TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Vācijas pērles un Reinas upes ielejas pilis

Braunšveiga – Celle – Hamburga- Lībeka – Ķelne – Koblenca – Hāmelne – Goslāra - Vernigerode

6 dienas/ visas naktis viesnīcā

Izbraukšanas datums:
26.08.;22.10.2014

 

Ceļojuma cena:
viena vieta autobusā - 320.00 EUR / 224.90 LVL
ar papildvietu autobusā - 420.00 EUR / 295.18 LVL
piemaksa par 1-vietīgu numuru SNGL - 110.00 EUR / 77.31 LVL

 

1.diena
Izbraukšana no Rīgas. Brauciens cauri Lietuvai un Polijai. Nakts viesnīcā Polijas teritorijā

2.diena
Brokastis. Izbraukšana uz Braunšveigu. Pastaiga pa pilsētas vēsturisko centru: Vācijai tipiskās pildrežģu mājas, Svētā Blāzija doms un Lauvas statuja pils laukumā, kas uzcelta par godu Indriķim Lauvam, Dankvarderodes pils, katedrāle, Rātsnams, Gewandhaus. Pievilcīga ir arī sastopamā laikmetīgā arhitektūra, rosīgā mākslas un kultūras pasaule, krāšņie parki un dabas ainavas. Celle ir gleznaina pilsēta netālu no Hanoveras .Celle pazīstama visā Eiropā kā pilsēta , kur audzē pasakainās orhidejas. Vecpilsēta apbur ar simtiem pildrežģu būvju, ko papildina hercoga pils, kas apvieno gan renesanses, gan baroka elementus, vecais rātsnams, Pils teātris un Rezidences muzejs, Celles mākslas diennakts muzejs, pilsētas slavenākā celtne - Hoppeneru nams , pārsteidzošās runājošās laternas - gaismas figūru grupa, kuras katra simbolizē kādu no cilvēku raksturu tipiem - skaistums visur, kur vien raugās. Nakts viesnīcā netālu no Hanoveras.

3.diena
Brokastis. Atpūta viesnīcā vai ekskursiju diena par papildus samaksu - 30€ - Hamburga- Lībeka Hamburga, senā Hanzas pilsēta, viena no visskaistākajām Eiropas metropolēm , kas vienmēr lepojusies ar savu patstāvību. Par Hanzas pilsētas statusu liecina arī pilsētas arhitektūra . Svarīgākie apskates cienīgie objekti neapšaubāmi ir milzīgais neorenesanses Rātsnams (kur darbojas Senāts un Hamburgas parlaments), Svētā Mihaela baznīca baroka stilā ar 132 metru augstu torni, vecais Hanzas kvartāls un Alsters. 426 metrus garais tunelis savieno St.Pauli ostas rajonu ar Steinwerder kuģu būvētavu upes otrā krastā. Fishmarkt, Hamburgas zivju tirgus laukumā-ekskluzīvs kokteilis no alus bodēm, kanāliem, muzejiem un viduslaiku ēkām. Īpašu šarmu pilsētai piešķir parks "Planten und Blumen", kur vakaros notiek izgaismots strūklaku šovs, noliktavu rajoni ar daudzajiem kanāliem un tiltiem.Hamburga lepojas ar 2300 tiltiem, kas esot vairāk nekā Amsterdamā (600) un Venēcijā (1200) kopā. Brīvais laiks. Hanzas pilsēta Lībeka, kas tiek dēvēta par „Hanzas ķēniņieni” aicina uz ekskursiju „Lībeka - marcipānu pasaka”. Pilsētas īpašo burvību veido Traves upe ar kanāliem, kā arī baznīcas, klosteri, tirgoņu mājas, pagalmiņi un šauras ieliņas ar īsti senatnīgu elpu . Lībeka izstaro sirsnīga mājīguma piesātinātu noskaņu, ko rada saldo mandeļu smarža, jo pilsētu dēvē par marcipāna dzimteni un visgardākā marcipāna ražošanas vietu. Tieši Lībekā marcipāns kļuva par mākslas darbu un piedzīvoja savu triumfu. Brīvais laiks. Nakts viesnīcā netālu no Hanoveras.

4.diena
Brokastis. Atpūta viesnīcā vai ekskursiju diena par papildus samaksu – 35 € Īsa pietura Ķelnē - iespaidīga Ķelnes katedrāle (Kolner Dom), augstākā gotikas celtne pasaulē un vienlaikus neatņemams pilsētas simbols. Romantiskais ceļš” gar Reinas upi pa „60 piļu ieleju", kur katra jūdze ir pilna ar senām leģendām. Neaizmirstamie iespaidi paliks jūsu atmiņā vērojot neskaitāmas vīndaru saimniecības , nelielus vācu ciematus, Lincas, Rīdesheimas pilsētas , senas bruņinieku pilis un cietokšņus kalnu ielokā, baudot burvīgas ainavas, Sankt Goāru un Lorelejas klintis un c. Vakarā viesosimies Koblencā. Vācijas skaistākā un vecākā pilsēta Koblenca atrodas pie Reinas un Mozeles satekas, pie pasaulē plaši zināmā "Deutsches Eck" jeb "Vācu stūra". Ap Koblencu neatkārtojamu ainavu veido daudzie vidēji augstie kalni un plašās mežu, pļavu un ūdens platības. Diženi 2000 gadus garās pilsētas vēstures liecinieki ir baznīcas, pilis, agrākie aristokrātijas lauku nami un greznas dzīvojamās mājas. Franču dzīves stils un vācu tradīcijas ir izveidojušas šeit savu biotopu, kurā veiksmīgi zeļ mājīgi vīna restorāni, ir baudāmi izsmalcināti un neparasti ēdieni un jūtama sirsnība. Apmeklētāji no visas pasaules ierodas Koblencā, lai ļautos šīs gaisotnes burvībai šaurās ieliņās, romantiskos nostūros un aicinošos laukumos. Nakts viesnīcā netālu no Hanoveras.

5.diena
Brokastis. Atstājam savu viesnīcu un dodamies uz leģendāro Hāmelnes pilsētu, kur radusies slavenā vācu pasaka par Stabulnieku – žurku ķērāju. Ir jāseko žurku pēdās! Uz ielu bruģakmeņiem ir attēlots tūkstošiem žurku, kas norāda ceļu uz pilsētas apskates objektiem. Protams, daudzi no tiem ir saistīti ar teiksmu: Žurku ķērāja nams , Kāzu nams (Hochzeitshaus), Svētā Bonifācija doms , Svētā Nikolaja tirgus baznīca, Viduslaiku pilsētas aizsargmūris ar torņiem. Apskates vērta izklaide ir leļļu teātris, kas ik dienu vairākas reizes izrāda žurku ķērāja teiksmu. Visbeidzot, īpaši šī tēma ir atspoguļota gandrīz septiņus metrus augstajā skulptūrā "Dejojošā žurka", kas ir redzama tālu pāri Vēzerei. Goslāra, kas iegūlusies Harca kalnu pakājē, valdzina ar 1800 pildrežģu ēkām – tik daudz nav nevienā Vācijas pilsētā. Svētās Romas impērijas laikos vismaz 300 gadus imperatoru rezidence atradās Goslārā, kas bija Hanzas savienības dalībvalsts un ko mēdz dēvēt par „Ziemeļu dārgumu lādi”. Pilsētas ainava ir saglabājusies gandrīz nemainīga joprojām un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Vernigerode – sena pilsēta ar vairāk nekā 1600 dažādu periodu akurātām pildrežģu ēkām un tā ir iekļauta UNESCO Pasaules kultūras mantojuma sarakstā. Šeit tika uzņemta filma “Tas pats Minhauzens”. Vernigerodi bieži sauc par „Harcas raibo pilsētu ”.Atvadāmies no Vācijas. Nakts viesnīcā Polijas teritorijā.

6.diena
Brokastis. Mājupceļš. Brauciens cauri Polijai un Lietuvai. Vēlu vakarā atgriešanās Rīgā. 

 

Ceļazīmē iekļauts:

  • Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
  • Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
  • Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vannas numurā);
  • Grupas vadītāja pakalpojumi;
  • Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem (ekonomiskas klases apdrošināšana bez pašriska, atbildības limits 75000 € )

Papildus izdevumi / “par papildus samaksu”:
Ekskursijas diena par papildus samaksu ( 3.diena ) – 30 € - «Hamburga- Lībeka»
Ekskursijas diena par papildus samaksu ( 4.diena ) – 35 € - «Ķelnes katedrāle – Reinas upes ielejas pilis – Koblenca»

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
Pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma; nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara. Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme