TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Gleznainā Šveice, romantiskā Bavārija, muzikālā Austrija un pasakainā Lihtenšteina

VIRCBURGA – ŠAFHAUZENE – REINAS ŪDENSKRITUMS – ŠTEINA PIE REINAS – CĪRIHE – BERNE – INTERLĀKENE – LUCERNA – GRIJĒRA SIERA RAŽOTNE – ŠIJONAS PILS – MONTRĒ – ŽENĒVAS EZERS – ĀRES AIZA – LIHTENŠTEINA – VADUCA – VĪNA DEGUSTĀCIJA – NOIŠVĀNŠTEINAS PILS – MINHENE – KRIMLES ŪDENSKRITUMS – GERLOSA KALNU PĀREJA – LIHTENŠTEINAS AIZA – RATENBERGA - ZALCBURGA

10 dienas / Visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datui:
12.07. - 21.07.2014.

 

Сeļazīmes cena:
 vieta autobusā -
505.00 EUR / 354.92 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  - 105.00 EUR / 73.80 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 180.00 EUR / 126.50 LVL

 

1. diena
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā.
 

2. diena
Brokastis. Brauciens līdz Vācijas pilsētai - Vircburgai. Vircburga – neliela pilsētiņa Vācijas centrā, gleznainajā Bavārijā. XVIII gs. bīskapu rezidences vieta, īstā franku vīnu dzimtene. Pastaiga pa šaurām ieliņām, kuras ieskauj ēkas, kas saglabājušas īstenu viduslaiku garu, no pilsētas Rātsnama un Sv. Kiliana katedrāles līdz Vircburgas bīskapu rezidencei, kas pēc savas graciozitātes neatpaliek no Šēnbrunas vai Versaļas. Pilsētu ieskauj harmoniska un mierpilna atmosfēra. Nakts 2* viesnīcā Francijas Šveices pierobežā.
 

3. diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 20 €) uz Šafhauzeni. Pilsēta atrodas Reinas ziemeļu krastā, tā ir tāda paša nosaukuma kantona centrs. Dosimies jaukajā pastaigā pa pilsētas bruģētajām ieliņām, kuru malās rindojas gotikas, renesanses, baroka un rokoko stila nami. Reinas ūdenskritums - dabas veidots brīnums. Reina veido iespaidīgi mutuļojošu, varavīknes apmirdzētu ūdenskritumu. Šis ūdenskritums ir viens no iespaidīgākajiem ūdenskritumiem Eiropā. Šteina pie Reinas. Šteina ir viena no Šveices skaistākajām pilsētiņām ar daudzām viduslaiku pildrežģu ēkām un 16.gs. namiem, kuri rotāti ar burvīgām freskām. Cīrihe - Šveices lielākā pilsēta, Cīrihes kantona galvaspilsēta, pasaules līmeņa finanšu centrs. Pilsēta atrodās gleznainā Cīrihes ezera krastā. Iepazīšanās ar pilsētu. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Francijas Šveices pierobežā.
 

4. diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 20 €) uz Šveices galvaspilsētu Berni. Neliela pastaiga pa Berni. Pilsētas simbols lācis, Pulksteņtornis, Kramgases iela, Sv. Vinčanco katedrāle, pastaiga pa viduslaiku ieliņām ar skaistajām 16.-17.gs. strūklakām un vairāku km garām arkāžu ejām, kas pat lietainā laikā dod patvērumu un ir ērta pastaigu vieta. Interlākene – populārs kūrorts, tas atrodas uz šauras zemes strēles starp Tūnas un Brīencas ezeru. Pēc fotopazues kūrorta pilsētiņā seko pārbrauciens līdz Lucernai - tūristu visvairāk apmeklētāko pilsētu Šveicē. Lucerna - gaismas pilsēta, Šveices pērle un sirds, pilsēta – ilūzija, kur cilvēks nav spējis sabojāt Dieva iecerēto, mistiska pilsēta. Iepazīšanās pastaiga pa pilsētu. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 2* viesnīcā Francijas Šveices pierobežā.
 

5. diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 15 €) uz slaveno Grijēras siera ražotni, kurā varēsiet iepazīties ar slavenā Šveices siera ražošanas procesu, kā arī pienotavas veikalā būs iespēja iegādāties vietējos produktus. Turpinam braucienu līdz romantiskajai Šijonas pilij, kura paceļas uz klinšainas atradzes Ženēvas ezera austrumu krastā. Šijonas pils bija ne vien galma dzīves centrs, bet arī ieslodzījuma vieta. Talāk dodamies uz Montrē, ko bieži dēvē par Šveices Rivjēras pērli, tas ir lepns kūrorts, kas slavens ar saviem mūzikas festivāliem. Montrē apkaimes skaistā daba valdzināja māksliniekus, rakstniekus un mūziķus. Montrē bija otrās mājas Queen grupas vokālistam Fredijam Merkūrijam. Brauciens ar kruīza kuģīti pa lielāko ezeru Alpos - Ženēvas ezeru no Montrē līdz Lozannai. Ženēvas ezera forma atgādina arku. Brauciena laikā varēsim vērot jauku panorāmas skatu uz vīnogulājiem, kalniem. Atgriešanās 2* viesnīcā Francijas Šveices pierobežā.
 

6. diena
Brokastis. Viesnīcas numuru atbrīvošana. Brauciens līdz Iespaidīgai Aareschlucht – dziļajai aizai, ko izskalojusi Āres upe. Skatu platformas ļauj mums ieskatīties aizas dziļumā. Laiks ceļā. Lihtenšteinas lielhercogiste ir viena no pundurvalstiņām, kas atrodas pašā Eiropas vidienē, ta ir viena no mazākajām un bagātākajām valstīm Eiropā. Lihtenšteina - tā ir pārsteidzoši maza valsts ar Reinas upes pļavām un maziem ciematiem, kas atrodas augstu Alpos, ar pasakainām pilīm un nelielām mājiņām, kas rotātas ar ģerānijām. Apskatīsim tās galvaspilsētu Vaducu. Brauciens ar tūristu vilcieniņu, pa tās galvaspilsētu. Vīna degustācija firsta vīna pagrabos. Nakts 3* viesnīcā Austrijas teritorijā.

7. diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 20 €). Pasaku karaļa Ludviga teiksmainā Noišvānšteinas pils - uzcelta uz augstas klints Altsee ezera krastā pēc karaļa Ludviķa II pavēles, kuru vienkāršā tauta dēvēja par ,,pasaku karali”. Pēc pils apskates turpinam braucienu uz Bavārijas galvaspilsētu – Minheni, tā atrodas Izāras upes krastos. Minhenes ievērojamākās vietas – Karaļa laukums, vieni no vecākajiem pilsētas vārtiem – Īzāras vārti, vecais rātsnams, bijušā Bavārijas karaļa rezidence, tagad muzejs, Ludviga iela. Brīvais laiks pilsētā, iesakām apmeklēt kādu no Minhenes krogiem, lai nobaudītu Bavārijas desiņas un alu. Viens no lielākajiem krogiem ir „Hofbräuhaus”. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Austrijas teritorijā.

8. diena
Brokastis. Piedāvājam doties izbraukuma ekskursijā (par papildus samaksu 15 €). Brauciens pa Cillertāles ieleju kalnu reģionu. Krimles ūdenskrituma apmeklējums. Augstā Tauerna nacionālā parka teritorijā atrodas augstākais ūdenskritums Alpos /~380 m/ un viens no augstākajiem Eiropā. Patīkama pastaiga vērojot ūdenskrituma trīskāples. Gerlosa kalnu pāreja 1500 m augstumā. Lihtenšteinas aiza savu nosaukumu ieguvusi, pateicoties Lihtenšteinas firstiem, kuri ziedoja līdzekļus aizas iekārtošanai, lai tā būtu pieejama un apskatāma. Īsa apstāšanās pauze stikla pūtēju pilsētā – Ratenbergā. Atgriešanās viesnīcā. Nakts 3* viesnīcā Austrijas teritorijā.

9. diena
Brokastis. Mocarta un slaveno mūzikas festivālu pilsētu Zalcburgu, kas no 1997.gada ierakstīta UNESCO pasaules mantojuma sarakstā. Iepazīsim pilsētas galvenos apskates objektus: Hohensalzburg – cietoksnis klinšainā Mūku kalna virsotnē, Mocarta mājumuzeju, Domu, Sv.Pētera klosteri, Mirabelas pils-parka kompleksu. Brīvajā laikā iespējams iegādāties slavenās Zalcburgas šokolādes trifeles. Nakts 2* viesnīcā Polijas teritorijā.

10. diena
Brokastis. Laiks ceļā. Vēlu vakarā, naktī ierašanās Rīgā.

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, kondicionieris),
• transporta un ceļa izdevumi,
• dzīvošana 2* vai 3* viesnīcās pēc programmas (2-3-vietīgi numuri ar ērtībām), brokastis,
• grupas vadītāja pakalpojumi,
• ekskursija pa Zalcburgu, profesionāla vietējā gida pavadībā krievu valodā.

Piemaksas un papildus izdevumi:
Izbraukuma ekskursija uz Šafhauzeni, Reinas ūdenskritumu, Šteina pie Reinas, Cīrihi 20 €;
Izbraukuma ekskursija uz Berni, Interlākeni un Lucernu 20 €;
Izbraukuma ekskursija uz Grijera siera ražotni, Šijonas pili, Montrē 15 €;
Grijēras siera ražotnes apmeklējums ~ 7 CHF; Šijonas pilis ~ 17 CHF;
Brauciens ar kruīza kuģīti pa Ženēvas ezeru ~ 30 CHF;
Reinas ūdenskritums ~ 8 CHF;
Āres aiza ~ 8.50 CHF;
Vilcieniņš Vaducā ~11 CHF;
Vīna degustācija ~ 20 CHF;
Izbraukuma ekskursija uz Minheni un Noišvānšteinu 20 €;
Noišvānšteinas pils 12 €;
Izbraukuma ekskursija uz Krimles ūdenskritumu, Lihtenšteinas aizu, Ratenbergu 15 EUR;
Krimles ūdenskrtitums ~ 4 €;
Lihtenšteinas aiza 4.50 €;
Pilsētas sabiedriskais transports;
„BTA Insurance Company'' SE medicīniskā apdrošināšana 9 € (pēc 65 gadu vecuma 18 €).
1 CHF ~ 0.81 EUR

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme