TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Austrijas ceļojums pa Štīriju

Grāca – Eggenbergas pils – Hartberga – termālie baseini – Vīne gardēžu ceļš: šokolādes – slavena Štīrijas šķiņķu, etiķa un štīrijas šnapsa, ķirbju sēklu eļļas manufaktūras – vīnu degustācija

6 dienas / visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datums:
17.08.2014.

 

Ceļojuma cena:
viena vieta autobusā - 320.00 EUR / 224.90 LVL
ar papildvietu autobusā - 420.00 EUR / 295.18 LVL
piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL - 120.00 EUR / 84.34 LVL

 

1.diena
Plkst. 6.00 no rīta izbraukšana no Rīgas. Tranzīta brauciens – Lietuva – Polija. Nakts viesnīcā Polijā.

2.diena
Brokastis. Brauciens līdz Grācai. Grāca - Štīrijas izsmalcināta un aristokrātiska galvaspilsēta ar īpašu atmosfēru, kur apskatīsim tās gleznaino vecpilsētu un renesanses arhitektūru. Pastaigājoties pa pilsētas vēsturisko centru apskatīsim: Mauzoleju, kas ietver imperatora Ferdinanda II un viņa sievas kapa vietu, pils arhitektūras kompleksu -  Hābsburgu rezidenci, Sv.Egidiusa katedrāli. Grācas vecpilsētas ieliņas vilina ar gotikas un renesanses arhitektūru. Kāpjot pa unikālām, stāvām akmens trepēm ieraudzīsim Jezuītu koledžu un Landhaus- Austrijas agrīnās renesanses pērli. Grāca pārsteidz arī ar satriecošiem modernās arhitektūras paraugiem – Kunsthaus – Modernās mākslas muzeju Mūras upes krastā un Murinsel- tērauda salu Mūras upē. Lai apskatītu skaisto pilsētas panorāmu, iespējams pacelties ar liftu Šlosberga kalnā un paskatīties uz pilsētu no putna lidojuma augstumiem, ieraudzīsim Grācas simbolu pulksteņtorni, Glokkerturm torni, Kazemātus. Nakts viesnīcā.

3.diena
Papildus dienas ekskursija (cenā iekļauts arī Egenbergas pils apmeklējums) – 35 EUR Brokastis. Egenbergas pils – visnozīmīgākais baroka pils komplekss Štīrijā, kas kopš 2010. gada ir iekļauts UNESCO mantojuma sarakstā. Egenbergas pils simbolizē universumu un laiku. Četri pils torņi, kas atrodas katrā no debess pusēm simbolizē 4 gadalaikus. Pilij pavisam ir 12 vārti, kas simbolizē 12 mēnešus, katrā stāvā 31 telpa, kas simbolizē mēness dienas, pavisam pilī ir 365 logi - tik, cik gadā dienu. 24 greznajām telpām (tik, cik stundu diennaktī) pavisam kopā 52 logi (tik, cik gadā svētdienu) un 52 durvis (tik gadā sestdienu). Pils telpās – 600 griestu gleznojumi – veltīti gan reliģiskiem motīviem, gan dažādiem antīkās pasaules sižetiem. Pili ieskauj brīnišķīgs dārzs.  Dosimies tālāk uz Hartbergu, kura atrodas Štīrijas piekalnu reģionā, 120 km no Austrijas galvaspilsētas Vīnes. Pilsēta kurā mūsdienīga dzīves mīlestība cieši apvienojas ar vēsturi un tradīcijām.  Austrijas baseini ir dibinātie uz termālo avotu pamatiem. Neaizmirstami iespaidi dāvā baseini gan ārā gan iekšā telpās. Brīvdienās vietējie iedzīvotāji pavada savu laiku ar ģimenēm tieši baseinos, izklaides ir gan pieaugušajiem gan bērniem. Iesākam izbaudīt šo iespēju. Atgriešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā.

4.diena
Papildus dienas ekskursija (cenā iekļautas visas degustācijas un apmeklējumi:manufaktūra Zotter, Vulkono šķiņķu manufaktūra, Etiķa un štīrijas šnapsa manufaktūra Gölles, Dienvidštīrijas reģiona vīnu degustācija ) – 35 EUR Brokastis. Gardēžu ceļš: Šokolādes manufaktūra Zotter. Šokolādes ražotne «Zotter» gatavo savus saldumus no bioloģiski tīrām izejvielām. Jūs gaidīs garšīga un aizraujoša degustācijas ekspedīcija īstiem saldumu mīļotājiem. Stiklā rūpnīcā stiepjas īstas šokolāžu takas. Apmeklētāji var novērot visu šokolādes saldumu ražošanas procesu no kakao līdz izsmalcinātam kārumam. Viesiem būs iespēja nogaršot kakao un šokolādes gastronomijas saldumus. Kompānijas dibinātājs Jozefs Zotters ir īsts sava darba fans un nodarbojas ar šokolādi jau no 1992. gada. Doma par šokolādes ražošanu rādās no viņa mīlestības pret šo produktu (kakao). Apmeklēsim Vulkono šķiņķu manufaktūru. Šā reģiona slavenais produkts. Redzēsim ražošanas procesu un pat varēsim nogaršot to. Ja iepatiksies ar arī iegādāties. Etiķa un štīrijas šnapsa manufaktūra Gölles. Vēl viena vieta kur var izjust Austrijas garšu – Gölles manufaktūra, kurai pieder milzīgie augļu dārzi. Šeit ražo ābolu un tomātu etiķus, šnapsu u.c.. Būs redzams ražošanas process un protams jums būs iespēja šo to padegustēt.  Būs iespēja nodegustēt Dienvidštīrijas reģiona vīnus. Štīrija ir slavena ne tikai ar burvīgam ainavām, bet tiek uzskatīta par vienu no galvenajiem Austrijas vīndaru reģioniem. Izcilie štīrijas vīni ir labi pazīstami daudzajās Eiropas valstīs. Jūs sagaida aizraujoša ekskursija pa vīnu pagrabiem ar obligātu degustāciju. Iegādāsimies Ķirbju sēklu eļļu - jo šajā apvidū tiek ražots visā pasaulē slavenais ķirbju sviests un eļļa (ko pievieno zupām un salātiem) - Štīrijas zaļais zelts. Būs iespējams iegādāties suvenīrus un produkciju, kas marķēta ar Austrijas BIO zīmi. Atgriešanās viesnīcā. Nakts viesnīcā.

5.diena
Brokastis. Dosimies uz Austrijas galvaspilsētu – Vīni. Ekskursija pastaigājoties. Pastaigas sākums no Vīnes operas, muzikālās nācijas simbola, valdošā Hābsburgu dinastija dievināja mūziku, vairāki valdnieki paši komponēja un galmā aicināja labākos Eiropas mūziķus Mocartu, Gliku, Haidnu, Bēthovenu, Šūbertu, Štrausus u.c. Imperatoru rezidence Hofburga, mūsdienās valsts prezidenta rezidence un kanceleja, nacionālā bibliotēka, spāņu jātnieku skola, dārgumu krātuve un muzeji. Gājēju iela Grābene aizved līdz vecpilsētas „sirdij” Sv. Stefana gotiskajai katedrālei, kas ir viena no skaistākajām Eiropā. Ringštrāse un Vīnes „vitrīne” - lieliskās celtnes; Parlaments, rātsnams, Burgteātris, Mākslas un Dabas zinātņu majestātiskie muzeji. Ceļš uz Poliju. Nakts viesnīcā Polijā.

6.diena
Brokastis. Mājupceļš. Tranzīta brauciens cauri Polijai, Lietuvai. Vēla ierašanās Rīgā.

 

Ceļazīmē iekļauts:

  • Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
  • Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
  • Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vannas numurā);
  • Grupas vadītāja pakalpojumi;
  • Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem (ekonomiskas klases apdrošināšana bez pašriska, atbildības limits 75000 € )

Papildus izdevumi / “par papildus samaksu”:
Papildus dienas ekskursija (3.diena) – 35 EUR *( cenā iekļauts arī Egenbergas pils apmeklējums)
Papildus dienas ekskursija (4.diena) – 35 EUR *( cenā iekļautas visas degustācijas un apmeklējumi: manufaktūra Zotter, Vulkono šķiņķu manufaktūra, Etiķa un štīrijas šnapsa manufaktūra Gölles, Dienvidštīrijas reģiona vīnu degustācija)
Pusdienas Austrijā – no 15 EUR
Muzeji Grācā un Vīnē – no 7 EUR
Termālie baseini – no 10 EUR

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
Pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma; nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara. Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes. 

 

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme