastē ar bagātu Vidusjūras dabu un kultūrvēsturisko mantojumu. Ekskursija pa nacionālo parku ar ekskursiju vilcieniņu, brauciena laikā varēs apskatīt 2000 gadu tālas pagātnes liecības no Romas impērijas laikiem, safari parku, kurā ganās eksotiski dzīvnieki un mūsdienu aristokrātu rezidences. Istras pussalas senākā pilsēta Pula, kas pieminēta grieķu mitoloģijā ar vairāk nekā 3000 gadu tālu pagātni.. Pula ir kā Istras pussalas vēstures grāmata, kuras lappusēs atradīsim interesantus pieminekļus no Romas impērijas laikiem: vienu no lielākajiem amfiteātriem, pilsētas vārtus, triumfa arku, imperatora Augusta templi, grezno mozaīku patricieša namā un pikanto nāriņu. Nakts viesnīcā Istrās pussalā.

5.diena - Zivju pikniks
Brokastis. Panorāmas braukums ar kuģīti uz kādu no Adrijas jūras salu un zivju pikniks. (par papildus samaksu – 32€). Horvātijai pieder vairāk nekā 1000 salas un tikai pavisam neliela daļa no tām ir apdzīvotas. Izbaudot braucienu pa Adrijas jūru, viesojoties kādā no salām, var patiesi novērtēt šīs zemes neatkārtojamo skaistumu! Aicinām doties brīnišķīgā panorāmas izbraukumā ar kuģīti gar Adrijas jūras piekrasti, garām salām un saliņām, neparastais dabas skaistums ir tas magnēts, kas pievelk ceļotājus. Uz salas būs iespēja peldēties un sauļoties, kā arī nobaudīt vietējo vīnu un grilētās zivis. Nakts viesnīcā Istrās pussalā.

6.diena - Postojnas alas – Predjamas pils - Ļubļana
Brokastis. Dosimies aizraujošā braucienā ar vilcieniņu un pastaigā pa pazemes greznajām zālēm, kuras ir izveidojušās dažādos līmeņos un kaut kur dziļā pazemē mājo alu dzīvnieciņš Proteus Anguinus – īpatnēja zivs cilvēka ādas krāsā.... Slovēnijas skaistākā pils Predjamski grad – tautā dēvēta par “Ērgļa ligzdu”, izbūvēta klintīs virs alām un pazemes koridoriem, apvīta romantiskām, ar senu vēsturi saistītām leģendām par drosmīgo bruņinieku un laupītāju Erazmu. Netālu no pils redzama vecākā Slovēnijas baznīca un liepa, zem kuras pēc nostāstiem apglabāts Erazms. Mazās Eiropas valsts mājīga galvaspilsēta Ļubļana, pazīstama kā „mazā Prāga”. Vakara pastaigas laikā : iepazīsimies ar „Emonas cilvēku”, izcilā arhitekta Jozefa Plečnika tiltiem un apbūvi Ļubļaņicas upes krastmalā, jauko kvartālu ap pilskalnu, rātsnamu, katedrāli, filharmoniju un universitāti. Nakts viesnīcā.

7.diena - Grāca
Austrija. Pastaigas Štīrijas reģiona galvaspilsētā Grācā. Pilsētas majestātiska un grezna, slavena ar vēsturisko mantojumu un kultūras pasākumiem, Grācā ir skaists opernams, notiek mūzikas un mākslas festivāli. Uzbrauksim pilskalnā, paskatīsimies uz pilsētu no putna lidojuma augstumiem, izstaigāsim pasaules mantojuma sarakstā ierakstīto vecpilsētu – Štīrijas parlamentu, rātsnamu, Domu, Hābsburgu mauzoleju un priecāsimies par pilsētas eleganci un krāsainību. Brauciens līdz viesnīcai Čehijā vai Polijā. Nakts viesnīcā.

8.diena
Brokastis. Mājupceļš cauri Polijai un Lietuvai līdz Rīgai.

 

Ceļojuma cenā:

  • Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
  • Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
  • Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un  brokastīm (WC, duša/vannas numurā);
  • Grupas vadītāja pakalpojumi;
  • Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem (ekonomiskas klases apdrošināšana bez pašriska, atbildības limits 75000,- EUR)

 

Papildus izdevumi / “par papildus samaksu”:

  • Ekskursijas diena par papildus samaksu ( 3.diena ) «Poreča - Roviņa» – 35 €;
  • Ekskursijas diena par papildus samaksu ( 4.diena ) «Brijuni Nacionālais parks - Pula» – 35 €;
  • Fish pikniks – no 32 €
  • Ekskursiju vilcieniņš Brioni salās – 10 €
  • Postojnas alas un Predjamas pils - 24 €
  • Funikulieris Grācā - 3,5 €

 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

  • Pase, kuras derīguma termiņš ir ne mazāks kā 3 mēneši līdz atgriešanās datumam;
  • Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) pase un dzimšanas apliecība, ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara.

 

 

 

Minimālais tūristu skaits 32 cilv.
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme