TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Bordo vīni un Francijas dienvidu burvība

Einbeka – Parīze – Šenoso pils – Larošella – Fort Bovard – Rē sala – Medoc vīnu degustācija – Dune du Pilat kāpa – Arkošonas kūrorts – Sarla – Lasko – cahors – Bezjē – Nīma – Kamarga – Nica – Monako - Milāna

 


1.diena – 29.06.2014. (svētdiena)“Visi ceļojumi sākas vienādi”

Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļš caur Lietuvu, Poliju. Nakts Polijā.

2.diena  – 30.06.2014. (pirmdiena)„Izmanto katru dzīves piedāvāto iespēju”

Brokastis. Ceļš cauri Vācijai. Neliela pastaiga Einbekā – pilsētā, kur jūtama viduslaiku aura. Šeit saglabājušās brīnišķīgas, ornamentiem greznotas pildrežģu ēkas. Senos laikos Einbeka bijis izslavēts alus ražošanas centrs. Arī mūsdienās šeit brūvē izcilu alu. Nakts Beļģijā.

3.diena  – 01.07.2014. (otrdiena)Šarmantā Parīze”

Brokastis. Pēcpusdiena un vakars kultūras un romantikas pilsētā Parīzē. „Parīze ir pasaules skaistākais ornaments” – atzinis 17.gs. franču domātājs Mišels Montēņs. Tā ir pilsēta, kur var atgriezties neskaitāmas reizes, vienmēr sajūsminoties par arhitektūras pērlēm, brīnišķīgajiem parkiem un dārziem un īpašo gaisotni. Vakarā iesakām ar kuģīti pavizināties pa Sēnu, kā arī novērtēt Parīzes neatkārtojamo panorāmu no Monparnasas torņa 56.stāva (šī aina būs pilnīga, jo pavērsies arī skats uz Eifeļa torni, kas nav redzams, ja tajā atrodaties). Nakts Parīzē.

4.diena – 02.07.2014. (trešdiena)“pils noslēpumi…”

Brokastis. Viena no skaistākajām un romantiskākajām Luāras ielejas pilīm - Šenonso pils. Ierašanās Larošellā un gardas vakariņas kādā no Larošellas neskaitāmajiem vecpilsētas restorāniņiem. Nakts  Larošellā.

5.diena – 03.07.2014. (ceturtdiena)“Reibinošā Francija”

Brokastis. Fort Boyard – Piejūras Šarantas simbols, Atlantijas okeāna piekrastes milzīgais akmens kuģis. Karalim Ludviķim XIV, kas novērtēja Francijas rietumu piekrastes stratēģisko nozīmīgumi, šķita par maz piekrastes cietokšņu Larošelas aizsardzībai. „Vieglāk ar zobiem būtu saķert mēnesi, nekā uzcelt šo…” toreiz teicis slavenais militāro objektu arhitekts, maršals Vobāns. Pēc daudziem gadiem 1808.gadā darbus uzsācis Napoleons, jo bija piekritis neprātīgajām derībām. Lai no ārpuses aplūkotu šo pērli un tuvākās okeāna salas, dosimies 2 stundu braucienā ar kuģīti. Pēc pusdienām ar autobusu  šķērsosim 3 kilometru garo tiltu, kas savieno Larošelu un Rē salu, kas ir viena no lielākajām Francijai piederošajām salām. Paviesosimies pie austeru audzētāja, nobaudīsim šo delikatesi, kā arī apmeklēsim Rē salas ēzeļmātes piena ziepju ražotni un pavakariņosim kādā no jaukajiem salas krodziņiem, izbaudot  maigo klimatu un franču virtuvi. Nakts Larošelā.

6.diena – 04.07.2014. (piektdiena)“Francijas basku zemes pērles”

Brokastis. Bordo ziemeļrietumos (Akvitānijas reģionā) ražo pasaules prestižākos sarkanos vīnus. Vīnogu dārzi tur pastāv jau kopš Romas impērijas laikmeta. Bordo vīnu apelāciju padara īpašu tās atrašanās Eiropas lielākajā upju grīvā, kuru veigo 3 upes – Žironda, Garonna un Dordoņa.  Degustēsim Medoc vīnus un baudīsim reģionam raksturīgas pusdienas kādā no no brīnišķīgajām pilīm. Tad dosimies uz Dune du Pilat kāpu. Tā ir lielākā smilšu kāpa Eiropā – 3 km gara un 104 m augsta.

Pēcpusdienā  atpūta un pelde brīnišķīgajā Francijas Sudraba krasta Arkašonas kūrortā, kas izveidots 1845.gadā. 19.un 20.gadsimta mijā te uzbūvētas elegantas vasarnīcas. Savulaik šeit vasarās mīlējis atpūsties gleznotājs Tulūzs Lotreks. Viņam par godu viena no ielām nosaukta viņa iecienītā Parīzes kabarē Moulin Rouge vārdā.   Nakts Bordo.

7.diena – 05.07.2014. (sestdiena)“Baudiet dienu nesteidzoties”

Brokastis. Izsmalcināto, saldo Sauternes vīnu degustācija. Jaukā St. Emilion pilsētiņa, kur iesakām papusdienot, bet pēc tam dosimies baudīt St.Emilion vīnus  kādā no šī Bordo reģiona vīna pilīm. Vakarā ierašanās Sarlā, kas ir galvenais foie gras un valriekstu tirdzniecības centrs Francijā, kā arī brīnišķīga viduslaiku pilsētiņa.  Nakts Sarlā

8.diena – 06.07.2014. (svētdiena)“Seno laiku pēdas”

Brokastis. Šodien apmeklēsim slavenākās aizvēsturiskās vietas - Lasko alas zinātnieku izveidoto kopiju (izmantojot autentiskus materiālus) – Lasko II. Lasko alu 1940.gadā atklāja četri zēni un viņu suns Robo. Lai alas gleznojumus pasargātu, kopš 1963.gada tā publikai ir slēgta. Turpinājumā dosimies degustēt Foie gras – slaveno zosu aknu pastēti. Tad iegriezīsimies Cahors pilsētiņā, kas lepojas gan ar Valentrē tiltu, gan ar Kaoras sarkanvīniem. Vakarā ierašanās Bezjē (Beziers), kas slavena gan ar savu vēsturi, saistītu ar katāriem, vēršu cīņām un interesanto arhitektūru – Canal du Midi (Dienvidu kanāls), kas veidots, lai izveidotu ūdens ceļu  no Vidusjūras līdz Atlantijas okeānam. Nakts Bazjē.

9.diena – 07.07.2014. (pirmdiena)“Laiks baudīt dzīvi”

Brokastis. Rīta kafija  Francijas Romā – Nīmā, tad viesošanās Kamargā – parku rezervātā pie Ronas ietekas Vidusjūrā. Tas savu nosaukumu ieguvis no Romiešu senatora Annija Kamara, kurš šīs zemes bija iegādājies, neskatoties un to slikto slavu. Ronas, Po un Reinas delta tika uzskatīta par ieeju Aīda mirušo valstībā. Parkā mājvietu raduši Kamargas baltie zirgi – Eiropas mustangi un melnie vērši. Visiem ir zināma teika par Minotauru, kurš dzīvoja Labirintā Krētā. Provansā šo sugu acīmredzot ieveduši grieķu kolonisti. Džeralds Darels par šiem dzīvniekiem teicis - „Melns, mirdzošs, kā ahāts, muskuļains, ar asiem ziloņkaula krāsas ragiem, īsām spēcīgām kājām, kas ir vieglas, gluži kā balerīnai”. Kā arī flamingo. Ronas ietekas krasti ir ļoti neparasti. Pateicoties zemajam reljefam, pavasarī ūdens it kā apstājas. Vasarā saule iztvaicē ūdeni un uz zemes virsmas atklājas sāls nogulas, kas izskatās gluži kā sniega kalni. Brauciens ar tūristu vilcieniņu. Vakars un nakts Nicā.

10.diena – 08.07.2014. (otrdiena)“ Francija vēl var pārsteigt!”

Brokastis.  Šorīt paviesosimies vienā no skaistākajām un ekskluzīvākajām Azūra krasta villām, kas piederējusi baronesei Beatrisei Efrusi de Rotšildai – Musee Ephrussi de Rothschild. Tā atrodas brīnišķīgu dārzu ielokā Cap Ferrat zemesraga korē. Skaistuma un bagātības baudīšanu turpināsim pundurvalstiņā Monako. Nakts Lombardijā Itālijā.

11.diena – 09.07.2014. (trešdiena)“Arī ceļš var būt skaists”

Brokastis. Priekšpusdienā ierašanās Milānā. Pastaiga pa Milānas vēsturisko centru, Milānas Doma apskate. Nakts Austrijā.

12.diena – 10.07.2014. (ceturtdiena)„...un atkal ceļš zem kājām trauc! ”

Brokastis. Austrija, iepirkšanās Insbrukas apkaimē, Čehija. Nakts Polijā.

13.diena – 11.07.2014. (piektdiena)“Man pieder viss, kas ar mani ir noticis”

Brokastis. Polija, Lietuva. Vēlu vakarā ierašanās Rīgā.

 

 

Ceļojuma cena

EUR 720 (1 vieta autobusā)
EUR 130 papildvieta

Samaksas kārtība:

  • Slēdzot līgumu un rezervējot vietu autobusā, avansa iemaksa EUR 215
  • līdz 29.04. avansa iemaksa EUR 255
  • līdz 09.06. galīgā samaksa EUR  250

Ceļojuma cenā ietilpst:

brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris);

nakšņošana tūristu klases viesnīcās 2-3* (viesu mājās), 2-3-vietīgie numuri ar ērtībām;

brokastis viesnīcās;

ekskursiju programma grupas vadītāja pavadībā;

 

Papildus izdevumi:

tūristu apdrošināšana.

Kuģītis Parīzē - 12EUR

Monparnasa tornis Parīzē  - 13EUR

Metro biļete Parīzē - 1.70EUR (10 biļetes 12.70EUR)

Šenonso pils – 11EUR

Brauciens ar kuģīti uz Fort Boyard – 19 EUR

Austeru audzētava – 10 EUR

3 Bordo vīnu degustācijas ~ 15EUR katra

Foie gras degustācija ~ 15 EUR

Lasko II alas apmeklējums – 10 EUR

Tūristu vilcieniņš Kamargā – 5 EUR

Ephrusssi de Rothschild pils – 9.50 EUR

Kombinētā biļete Okeanogrāfijas muzejs un pils Monako – 19 EUR

Pusdienas, vakariņas Francijā no 15 EUR

 kopā: ~ 196 EUR


  • Minimālais skaits grupā 32 tūristi
  • Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
  • Grozījumi programmā un cenā iespējami LR normatīvo aktu ietvaros.
  • Kompānija ir tiesīga mainīt ekskursiju secību ceļojumā.

 

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:

  • LR pilsoņa pase, derīga vismaz 3 mēnešus pēc atgriešanās no ceļojuma;
  • ja nepieciešamas vīzas, pasē jābūt brīvai vietai, kur tās ielīmēt;
  • nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadu vecumam) ceļojumā līdzi jāņem pase un dzimšanas apliecība. Ja bērns ceļojumā dodas bez vecākiem, nepieciešama arī notariāli apstiprināta pilnvara.

 


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme