TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Vīnu zeme Ungārija/ Līgo Ungarijas stepē

BUDAPEŠTA – BALATONA EZERS – VILLĀŅI – PĒČA – SEKSĀRDA - TOKAJA

7 dienas / Visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datums:
21.06.2014.

Сeļazīmes cena:
Vieta autobusā - 330.00 EUR/ 231.93 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  - 72.00 EUR / 50.60 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 65.00 EUR / 45.68 LVL

 

1.diena
6.00 no rīta izbraukšana no Rīgas. Lietuva. Polija. Slovākija. Nakts viesnīcā 3* Slovākijā.

2.diena
Brokastis. Slovākija. Ungārija. Budapeštas pilsētas apskates ekskursija vietējā gida pavadībā. Iepazīsim divas vēsturiskās daļas: Peštu – Varoņa laukums, Vajdahuņada pils, Valsts Opera, Parlamenta ēka, Svētā Ištvana bazilika, Ķēžu tilts; Budas vecpilsētu - Sv. Maķāša baznīca, Zvejnieku bastions, Trīsvienības kolonna, Prezidenta pils. Brīvais laiks Budapeštā. Iesakām pastaigāt pa Budapeštas gājēju ieliņu Vaci, apmeklēt slaveno Eifeļa projektēto Budapeštas tirgu, kur katrs varēs atrast sev tīkamu suvenīru no Ungārijas vai apmeklēt Sečeņi peldvietu – termālo minerālūdens baseinu kompleksu, kur ūdens temperatūra ir 27–38° C, kā arī tvaika pirtis. Šis komplekss atrodas pilsētas centrālajā parkā, kura teritorijā atrodas arī Zooloģiskais dārzs – viens no senākajiem Eiropā. Vakarā iesakām doties nelielā braucienā ar kuģīti pa Donavu. Nakts viesnīcā 3* Budapeštā.

3.diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukumā uz (par papildus samaksu 15 €) Balatona ezeru – Ungārijas jūru. Brauciens uz Balatona ezeru. Atpūta, kādā no kūrortpilsētām. Pagājušā gadsimta sākumā Balatona piekraste bija populāra kā ārstnieciskais kūrorts, un, galvenokārt, nevis, lai ārstētu kādas atsevišķas saslimšanas, bet vispārējai garīgai rehabilitācijai no civilizācijas nogurušajam cilvēkam. Līgo!!! Vakara programma Ungārijas stepē „puszta” - zirgu paraugdemonstrējumi kopā ar ungāru jātniekiem „čikošiem” brīvā dabā. Bagātīgas vakariņas, kurās varēsiet nobaudīt dažādus ungāru virtuves gardumus un mājas vīnu, ļauties smeldzīgam čigānu mūzikas valdzinājumam un čardaša dejas soļiem kopā ar folkloras grupas dejotājiem. Nakts viesnīcā 3*Budapeštā.

4.diena
Viesnīcas numuru atbrīvošana. Pārbrauciens uz Dienvidungāriju. Seksārda – starptautiskā vīnogu un vīna pilsēta. Tipiska Aizdonavas mazpilsēta milzīgu vīnogulāju plantāciju vidū, kur tiek darināti aromātiski sarkanvīni. Par labu suvenīru no Seksārdas būs pats populārākais vīns, no šī reģiona, „Szeksardas kadarka”, kuru varēsiet iegadāties vīndaru ciematā, kurā ir ap 340 vīna pagrabu. Piedāvājam vīna degustāciju un pusdienas. Vakarā iekārtošanās viesnīcā 3* Ungārijas dienvidos.

5.diena
Brokastis. Pārsaulainu kalnu nogāzes ieskautā Villāņi pilsētiņa, kur jau senie romieši kultivēja vīnogulāju audzēšanu. Vīna ceļš ved caur astoņiem ciemiem, kur Jūs varat nobaudīt lielisko sarkano un balto vīnu. Šeit audzē galvenokārt sarkano vīnogu šķirni „kékfrankos”, no tām darina slaveno Villāņas burgundieti. Šajā ciematā Villāņi katru otro gadu notiek vīna festivāls. Vīna muzejs, kas stāsta par vīnkopības kultūru un reģiona vīna darīšanas procesu. Brauciens līdz Pēčai. Pēča - lielākā pilsēta Dienvidungārijā ar daudziem seniem pieminekļiem, kas iekļauti Pasaules mantojuma sarakstā UNESCO. Dienvidu līdzenuma reģions piesaista apmeklētājus ne tikai ar savām kultūras un dabas vērtībām, bet arī ar patīkamo Vidusjūras klimatu. Pēčā fiksēts lielākais saulaino stundu skaits visā valstī. Pēčā arī atrodas pazīstama porcelāna rūpnīca. Pēcpusdienā pelde termālajos baseinos. Nakts viesnīcā 3* Ungārijas dienvidos.

6. diena
Brokastis. Viesnīcas numuru atbrīvošana. Brauciens uz Ziemeļungāriju, kas izceļās ar savu kalnaino aianvu. Pa ceļam īsa apstāšanās pie Gedellē pils. Kādreizējā Habsburgas imperatoru iemīļota vasaras rezidence, baroka laika piemineklis. Pils apskate no ārpuses.  Ceļš turpinās. Tokaja - pilsētiņa vīnogulāju ielokā. Jau sen senos laikos “tokajieti” novērtēja un par viņu mēdz teikt: „karaļu vīns - vīna karalis”. Vīna degustācija un pusdienas. Pēcpusdienā izbraukšana mājup. Slovākija. Polija. Nakts viesnīcā 3* Krakovā.

7. diena
Brokastis. Polija. Lietuva. Vēlu vakarā (naktī) atgriešanās Rīgā.


Ceļojuma cenā ietilpst:

• brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, kondicionieris),
• transporta un ceļa izdevumi,
• dzīvošana 2* vai 3* viesnīcās pēc programmas (2-3-vietīgi numuri ar ērtībām), brokastis,
• grupas vadītāja pakalpojumi,
• ekskursija Budapeštā profesionāla vietējā gida pavadībā, krievu valodā.

Piemaksas un papildus izdevumi:
Kuģītis pa Donavu Budapeštā 20 €;
Izbraukuma ekskursija uz Balatona ezeru 15 €;
Nacionālais vakars stepē 35 €;
Vīna degustācijas Seksardā un Villaņā no 15 €;
Vīna degustācija Tokajā ~ 20 €;
Sečeņi termālie baseini 4600 HUF;
Transports Budapeštā 350 HUF;
Zooloģiskais dārzs 2500 HUF;
Pilsētas sabiedriskais transports;
BTA Insurance Company'' SE medicīniskā apdrošināšana 6.30 € (Pēc 65 gadu vecuma 12.60 €)

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme