TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

La Belle France (Vidusfrancija)

Strasbūra – Elzasas vīna ceļš – Bezansonā – Bona – Klemona Ferāna – Lepija – Rokamadūra – Albi – Rokfora – Aviņjona – Anesī – Šamonī

 

 

 


1.diena – 19.07.2014.

Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļš cauri Lietuvai, Polijai. Nakts 2*viesnīcā Polijā.

2.diena – 20.07.2014.

Brokastis. Vācija. Nakts 2* viesnīcā pie Strasbūras.

3.diena – 21.07.2014.

Brokastis. Strasbūra. Ekskursija vecpilsētā, kuras laikā apskatīsim vareno Dievmātes katedrāli, gleznaino seno ciematiņu „Mazā Francija”, pilsētas skaistākos laukumus, vizināsimies ar kuģīti, aplūkosim Strasbūras vēsturisko centru, tiltus, Eiroparlamenta ēku un  brauksim cauri slūžām. Pēc Strasbūras apskates ceļš mūs tālāk vedīs pa Elzasas vīna ceļu, kas līkumo vairāk nekā 180 km garumā caur gleznainām, krāsainām, ziedošām pilsētiņām ar viduslaiku pildrežģu mājiņām. Degustēsim aromātiskos Elzasas baltvīnus un sarkanvīnus kādā no ciematiņiem. 

Vēlu pēcpusdienā ieradīsimies Bezansonā. Bezansona ir Franškontē reģiona galvaspilsēta, kas atrodas Juras kalnu pakājē Dū upes ielokā. Vecpilsētas ieliņas vēl joprojām glabā atmiņas par senajiem laikiem, par ko liecina Triumfa arka – Porte Noire, kā arī daudzas romāņu un gotikas stila celtnes.  Nakts 2* viesnīcā pie Bezansonas.

4.diena –  22.07.2014.

Brokastis.  Bona, neliela viduslaiku pilsēta, kuras neapstrīdams dārgums ir Hotel Dieu ar Burgundijai raksturīgo daudzkrāsaino ģeometrisku formu dakstiņu jumtu. Degustēsim slavenos Burgundijas vīnus. Brīvajā laikā iesakām nobaudīt Burgundijas delikatesi - gliemežus.  Pēcpusdienā ieradīsimies Klermonā Ferānā – seno vulkānu zemes galvaspilsētā. Pilsētu mēdz saukt par „melno pilsētu”. Visuzskatāmākais piemērs ir Marijas debesbraukšanas katedrāle – Chatedrale de Notre-Dame de-l`Assomption. Pilsētā viss ir neparasti: sākot jau ar apkārtējo vidi un pilsētas dubulto nosaukumu, kas simbolizē gadsimtiem ilgo cīņu starp Overņas grāfiem un Klermonas bīskapiem. 1630.gadā ar Luija XIII ediktu apvienoja divas pilsētas. Klermona kļuva par pilsētas centru, bet Monferāna par „piepilsētu”. Nakts 2* viesnīcā pie Klermonā – Ferānas. 

5.diena – 23.07.2014.

Brokastis. Šodien dosimies uz aptuveni 4000 gadus veco Overņas vulkānu jaunāko grēdu – Doma kalnu grēdu, kuru veido 112 apdzisuši vulkāni. Grēdas centrā virs augstas plakankalnes slienas Pijdedoms. Tā augstums 1465m.v.j.l. Mūsu ēras 2.gadsimtā tur atradusies romiešu svētnīca – Merkūra templis. Mūsdienās virsotnē iespējams uzbraukt ar tūristu vilcieniņu un no turienes jūsmot par pasakainajiem skatiem. Tālāk dosimies uz Lepiju  neparastu pilsētu, kas aizņem apdzisuša vulkāna ieplaku.  Pilsēta gadu simtus ir bijusi un vēl joprojām ir viena no svētceļojuma uz Santjago de Kompostellu svarīgām pieturvietām. Pilsēta neparasta ar to, ka no senajiem vulkāniem saglabājušies vairs tikai lavas kanāli. Uz viena no tiem viduslaikos uzbūvēta St.Michel kapela, uz otra Napoleons III licis izveidot skatu laukumu ar milzīgu Dievmātes skulptūru.  Nakts 2* viesnīcā pie Aurillac.

6.diena – 24.07.2014.

Brokastis. Šīs dienas rītu iesāksim ar pazemes pasauli – Goufre de Padirac.  Nolaidīsimies 103 m dziļā, milzīgā krāterī, kas izveidojies alas iebrukuma rezultātā. Tā ir viena no neparastākajām ģeoloģiskajām vietām Francijā, kas tika atklāta 1889.gadā.  Tūristiem paveras brīnišķīgs skats uz pazemes upi, Lietus ezeru, Galerie de la Fontaine, krāteri Salle du Grand Dome u.c. brīnumiem. Ekskursijas laikā tūristus pa upi vizinās ar nelielām laiviņām. Rokamadūra – viens no svētceļojuma centriem gan viduslaikos, gan arī mūsdienās. Rokamadūra atrodas fantastiski skaistā vietā – uz klinšaina plato virs Alzū upes ielejas. Aplūkojot lielo svētvietas kompleksu, redzēsim Dievmātes kapelu, virs kuras slavenais bruņinieks Rolands klintī ietriecis savu zobenu – Durandalu,  Sv. Annas kapelu u.c. Veicot 233 pakāpienus pa tā saukto „Golgātas ceļu”, nonāksim pie pils, no kuras skatu laukumiem paveras elpu aizraujošs skats uz Alzū ieleju. Atpakaļceļā veikaliņos iespējams iegādāties novada gardumus -  Kersi trifeles omletes pagatavošanai, zosu aknas un saldumus ar šeit audzētajiem valriekstiem. Pēcpusdienā ierašanās  Albi - senajā sarkano ķieģeļu bīskapu un kataru pilsētā. Nakts Albi.

7.diena – 25.07.2014.

Brokastis. Viens no Francijas slavenākajiem ciemiem Rokfora. Siera degustācija. Pēc degustācijas dosimies izbaudīt Eiropā augstāko viaduktu – Milo, kas tika atklāts 2004.gadā.Tilts ved pār Tarnas upes ieleju, tā garums ir 2460 m , bet garākais pilons ir 343 m, kas ir 19 m augstāks par slaveno Eifeļa torni. Tālāk ceļš vedīs augšā kalnos uz neparastu klinšu veidojumu parku Chaos de Montpellier-le-Vieux, kuru apskatīsim, braucot ar tūristu vilcieniņu. Pēc tam dosimies uz Aven Armand pazemes grotu, kur nolaidīsimies ar funikulieri, bet tālāk dosimies vietējā gida pavadībā. Nakts 2* viesnīcā pie Nīmas.

8.diena – 26.07.2014.

Brokastis. Pāvestu pilsēta Aviņjona. Iesakām pilsētu apskatīt ar tūristu vilcieniņu.  Ap pusdienas laiku dosimies uz Anesī – vienu no jaukākajām un pievilcīgākajām Alpu pilsētām, kas atrodas Anesī ezera krastā. Vecpilsētas apskate. Nakts 2* viesnīcā pie Anesī.

9.diena – 27.07.2014.

Brokastis. Šamonī – Alpu kūrorts, kur 1924.gadā notika pirmās Ziemas olimpiskās spēles. Pacelšanās kādā no Mont Blanc smailēm. Ja laika apstākļi atļauj, iespējams pa 5 km garo trosu ceļu virs sniegotajām virsotnēm aizbraukt līdz Itālijai un pēc tam atgriezties Šamoni. Ja laika apstākļi nav piemēroti augstākās smailes apmeklējumam, ar kalnu vilcieniņu dosimies uz tā saukto „Ledus jūru”. Tur ar funikulieri nolaidīsimies līdz ledājam un apmeklēsim ledus alu. Nakts 3* viesnīcā Vācijā vai Austrijā.

10.diena – 28.07.2014.

Brokastis. Mājupceļš caur Vāciju. Nakts 2* viesnīcā Polijā.

11.diena – 29.07.2014.

Brokastis. Polija, Lietuva. Vēlu naktī ierašanās Rīgā.

 

 


Ceļojuma cena

EUR 605 (1 vieta autobusā)
EUR 110 papildvieta

Samaksas kārtība:

  • Slēdzot līgumu un rezervējot vietu autobusā, avansa iemaksa EUR 180
  • līdz 19.05. avansa iemaksa EUR 220
  • līdz 30.06. galīgā samaksa EUR  205

Ceļojuma cenā ietilpst:

brauciens ar komfortablu autobusu(TV, WC, kondicionieris);

nakšņošana tūristu klases viesnīcās 2-3* (viesu mājās), 2-3-vietīgie numuri ar ērtībām;

brokastis viesnīcās;

ekskursiju programma grupas vadītāja pavadībā;

Papildus izdevumi:

tūristu apdrošināšana

Kuģītis Strasbūrā – 9 EUR

Vīnu degustācija Elzasā  ~ 10 EUR

Vīnu degustācija Burgundijā ~ 10 EUR

Mākslas muzejs „Hotel - Dieux” Bonā – 6 EUR

Puy de Dome vilcieniņš – 8.20 EUR

Le Puy en Velay skatu laukums ~ 3 EUR

Le Puy ne Velay kapela ~ 3 EUR

Albi katedrāles kora apskate ~ 2 EUR

Goufre de Padirac ~ 9 EUR

Apvienotā biļete Chaos de Monpellier-le-Vieux parka, pazemes grotas apskatei un izbraucienam ar tūristu vilcieniņu – 12,30 EUR

Tūristu vilcieniņš Avinjonā – 7 EUR

Šamonī – Mont Blanc no 18 EUR-68 EUR (atkarībā no izvēlētā kalnu masīva apskates maršruta)

 Pusdienas restorānā Francijā – 15-20 EUR

Kopā :  ~ 147 EUR

  

 

  • Minimālais skaits grupā 32 tūristi
  • Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
  • Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
  • Kompānija ir tiesīga mainīt ekskursiju secību ceļojumā.

 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

  • LR pilsoņa pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma;
  • ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt;
  • nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara.

PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme