TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Bavārijas pērles un Bohēmija

DREZDENE – RĒGENSBURGA – VIRCBURGA – ROTENBURGA PIE TAUBERES – NIRNBERGA – KĪMEZERS – HERRENSALA – HERRENCHIEMSEE PILS – OBERAMMERGAVA –LIĶIERU DEGUSTĀCIJA – MINHENE – ALUS DARĪTAVA „CHODOVAR” – KARLOVI VARI

6 dienas / Visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas dati:
14.07. – 19.07.2014.

Сeļazīmes cena:
 vieta autobusā - 320.00 EUR/ 224.90 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  - 100.00 EUR / 70.23 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 145.00 EUR / 101.91 LVL


 

 

1. diena
Izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Nakts 2* viesnīcā Polijā.
 

2. diena
Brokastis. Dodamies uz Drēzdeni, kuru mēdz dēvēt par Elbas Florenci. Var teikt, ka Drēzdenei ir vairāki centri, no kuriem populārākais ir kvartāls ap Teātra laukumu – Rezidences pils, Galma baznīca, Cvingers, Gleznu galerija, Zempera opera un Brīla terase. Cvingers ir visslavenākā Drēzdenes celtne, celta baroka stilā. Ēkas nosaukums tulkojumā nozīmē "eja starp pilsētas nocietinājuma vaļņiem". Cvingera iekšpagalmā notikuši turnīri, svētki, uguņošanas. Tagad šeit iekārtoti vairāki muzeji. Pārbrauciens līdz Rēgensburgai. Vakara pastaiga pa burvīgo Bavarijas pilsētiņu Rēgensburgu. Ievērojamākās celtnes ir Rēgensburgas Doms, 310 m garais Akmens tilts pāri Donavai, kurš patiesi ir izcils viduslaiku inženiertehnikas būves paraugs. Nakts 3* viesnīcā Vācijas teritorijā.
 

3. diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 25 €) uz Vircburgu. Tā ir XVIII gs. bīskapu rezidences vieta, īstā franku vīnu dzimtene. Pastaiga pa šaurām ieliņām, kuras ieskauj ēkas, kas saglabājušas īstenu viduslaiku garu, no pilsētas Rātsnama un Sv. Kiliana katedrāles līdz Vircburgas bīskapu rezidencei, kas pēc savas graciozitātes neatpaliek no Šēnbrunas vai Versaļas. Piedāvājam nodegustēt frankonijas vīnus. Brauciens pa vācu romantisko ceļu – Rotenburga pie Tauberes (Rothenburg ob der Tauber). Ja ir pasaka virs zemes, tad tā ir šeit... kur Ziemassvētki mājo visu gadu, kur viduslaiki ienāk nākotnē... Nirnberga – Bavārijas košākā pērle. Pazīstama ar idillisko vecpilsētu. Viduslaiku atmosfēra kādreizējā Svētās Romas impērijas brīvpilsētā. Dievmātes vārti, Sv. Martas baznīca, Sv. Labrenča baznīca, Tirgus laukums. Nirnberga pazīstama kā desiņu galvaspilsēta. Atgriešanās 3* viesnīcā Vācijas teritorijā.
 

4. diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 30 €) uz Kīmezeru – lielākais Bavārijā. Brauciens ar laivu līdz Herrensalu, kuru sava laikā nopirka Ludvigs II, karalis vēlējās uzbūvēt šeit pili, kura līdzinātos Versaļai. Uz salas atrodas Herrenciemsee pils ar parku, gan vienu, gan otru ir vērts redzēt.Oberammergava – maziņa un romantiska pilsētiņa, kura ir iekļuvusi Ginesa rekordu grāmatā. Pilsētā namu fasādes apgleznotas ar teiksmu, pasaku un reliģiskiem tēliem un nelielie viesu nami, rada īsti bavārisku mājīguma sajūtu. Liķieru degustācija pie Ettalas klostera ar iespēju tos iegādāties. Bavārijas galvaspilsēta – Minhene, kas atrodas Izāras upes krastos. Neliela pastaiga pa pilsētas vēsturisko centru. Atgriešanās 3* viesnīcā Vācijas teritorijā.
 

5. diena
Brokastis. Alus darītava Chodovar ir dibināta jau XII gs. Apmeklētājus pārsteidz vēsturiskā alus darītavas ēku arhitektūra un pagrabi, kas izkalti granīta klintī. Zem granīta klints atrodošies pagrabu labirinti jau 800 gadus tiek izmantoti alus darīšanai, bet šodien tur ir ierīkots arī restorāns, kurā nobaudīt nacionālos ēdienus, degustēt dzīvo alu varēsiet arī Jūs. Restorāns „Ve Skale” – harmoniska alus un gastronomijas simfonija. Tālāk mūsu ceļš ved uz Čehijas populārāko kūrortu Karlovi Vari. Pilsētā cilvēki jūtas kā svētkos, kas nekad nebeidzas. Šo sajūtu pastiprina Karlovi Vari ikdienas mozaīka: brīnišķīga arhitektūra, kolonādes ar kūrorta viesiem un juku jukām sajauktām svešvalodām, nepārtrauktais Vržidla pulss, avotu čalošana un to karstās elpas, saldā vafeļu smarža. Iepazīšanās ar pilsētu. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā.
 

6. diena
Brokastis. Diena ceļā. Polija, Lietuva. Vēlu vakarā (naktī) atgriešanās Rīgā.

 

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC,TV, kondicionieris)
• transporta un ceļa izdevumi,
• dzīvošana 2* vai 3* viesnīcās pēc programmas (2-3-vietīgie numuri ar ērtībām), brokastis,
• grupas vadītāja pakalpojumi
 

Piemaksas un papildus izdevumi:
Izbraukuma ekskursija uz Vircburgu, Rotenburgu pie Tauberes, Nirnbergu 25 €;
Izbraukuma ekskursija uz Kīmezeru, Herrenciemsee pili, Oberammergava 30 €;
liķieru degustācija ~ 7 €;
frankonijas vīnu degustācija ~10€;
kuģītis uz Herrensalu ~ 7.50 €;
Herrenciemsee pils ~8 €;
Pilsētas sabiedriskais transports;
'BTA Insurance Company'' SE medicīniskā apdrošināšana 5.40 € (>65 gadiem 10.80 €).
 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme