TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Katoliskā Polija

Varšava – Čenstohova – Krakova – Velička

Cena vienam cilvēkam  65.00 EUR/ 45.68 LVL
Piemaksa par izmitināšanu vienvietīgā numuriņā – 20.00 EUR/ 14.06 LVL
Piemaksa par papildus vietu autobusā – 20.00 EUR/ 14.06 LVL

 

         Nevarētu teikt, ka abolūti visi cilvēki Polijā ir ticīgi, bet, kopumā, poļi skaitās viena no visticīgākajām tautām visā pasaulē. Attieksme pret reliģiju Polijā ir ļoti nopietna, praktiski visi poļi ir ticīgi un katru svētdienu viņi obligāti apmeklē baznīcu. Turklāt, bērni obligāti katru vakaru pirms miega lasa lūgšanas. Neskatoties uz to visu, ikdienā reliģija nav pirmajā vietā – tā ir vienkārši kā neatņemama dzīves sastāvdaļa. Svētdienās apmeklēt baznīcu un lūgt Dievu šeit ir tikpat dabiski kā sveicināties vienam ar otru uz ielas. Šajā ceļojumā mēs Jums piedāvājam iejusties burvīgās pilsētas reliģiozā atmosfērā!

 

Izbraukšana plkst. 5:30 no t/c Origo.

1. diena.
5:30 izbraukšana no Rīgas. Pa ceļam Lietuva, Polija. Pusdienu pārtraukums Polijā. Otrajā dienas pusē ierašanās Varšavā. Apskates ekskursija (pēc vēlēšanās un par papildus samaksu) Varšavas vecpilsētā: Pils laukums ar Sigismunda III Vāza slaveno kolonnu – Karaļa pils – Tirgus laukums ar Varšavas simbolu – nāriņas strūklaku, Pilsētas sienas un Barbakāns – Svētā Jāņa Katedrāle un Sv. Annas baznīca. 
Nakts tranzītviesnīcā pie Čenstohovas.

2. diena.
Brokastis. No rīta Čenstohovas Jasna Goras klostera apskate. Jasna Gora – ļoti slavena svētceļojumu vieta Eiropā. Klosteris ir populārs ar Čenstohovas Dievmātes ikonu, kas rada brīnumus un kurai piedēvē pārdabiskas spējas. Šo ikonu ciena un pielūdz gan katoļi, gan arī pareizticīgie no visas Polijas un centrālās Eiropas. Saskaņā ar tradīciju, to radīja Svētais Luka. Sakarā ar tumšo ikonas nokrāsu, to dēvē arī par „Melno Madonnu”. Tā kā ikona dara brīnumus, tad daudzi cilvēki cenšas pateikties par brīnumiem, kurus tā izpilda. Čenstohovā ir izveidots speciāls muzejs, kurā glabājas to cilvēku dāvanas, kuriem tā ir palīdzējusi.

Dienas turpinājumā – Veļičkas sāls raktuvju apmeklējums( pēc vēlēšanās un par papildus samaksu). Tās  ir vienas no vecākajām sāls raktuvēm Eiropā. Veličkas sāls raktuvēs izveidota vesela apakšzemes pilsēta ar sanatoriju, teātri, baznīcu un pat kafejnīcu. Viss, sākot no kāpnēm līdz pat svečturiem, ir veidots no sāls.

Svētās Kingas kapela, kas atrodas 101 m dziļumā sargā šīs pazemes pilsētas klusumu un mieru. Jūs gaida 2 stundu ilga pastaiga pa pazemes takām vietējā gida pavadībā.

Otrajā dienas pusē – ekskursija Krakovā(pēc vēlēšanās unpar papildus samaksu) – visskaistākajā Polijas pilsētā. Ekskursijas laikā būs iespēja apskatīties vecpilsētas bastionu – Barbakānu, Floriāna vārtus, Tirgus laukumu ar gotisko Mariackas kapliču, Vāveles pili un katedrāli, Pūķa alu, Marijas baznīcu un daudz ko citu. Brīvajā laikā iesakām pastaigāt pa šaurām vecpilsētas ieliņām un iejusties patīkamā pilsētas atmosfērā. 
Nakts pārbrauciens autobusā.

3.diena
Dienā – atgriešanās Rīgā.

 

 

Ceļojuma cenā ietilpst:

  • brauciens ar ērtu tūrisma klases autobusu (WC, TV, DVD, Climat, virtuve),
  • Naktsmītnes atbilstoši maršruta aprakstam – tūrisma klases **/*** viesnīcās, divvietīgie vai trīsvietīgie numuri ar labierīcībām, brokastis
  • Grupas vadītāja pakalpojumi

 

Papildus izdevumi:

  • Ekskursija Varšavā ar vietējo gidu – 10 EUR,
  • Ekskursija Krakovā ar vietējo gidu – 15 EUR,
  • Ekskursija Veličkas sāls raktuvēs – 15 EUR, bērniem/studentiem – 12 EUR.
  • Ziedojums "Jasnaja Gora" - 10 zl.
  • Ieejas maksa ceļojumā minētajos apskates objektos
  • Sabiedriskā transporta izdevumi, pusdienas, vakariņas, personiskie tēriņi

 

 

 

Minimālais tūristu skaits 32 cilv.
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme