TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Klasiskā Čehija ar Saksijas Šveici

PRĀGA – DRĒZDENE – SAKSIJAS ŠVEICE - KARLOVI VARI – CIETOKSNIS LOKET – KOŅEPRUSKAS STALAKTĪTU ALAS – KUTNA HORA

6 dienas Visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas dati:
28.06. - 03.07.2014.

 

Сeļazīmes cena:
vieta autobusā - 240.00 EUR / 203.81 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  - 65.00 EUR / 45.68 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 50.00 EUR / 35.14 LVL

 

1.diena
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Laiks ceļā. Lietuva. Polija. Nakts viesnīcā 3*Polijas teritorijā.
 

2.diena
Brokastis. Laiks ceļā. Prāga – pilsēta, kura pati par sevi ir mīkla. Tās maģiskais raksturs piesaista. Vecpilsētas apskate gida pavadībā: gotiskā Sv. Vita katedrāle, Prāgas Kremlis ar tā trim pagalmiem, Kārļa tilts ar tā unikālajām 30 skulptūrām, Staromestskas laukums, pasaules slavenie kuranti, Karaliskais ceļš. Brīvajā laikā Jums ir iespēja apmeklēt senāko restorānu – alus darītavu, Prāgas Jaunās pilsētas teritorijā “U Fleku” un Šveika krodziņu – iecienītāko tūristu restorānu “U Kaliha”, vai kādu citu no Prāgas romantiskajiem restorāniem, nobaudīt čehu alu un nacionālo virtuvi. Vakarā mākslas un mūzikas cienītājiem iesakām apmeklēt klasiskās mūzikas koncertu kādā no Prāgas baznīcām vai koncertzālēm. Apmeklējumu gaida arī Prāgas Ēnu teātri, mūzikas klubi un diskotēkas. Nakts viesnīcā 3* Prāgas teritorijā.
 

3.diena
Brokastis. Izbraukuma ekskursija uz Drēzdeni caur Saksijas Šveici (par papildus samaksu 25 €). Dabas rezervāta Saksijas Šveices majestātiskās klintis jau miljoniem gadu sargā Elbas upes ieleju, kuru mēs šķērsosim ar nelielu prāmi. Pastaiga pa Basteja klintīm un tiltiņiem, kas tās savieno, no kurienes paveras aizraujoši panorāmas skati. Drēzdene – Elbas Florence, kura lielāko daļu no savas bagātības pazaudēja Otrajā pasaules karā, bet pateicoties restauratoru darbam, pilsēta savu krāšņumu atguvusi. Var teikt, ka Drēzdenei ir vairāki centri, no kuriem populārākais ir kvartāls ap Teātra laukumu – Rezidences pils, Galma baznīca, Cvingers, Gleznu galerija, Zempera opera, Augusta tilts un Brīles terase. Individuāls Cvingera apmeklējums. Dodoties uz Cvingera galveno ieeju - Kroņa vārtiem, redzamas kolonnas, pilastri, triumfa arkas, un visam pāri spīd apzeltītais jumta sīpolveida kupols ar kroni. Cvingers ir visslavenākā Drēzdenes celtne, celta baroka stilā. Ēkas nosaukums tulkojumā nozīmē "eja starp pilsētas nocietinājuma vaļņiem". Cvingera iekšpagalmā notikuši turnīri, svētki, uguņošanas. Tagad šeit iekārtoti vairāki muzeji. Prāgā palicējiem brīvs laiks pilsētā, ko varat veltīt savu vēlmju apmierināšanai. Tūkstošiem cilvēku no visas pasaules brauc uz Čehiju, lai pastaigātos pa Prāgas ielām, nogaršotu populāro čehu alu, atklātu čehu stikla krāšņo pasauli, baudītu unikālo atmosfēru un apmeklētu kādu no neskaitāmajiem Prāgas muzejiem. Iepazīstiet savu Prāgu! Pastaiga Višegradā. ZOO, Eifeļa tornis, kruīzs pa Vltavas upi, Vaska figūru, Rotaļlietu, Marionešu, Miniatūru, Šokolādes, Nacionālais, Prāgas pilsētas, Franca Kafkas, Alfonsa Muhas u.c. muzeji. Iespēja apmeklēt kādu no Prāgas gleznu galerijām vai Salvadora Dalī un Alfonsa Muhas gleznu izstādes. Atgriešanās un nakts viesnīcā 3*Prāgā.
 

4.diena
Brokastis. Tiek piedāvāta izbraukuma ekskursija uz Čehijas populārāko kūrortu (par papildus samaksu 20 €). Kūrorta pilsētā Karlovi Vari, cilvēki jūtas kā svētkos, kas nekad nebeidzas. Šo sajūtu pastiprina Karlovi Vari ikdienas mozaīka: brīnišķīga arhitektūra, kolonādes ar kūrorta viesiem un juku jukām sajauktām svešvalodām, nepārtrauktais Vržidla pulss, avotu čalošana un to karstās elpas, saldā vafeļu smarža, kūrorta orķestra mūzika un visur esošā šīs vietas dvēsele. Iepazīšanās ar pilsētu. Brīvais laiks. Atvērtā minerālūdens baseina apmeklējums. Iesakām ar funikulieri uzbraukt augstākajā pilsētas kalnā Draudzība un no skatu torņa Diāna apskatīt pilsētas panorāmu. Iespēja iegādāties ārstniecisko kosmētiku. Loket – viduslaiku cietoksnis, kura vēsture cieši saistīta ar čehu karaļiem. Šeit viņi bieži nakšņoja un rīkoja diplomātiskās tikšanās. Laika gaitā ar cietoksni saistās arī traģiski notikumi, kad Kārlis IV šeit pēdējo reizi tikās ar savu māti Elišku Pršemislu, un kad cietoksnis tika pārvērsts cietumā. Atgriešanās Prāgā. Muzikālo strūklaku priekšnesuma apmeklējums, kur muzikālus priekšnesumus ar datora palīdzību sinhroni papildina elpu aizraujošs krāsainu gaismu un ūdens strūklu fons. Atgriešanās un nakts viesnīcā 3*Prāgā.
 

5.diena
Brokastis. Viesnīcas atbrīvošana. Ekskursija uz Koņepruskas stalaktītu alām – lielākajām Centrālajā Čehijā. Pazemes brīnums, kurš sācis veidoties jau 20 milj. gadu atpakaļ. Alas daba izveidojusi 3 stāvos, kopējais koridoru garums ~ 2,5 km un dziļums ~ 70 m. Apskatāmi interesanti stalaktītu-stalagmītu veidojumi un 15.gs. slepenā naudas viltotāju darbnīca. Kutna Hora iepazīšanās ar pilsētu: Sv. Varvaras katedrāle /UNESCO/, pils ar muzeja ekspozīciju, gotiskā akmens strūklaka, Vorsileka klosteris un, protams, Visu Svēto baznīca, kas neatstāj vienaldzīgu nevienu no apmeklētājiem, ar unikālajiem veidojumiem no cilvēku kauliem. Laiks ceļā. Polija. Nakts viesnīcā 3*Polijas teritorijā.
 

6.diena
Brokastis. Diena ceļā. Polija. Lietuva. Naktī atgriešanās Rīgā.
 

Ceļojuma cenā ietilpst:
• brauciens ar komfortablu autobusu (WC, TV, kondicionieris),
• transporta un ceļa izdevumi,
• dzīvošana 2* vai 3* viesnīcās pēc programmas (2-3-vietīgi numuri ar ērtībām), brokastis,
• grupas vadītāja pakalpojumi

Piemaksas un papildus izdevumi:
Ekskursija uz Karlovi Vari 20 €,
Ekskursija uz Drēzdeni caur Saksijas Šveici 25 €,
Cvingers 10 €,
Sabiedriskais transports Prāgā 24 – 32 Kč,
Muzikālās strūklakas 220 Kč,
Baseins Karlovi Vari 180 Kč,
Varvaras katedrāle 60 Kč/40
Kč, Vorsileka klosteris 105 Kč/85 Kč,
Visu Svēto baznīca 90 Kč/60 Kč
Funikulieris un skata tornis 70 Kč,
Pusdienas no 150 Kč,
Muzeji Prāgā 50 – 300 Kč,
Kruīzs ar kuģīti pa Vltavas upi 200 – 650 Kč,
Stalaktītu alas 130 Kč;
Piemaksa par papildvietu autobusā 65 € / 45.68 Ls;
“BTA Insurance Company'' SE medicīniskā apdrošināšana 5.40 € (pēc 65 gadu vecuma 10.80 €).
1 EUR ~ 24 Kč

 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
• LR pilsoņa vai nepilsoņa pase, kas izdota pēc 2002.gada 30.jūnija un ir derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās. Ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt.
• Latvijas pilsoņa personas apliecība ir izmantojama kā ceļošanas dokuments Eiropas Savienības, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu un Šveices Konfederācijas teritorijā.
• Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme