TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Parīze – Luāras ielejas pilis – Orleāna

Parīze – Luāras ielejas pilis – Orleāna
Saksijas Šveice - Reimsa – Parīze – Ambuazas pils – Orleana – Brisele –Hamelna

 7 dienas / visas naktis viesnīcās

 Izbraukšanas datumi:
14.06.2014. – 20.06.2014.; 27.10.2014. – 02.11.2014.

viena vieta autobusā 340.00 EUR / 238.95 LVL
ar papildvietu autobusā 450.00 EUR / 316.26 LVL
piemaksa par vienvietīgu numuru SNGL 140.00 EUR / 98.39 LVL

1.diena

Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļā: Lietuva, Polija. Nakts viesnīcā Polijā pie Vācijas robežas (Vroclavas rajonā).

2.diena

Brokastis. Ierašanās Vācijā. Ceļojums uz „Saksijas Šveici”, neparasti skaistu un zaļu dabas stūrīti Saksijas zemē. Elbas upes ielejas smilškalnu majestātiskās Basteja klintis lieliski apskatāmas no 19.gs speciāli celtā panorāmas tilta. Nakts viesnīcā

3. diena

Brokastis. Rīta pusē patstāvīga pastaiga pa Reimsas pilsētas vēsturisko centru, iespēja apmeklēt visievērojamāko Francijas dievnamu – Reimsas katedrāli Notr Dam de Reims, kurā kronējušies visi Francijas karaļi, katedrālē apskatāmi neskaitāmi dārgumi, to skaitā Marka Šagāla vitrāžas. Ierašanās Parīzē. Ekskursijas laikā braucot ar autobusu un pastaigājoties (par papildus samaksu - 20€) kopā ar vietējo gidu iepazīsimies ar Parīzes vēsturi un burvību: Sitē sala un Parīzes Dievmātes katedrāle, Latīņu kvartāls, Sēnas upes krastmala, Konkordijas laukums, opera, Invalīdu Doms, Euifeļa tornis, Triumfa arka, Elizejas lauki u.c. Brīvs laiks Eifeļa torņa apmeklējumam un pastaigām pa Sēnas krastmalu. Vakarā piedāvājam ekskursiju ar autobusu par papildus samaksu «Izgaismotā Parīze» - 10 € – brauciens pa naksnīgiem Parīzes bulvāriem, kura laikā apskatāmi lieliski izgaismotie Parīzes greznie nami un pieminekļi. Nakts viesnīcā Lielajā Parīzē.

4.diena

Brokastis. Parīze – brīva diena muzeju apmeklējumiem vai ekskursijas diena par papildus samaksu «Orleāna un Luāras ieleja» - 35 €. Pastaigas Orleānā, pilsētā, kas cieši saistīta ar leģendāro Žannas d’Arkas likteni, šeit viņa ieguva slavu un nemirstību izbeidzot pilsētas aplenkumu un sākot cīņu ar angļiem par Francijas brīvību. Tas iezīmēja Simts gadu kara beigu sākumu un Žanna d’Arka kļuva par nacionālo varoni. Pilsētā vēl aizvien jūtama Žannas d’Arkas piemiņa –muzejos, namos un pieminekļos. Pastaigas laikā – Sainte-Croix katedrāle, Martroi laukums, „trubadūru” stilā celtais Hotel Groslot, Žannas d’Arkas nams un centrs. Gleznainā Luāras ieleja ar vīnogulājiem un greznām pilīm upes krastos, šodien miera, skaistuma un harmonijas oāze. Atdzimšanas laikmetā Luāras ielejas pilis kļuva par Francijas centru, pilīs tika organizētas sazvērestības un vērptas intringas, mīlēts, ciests un nogalināts.... Iespēja apmeklēt Ambuāzas un Klo- Lusī pilis ( ieeja pilīs par maksu!) Nav daudz tādas pilis, kas vēsturiskā nozīmīgumā varētu pārspēt Ambuāzas pili, ko mīlējuši daudzi Francijas karaļi, tās vēsture ir apvīta ar leģendām un noslēpumiem. Šajā pilī ir greznas zāles, brīnišķīgs dārzs un St.Huberta kapela, kurā apbedīts slavenais renesanses dižgars Leonardo da Vinči. Diženo mākslinieku savā aizbildniecībā ņēma Francijas karalis Francisks I, mūža nogali viņš pavadīja Klo-Lusī pilī, kur pabeidza savu ievērojamāko gleznu „Džakonda”, izstrādāja dažādu modeļu skices, pilī apskatāmi modeļi, kas izgatavoti saskaņā ar Leonardo da Vinči skicēm. Atgriešanās viesnīcā.

5. diena

Brokastis. Tranzits pa Francijas tereitoriju un Beļģiju. Brisele - Beļģijas un ES galvaspilsēta. Ekskursija pa pilsētu par papildus samaksu «Brisele» - 10 €: Sv. Gudulas katedrāli un apmeklēt laukumu Grand Place Briseles sirdī, Karaļa pils, biržas ēka .Ir iespēja apskatīt  Briseles simbolu - “Čurājošā puisēna” skulptūru. Nakts viesnīcā.

6. diena

Brokastis. Hāmelne un leģenda par „Žurku ķērāju”. Šajā pilsētā katra iela un katrs nams stāsta par leģendārajiem notikumiem, tūkstošiem žurkulēni norāda „Žurku ceļu” caur pilsētas ievērojamākām vietām, Vēzeres renesanses stilā celtajiem namiem – Žurku ķērāja namu, kāzu namu, Sv.Bonifācija katdedrāle un ja paveiksies varēs apskatīt leģendārā „Žurku ķērāja” figūru spēli. Nakts viesnīcā pie Vācijas/Polijas robežas.

7. diena

 Brokastis. Izbraukšana uz mājām. Braukšana caur Poliju, Lietuvu. Vēlu vakarā ierašanās Rīgā. 

Ceļazīmē iekļauts:

  • Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par papildus samaksu”;
  • Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
  • Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami.). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un brokastīm (WC, duša/vannas numurā);
  • Grupas vadītāja pakalpojumi;
  • Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem (ekonomiskas klases apdrošināšana bez pašriska, atbildības limits 75000,- EUR)

Papildus izdevumi / “par papildus samaksu”:

  • Autobusu ekskursija Parīzē - 20€
  • Ekskursija «Izgaismotā Parīze» - 10€
  • Ekskursijas diena par papilus samaksu «Luaras pilis un Orleana» - 35€
  • Ekskursija «Brisele» – 10€
  • Eifeļtornis - 5€ - 8.50€ - 14€
  • Brauciens ar kuģi pa Senu – 13€
  • Ambuazas pils – 10.5€ 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

  • Pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma;
  • nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara.
  • Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme