TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Budapešta, Augstie Tatri un Krakova

VELIČKA – KRAKOVA - AUGSTIE UN ZEMIE TATRI – BUDAPEŠTA - KRUĪZS AR KUĢĪTI PA DONAVU - BALATONA EZERS - NACIONĀLĀLAIS VAKARS "VARGATANYA" - "SEČEŅI" TERMĀLAIS BASEINS - BUDAFOKAS VĪNA PAGRABS

6 dienas / Visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datumi:
14.07.; 21.09.2014.


Сeļazīmes cena:
 vieta autobusā - 255.00 EUR / 179.22 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  - 65.00 EUR / 45.41 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 50.00 EUR / 34.93 LVL

 

1.diena
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Lietuva. Polija. Nakts viesnīcā 3* Krakovas apkaimē.
 

2.diena
Brokastis. Velička ir senākais sāls raktuvju apstrādes centrs, kas iekļauts UNESCO mantojumā. Viduslaiku kalnrūpniecības objekta apmeklējums. Jūs ieraudzīsiet pazemes pilsētu deviņos līmeņos, lielas zāles, ko grezno skulptūras un bareljefi no sāls, pazemes ezeri un unikāla baznīca. Krakovas apskate ar vietējo gidu (par papildus samaksu 10 €). Vāveles pils, kuru daudzi dēvē par daiļrades šedevru. Tur apkopoti seno meistaru radītās mēbeles, Eiropas iespaidīgākā gobelēnu kolekcija, karaliskās regālijas, dekoratīvās mākslas priekšmeti. Blakus pilij atrodas arī teiku apvītā Drakona ala. Vecpilsēta - noteikti ir jādodas uz Tirgus laukumu, kas ir visas pilsētas sirds un dvēsele, jāapskata gotikas pērli - Mariackij katedrāli. Kad kultūra gana baudīta, var mesties pilsētas centra krodziņu un veikalu virpulī. Zinātāji stāsta, ka Krakovā izdodas pašas labākās iepirkšanās tūres. Tur atrodami gan mazi saloniņi ar neredzētām lietām, gan arī visu zināmo zīmolu veikali un iepirkšanās centri. Nakts viesnīcā 3* Augsto Tatru apkaimē.
 

3.diena
Brokastis. Augstie un Zemie Tatri ir mazākais augstkalnu rajons pasaulē, augstākā ir Gerlaha smaile 2654m. Labos laika apstākļos iespējams ar funikulieri uzbraukts līdz Lomnicky štit (2634 m). Kalna virsotnē atrodas panorāmas skata laukums, no kura (labos laika apstākļos) paveras elpu aizraujošs skats uz Augsto un Zemo Tatru kalnu burvību. Brauciens līdz Budapeštai. Budapeštas pilsētas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā. Iepazīsim divas vēsturiskās daļas: Peštu – Varoņa laukums, Vajdahuņada pils, Parlamenta ēka; Budas vecpilsēta - Sv. Maķāša baznīca, Zvejnieku bastions, Prezidenta pils. Kruīzs ar kuģīti pa Donavu, vērojot naksnīgi izgaismoto pilsētu un malkojot glāzi dzirkstošā vīna. Kas var būt romantiskāks? Nakts viesnīcā 3* Budapeštā.
 

4.diena
Brokastis. Piedāvājam izbraukumā uz Balatona ezeru (par papildus samaksu 15 €.) – "Ungārijas jūru”. Brauciens uz Balatona ezeru. Atpūta, kādā no kūrortpilsētām. Pagājušā gadsimta sākumā Balatona piekraste bija populāra kā ārstnieciskais kūrorts, un, galvenokārt, nevis, lai ārstētu kādas atsevišķas saslimšanas, bet vispārējai garīgai rehabilitācijai no civilizācijas nogurušajam cilvēkam. Vakaru iesakām pavadīt nacionālā ungāru stilā lauku sētā "Vargatanya" – dresētu zirgu šovs, vizināšanās zirgu pajūgos, gardas vakariņas nacionālā gaumē, vīni, dejas u.t.t. Atgriešanās Budapeštā. Nakts viesnīcā 3* Budapeštā.
 

5.diena
Brokastis. Viesnīcas atbrīvošana. Budapeštas objektu apmeklējums pēc pašu vēlēšanās. Iesakām pastaigāt pa Budapeštas gājēju ieliņu Vaci, apmeklēt slaveno Eifeļa projektēto Budapeštas tirgu, kur katrs varēs atrast sev tīkamu suvenīru no Ungārijas. Iesakām apmeklēt "Sečeņi" termālo minerālūdens baseinu kompleksu, kur ūdens temperatūra ir 27 – 38°C, kā arī apmeklēt tvaika pirtis. Šis komplekss atrodas pilsētas centrālajā parkā, kura teritorijā atrodas arī Zooloģiskais dārzs – viens no senākajiem Eiropā un Jautrais parks – Budapeštas atrakciju parks. Brīvs laiks Budapeštā vai izbraukuma ekskursija (par papildus samaksu 15 €) "Donavas ielokā". Višegrada - ungāru karaļa Maķāša iemīļota atpūtas vieta. Višegradas cietokšņa /13.gs./ pilsdrupu, muzeja apskate. Sentendre - pilsēta ar senatnīgu arhitektūru, kuru radījuši serbu, dalmāciešu un grieķu ieceļotāji 17. – 18.gs., piešķirot Ungārijas pilsētai nepierastu Vidusjūras stilu. Marcipāna muzeja apmeklējums. Muzeja veikaliņā var iegādāties ekskluzīvas marcipāna figūriņas un konfektes. Brīvajā laikā varēsiet kādā no mazajiem krodziņiem nogaršot ungāru nacionālo virtuvi. Piedāvājam doties uz Budafokas vīna pagrabu, kur saimnieks Jūs iepazīstinās ar savu vīna pagrabu, cienās ar 7 dažādām vīna šķirnēm un mācīs degustēt ungāru vīnus. Pēcpusdienā izbraukšana mājup. Slovākija. Polija. Nakts viesnīcā 3* Polijā.
 

6.diena
Brokastis. Polija. Lietuva. Vēlu vakarā (naktī) atgriešanās Rīgā.

 

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, kondicionieris),
• transporta un ceļa izdevumi,
• dzīvošana 2* vai 3* viesnīcās pēc programmas (2-3-vietīgi numuri ar ērtībām), brokastis,
• grupas vadītāja pakalpojumi,
• ekskursija Budapeštā profesionāla vietējā gida pavadībā, krievu valodā.

Piemaksas un papildus izdevumi:
Veļičkas sāls raktuves 17 €,
Vāveles pils 3 €, Kuģītis pa Donavu 19 €,
Pacēlājs Augstajos Tatros:
Tatranská Lomnica - Skalnaté pleso 1751 m. abos virzienos - 17 €. (pieaugušie),
Tatranská Lomnica - Skalnaté pleso abos virzienos – 12€. (bērni 6-12.g.),
Skalnaté pleso - Lomnický štít 2634 m. abos virzienos – 26€. (pieaugušie),
Skalnaté pleso - Lomnický štít abos virzienos – 19 €. (bērni 6-12.g.),
Izbraukuma ekskursija uz Balatonu 15 €,
Vakars nacionālajā stilā 35 €,
Budafokas vīna pagrabs 26 €,
Ekskursija Krakovā 10 €;
Maksas pludmales pie Balatona no 1200 HUF,
Sečeņi termālie baseini 4600 HUF,
Transports Budapeštā 350 HUF,
Zooloģiskais dārzs 2500 HUF,
Budas labirinti 2000 HUF, Muzeji Budapeštā No 1000 HUF;
Sabiedriskais transports;
"BTA Insurance Company'' SE medicīniskā apdrošināšana 5.40 € (pēc 65 gadu vecuma 10.80 €).
1 € ~ 302 HUF

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme