TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Frankonija un mežonīgā Austrumbavārija

Baucene – Bastei klintis –Cvikava – Luizenburgas granīta labrints – Baireita – Frankonijas Šveice – Kelheima  – Donavduršbrukas aiza – Veltenburgas klosteris – Rēgensburga – Fichtelgebirges dabas parks – Vunzeidele – Karlovi Vari – Mozera kristāla fabrika – Bohēmijas Šveice

 



1.diena, 23.07.2014. (trešdiena) „Labākā izglītošanās saprātīgam cilvēkam ir ceļojumi”

6.00 no rīta izbraukšana no Rīgas. Lietuva. Polija.

Nakts 2* viesnīcā pie Vroclavas.

2.diena, 24.07.2014. (ceturtdiena) „Mūsu bērnišķīgais sapnis par pasaku prasās pēc apstiprinājuma”

Brokastis. Pastaiga torņu pilsētā Baucenē, kur sestdienās Šprē upes krastos notiek slavenais – Floktmarkt jeb krāmu tirgus. Sorbu (slāvu minoritāte) apmetnes centra apskati sāksim no 56 m augstā, slīpā Bagātības torņa Reichenturm; vecpilsētas tirgus laukums ar rātsnamu, Sv. Pētera Doms – kalpo divām konfesijām – katoļiem un protestantiem, atbilstoši to tradīcijām, atšķirīgi ir iekārtotas lūgšanu vietas iekštelpās.

Saksijas Šveices gleznainās Bastei klintis – dīvaini stāvi, nošķelti savrupi stāvoši klinšu veidojumi. 76 m garais akmens tilts „Basteibrucke” un šauri gājēju tiltiņi ļauj caur vecajām pilsdrupām nokļūt uz Basteja klintīm - no tām paveras lielisks skats uz Elbas upi un tuvējo apkārtni. Romantiskā līkumotās Muldes upes ieleja. Nakts 3* viesnīcā  pie Cvikavas.

3.diena, 25.07.2014. (piektdiena) „...atskaņotajā melodijā raud ilgas un gavilē mīlestība... Šūmaņa sapņojums”

Brokastis. Cvikava – senā tirdzniecības pilsēta, kas īpaši uzplauka 15. un 16. gs. Vecpilsētas interesantākās vietas - Sv. Marijas Doms, vecā aptieka, kur 1810.g. ir dzimis komponists Roberts Šūmanis, un manufaktūras preču tirgotāju ģildes nams Gevandhaus. Pilsētas apskatei izmantosim tūristu mikroautobusiņu.

Eiropas lielākais klinšu parks – Luizenburgas granīta labirints, kas tiek saukts par Klinšu jūru, apburs ar savu haotiskumu, bultas iezīmē ne tik viegli rodamo taku gar klinšu sienām un torņiem, caur akmens aizām un grotām. Akmens kāpnes ved uz skatu platformām, no kurienes paveras lieliski skati uz Fichtelgebirges Nacionālo parku. Nakts 3* viesnīcā pie Baireitas.

4.diena, 26.07.2014. (sestdiena) „Nē, uguns te nav, šurp katrs atnāk ar savējo”

Brokastis. Baireita ir Svētais Grāls Vāgnera mūzikas faniem. Senā markgrāfu rezidence ir kļuvusi par mūzikas Meku, bet Baireitas opera ir viens no Eiropas skaistākajiem teātriem ar neparastiem baroka stila interjēriem. Vānfrīda villa pils dārza ziemeļu pusē, kur slavenais vācu komponists Rihards Vāgners dzīvojis no 1872. g., arī F. Lista māja-muzejs, Festivālu teātris ar 1800 skatītāju vietām, ko Zaļajā pakalnā uzcēla speciāli Vāgnera grandiozo operu uzvedumiem. Brauciens uz Ermitāžu – paviljona un parka apskate. Brīvais laiks un pusdienošana Baireitas gājēju ielā.

Burvīgā Frankonijas Šveice. Teufellshähle – Velna ala. 45 min. gara ekskursija stalaktītu alā ar vietējo gidu. Vakarpusē vēl arī Tüchersfiedes ciematiņš, ko ieskauj dramatiskas robotas klintis. Nakts 3* viesnīcā pie Rēgensburgas.

5.diena, 27.07.2014. (svētdiena)„Izzinādami pasauli mēs iepazīstam paši sevi”

Brokastis. Kelheima – Vitelsbahu dinastijas bīskapijas mazpilsētiņa Donavas un Altmilles upju satekā – franciskāņu klosteris, Jaunavas Marijas baznīca, Šneidera alus rūpnīca, kas brūvē izcilu gaišo alu – iesakām nogaršot!

No Kelheimas dosimies 45 min braucienā ar kuģīti pa Donavduršbrukas aizu. Donavas posms no Kelheimas līdz Veltenburgas klosterim ir viens no visskaistākajiem upju ceļojumiem Eiropā. Klintīs ir daudz alu, tām veltīti fantastiski nosaukumi un stāsti.

Veltenburgas klosteris ir Bavārijā visvecākais - dibināts 600.g., šodien tas lepojas ar ļoti grezno Sv. Georga baznīcu – vienu no skaistākajām baroka stila baznīcām Dienvidvācijā. Brīvais laiks saules vannām un peldei Donavā. Klostera priekšā ir alus krodziņš, kur varēsiet nobaudīt specifisko mūku darināto alutiņu un veselīgos liķierus ar savvaļas ārstniecības augiem, pusdienot un iegādāties suvenīrus.

Walhalla – Brīvības templis, šeit arhitektūrai un dekoriem, gaismai un lieliskajai akustikai kombinējoties, veidojas iespaidīga ceremoniāla noskaņa.

Atgriešanās 3* viesnīcā pie Rēgensburgas.

6.diena, 28.04.2014. (pirmdiena) „Šī debess velve, zem kuras mēs klīstam, ir līdzīga burvju laternai”

Brokastis. Rēgensburga ir viena no Austrumbavārijas burvīgākajām un senākajām pilsētām ar 2000-gadīgu vēsturi, izteikti viduslaicīgu vecpilsētu – tās šaurajās akmens ieliņās ir saglabājušās ap 1400 viduslaiku celtnes – te var klejot stundām ilgi. Apskati sāksim ar 310 m garo Akmens tiltu pāri Donavai, kas ir visvecākais tilts Vācijā, vēl arī pilsētas vārti, vecais Rātsnams, sāls noliktavas un neskaitāmi baznīcu torņi, arī Sv. Pētera Doms ar diviem 105 m augstiem torņiem, un Rēgensburgas Katedrāle – viena no skaistākajām gotiskajām baznīcām Bavārijā. Pusdienot piedāvājam vēsturiskajā Wurstküche – bijušajā Akmens tilta celtnieku ēdnīcā, kas ir visvecākā alus desiņu ēstuve Vācijā.

Dosimies uz Fichtelgebirges dabas parku, kur pirmatnīga jaukto koku meža teritorijā mūs gaida klinšu kāpelēšana – atkailinātas akmens sienas, akmens stabi, milzīgu akmens bloku krāvumi stāvās nogāzēs gar taku pamato objekta nosaukumu „Steinberg” – akmeņu kalns; tā ievērojamākās klintis ir Mazā un Lielā Kancele ar burvīgiem panorāmas skatiem. Čehija. Nakts 3* viesnīcā pie Karlovi Vari.

7.diena, 29.04.2014. (otrdiena) „Ja prātīgs Tu esi, tver tagadnes mirkļus nākotnei”

Brokastis. Rīta pastaiga Karlovi Vari centrā. Mozera kristāla fabrikas apmeklējums – iespēja ražotnes muzejā iepazīties ar „karaļu kristālu” un iegādāties suvenīrus.

Dabas brīnumu pilno braucienu noslēgsim ar Bohēmijas Šveices apmeklējumu – skatīsim iespaidīgus klinšu stabus un arkas augstajā Labes upes krastā.

Pārbrauciens uz Poliju. Nakts 2* viesnīcā pie Vroclavas.

8.diena, 30.04.2014. (trešdiena) „Vai tas, ka esi bijis šajā ceļojumā, liks Tev domāt citādāk?”

Brokastis. Mājupceļš caur Poliju un Lietuvu. Vēlu vakarā ierašanās Rīgā.

 

 


Ceļojuma cena

EUR 450 (1 vieta autobusā)
EUR 80 papildvieta

Samaksas kārtība:

  • Slēdzot līgumu un rezervējot vietu autobusā, avansa iemaksa EUR 135
  • līdz 23.05. avansa iemaksa EUR 155
  • līdz 03.07. galīgā samaksa EUR  160

 

Ceļojuma cenā ietilpst:

brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris);

nakšņošana tūristu klases viesnīcās (2-3*) (viesu mājās), 2-3-vietīgos numuros ar ērtībām, ar brokastīm;

ekskursiju programma grupas vadītāja pavadībā;

autoceļu nodokļi;

 

Papildus izdevumi:

tūristu apdrošināšana

Luizenburgas granīta labirints – 4 EUR;

Ermitāža – 4,50 EUR;

Teufellshähle – Velna ala – 4,50 EUR;

Šneidera alus rūpnīca – 4,50 EUR.;

Kuģītis pa Donavduršbrukas aizu – 5 EUR;

Walhalla – Brīvības templis – 4 EUR

Mozera kristāla fabrika – 180 CZK

 

  • Minimālais skaits grupā 32 tūristi
  • Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
  • Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
  • Kompānija ir tiesīga mainīt ekskursiju secību ceļojumā.


Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

  • LR pilsoņa pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma;
  • ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt;
  • nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns

PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme