TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Dievu zeme Grieķija

Szegeda - Belgrada – Skopje – Saloniki – Lutraki – Atenas – Olimpija – Argolida - Delfi – Meteoras – Ohrida - Novi Sadi

12 dienas / visas naktis viesnīcās

Izbraukšanas datums:
07.09.2014

 

Сeļazīmes cena:
 vieta autobusā - 550.00 EUR/ 386.54 LVL
Piemaksa par papildvietu autobusā  - 700.00 EUR / 491.96 LVL
Piemaksa par vienvietīgo viesnīcas numuru  - 220.00 EUR / 154.62 LVL


1.diena
Agri no rīta izbraukšana no Rīgas. Ceļā: Lietuva, Polija, Čehija. Nakts viesnīcā Polija/Čehija.

2.diena
Ungārija. Szegeda. Brokastis. Tranzīta brauciens – Čehija – Austrija – Ungārija – Serbija. Ceļā uz Serbiju paviesosimies Ungārijas pilsētā Szegedā, kur pastaigas laikā apskatīsim Sečeni un katedrāles laukumus, rātsnamu, Universitāti, loka bulvāri un Tisas upes krastmalu. Nakts viesnīcā Belgradā/apkārtnē.
 

3.diena
Brokastis. Serbijas galvaspilsēta Belgrada - „baltā” pilsētā Donavas un Savas upju satekas vietā ar neatkārtojamo Rietumu un Austrumu tradīciju savienojumu, kas izveidojis šo pilsētu neatkārtojamu un burvīgu. Ekskursijas laikā - Kalemegdana cietoksnis, Sv.Savas katedrāle, kņazienes Ļubices pils, kņaza Mihaila iela, Republikas laukums, Universitāte, Parlaments, Nacionālais teātris u.c. Pastaigāsimies pa vecpilsētas iemīļoto pagājušā gadsimteņa „dendiju” kvartālu Skadarliju, ko sauc Belgradas „Monmartru”, kur no aizgājušo laiku greznības atrodami nelieli mājīgi krodziņi. Vērojot Serbijas ainavas – klusus nelielus ciematus, pilsētas, klosterus, skaistus kalnus, mežus, pļavas un dārzus dodamies uz Maķedonijas neparasto, ar turku valdīšanas laika pieminekļiem bagāto galvaspilsētu Skopji. Vakara pastaigas pilsētas vēsturiskajā centrā - Skopjes cietoksnis, Sv.Klementa katedrāle, Mustafa paša mošeja, Sv.Spasa baznīca, Maķedonijas laukums u.c. Nakts viesnīcā Maķedonijā.
 

4.diena
Brokastis. Grieķija. Ziemeļgrieķijas vēsturiskā pilsēta Saloniki, kas lepojas ar Romas impērijas liecībām, greznām Bizantijas stila baznīcām un turku valdīšanas perioda celtnēm. Pastaigas pilsētā – Galērija arka un mauzolejs, pilsētas simbols Baltais tornis, Grieķijas lielākais dievnams Agios Dimitrios un Sv.Sofijas, Sv.Nikolaja baznīcas, senatnīgi kvartāli, ziedoši parki un krastmalas promenāde. Brauciens līdz Loutraki kūrortam, izvietošanās viesnīcā.
 

5.diena
Brokastis. Loutrki – ievērojams dziednieciskais Grieķijas kūrorts, ko pazīst visā pasaulē, jo šajā kūrortā pat no krāna var padzerties veselīgu minerālūdeni. Kūrorts piedāvā savu viesu priekam un atpūtai - trīs kilometru garas pludmales ar smaragda zilu tīru ūdeni, saules glāstu, svaigi sulīgus dienvidu augļus, tumīgu mājas vīnu, viesmīlīgus kūrorta iedzīvotājus, tavernas ar grieķu kulinārijas gardumiem, bārus un diskotēkas.... Nakts viesnīcā.

6.diena
Atēnas - (Ekskursijas diena par papildus - 25 €) Brokastis. Ekskursija vietējā gida pavadībā krievu valodā – Akropole, Gudrības dievietes
Atēnas templis Parfenons, Nikijas templis, Erehtions un arhaiskās skulptūras Akropoles muzejā, Hēroda Atika un Dionisa teātri, parlaments, prezidenta pils, Olimpiskais stadions, Zeva templis, imperatora Adriana arka, Nacionālais parks, Universitāte, Nacionālā bibliotēka. Brīvs laiks Plakas vecpilsētā, kur atrodas katedrāle, neskaitāmi krodziņi un suvenīru veikaliņi. Iespējas apmeklēt kādu no slavenajiem Atēnu muzejiem. Atgriešanās viesnīcā.
 

7.diena
Оlimpija - (Ekskursijas diena par papildus - 25 €) Brokastis. Peloponesas pussala. Korinfa kanāls. Olimpijas svētvieta, muzejs un pilsēta, Olimpisko spēļu dzimtene ar tūkstošgadīgu vēsturi. Grieķu mitoloģijas augstākā dieva Zeva templis un Zeva sievas, ģimeņu aizbildnes Hēras templis, abi tempļi celti laikā no 5. – 7.gs. p.m.ē. Slavenais stadions, kur spēkiem mērījās antīkie atlēti, palestras, Feidija darbnīca un muzejs. Olimpija ir vieta, kur aizdedz Olimpisko lāpu, kas aizsāk ceļu pāri kalniem un jūrām uz vietu, kur ik pa četriem gadiem notiek Olimpiskās spēles. Atgriešanās viesnīcā.

8.diena
Аrgolīda: Мikēnas- Epidaurs- Nafplio - (Ekskursijas diena par papildus - 25 €) Brokastis. Aizvēsturiskās Mikēnas bija viens no pirmajiem grieķu civilizācijas centriem, cietoksnis, kas pārvaldīja Peloponesas pussalu, apskatīsimies valdnieka Agamemnona citadeli ar ciklopisko mūri, Lauvu vārtiem, Atreja dārgumu krātuvi un kapenes. Akustiskais brīnums - Epidaura teātris un medicīnas dieva Asklēpija templis, muzejs. Milzīgais Palamida cietoksnis, lielākais cietokšņa komplekss Grieķijā, brīnišķīgs panorāmas skats no cietokšņa uz Nafplio pilsētu un Argolīdas līci. Brīvās Grieķijas pirmā galvaspilsēta Nafplija, kurās vecpilsēta saglabājusi seno gadsimteņu tēlu un burvību. Atgriešanās viesnīcā.
 

9.diena
Brokastis. Atvadoties no Grieķijas apmeklēsim „zemes nabu” Parnas kalna pakājē Delfu svētvietu, kur senatnē darbojās orākuls, apskatīsim Apollona svētnīcu, teātri, vislabāk saglabājušos antīko stadionu visā Grieķijā un bagāto Delfu muzeju. Metoras – viens no lielākiem un ievērojamākiem pareizticīgo klosteru kompleksiem Grieķijā, ar unikālu ģeoloģisku fenomenu, dabas veidotiem fantastiskiem smilšakmens stabiem, ko apbrīnojamā dabas un cilvēka ģēnija harmonijā vainago seši viduslaikos celti klosteri, kas darbojas arī mūsdienās. Klostera un svētbilžu darbnīcas apmeklējums. Viesnīca Grieķija/Maķedonija.

10. Diena
Ohrida Brokastis. Maķedonijas dārgakmens, unikālais Ohridas ezers un pilsēta, senā Maķedonijas galvaspilsēta, ko sauc par „slāvu Jeruzalēmu”, kur tika likti pamati slāvu rakstībai. Gleznainā vietā kā amfiteātrī pilsēta nolaižas līdz Ohridas ezera krastam un no 1980.g. ierakstīta UNESCO pasaules kultūras mantojuma sarakstā, pastaigas laikā apskatāmi ievērojami arhitektūras pieminekļi – Sv.Sofijas katedrāle, karaļa Samuila cietoksnis, romiešu laikmeta antīkais teātris, dievnami, Maķedonijas tradicionālā arhitektūra un suvenīri – kokgriezumi, vara trauki, senatnīga stila rotaslietas. Viesnīca Belgrada/apkārtne

11.diena
Brokastis. Brauciens – Serbija – Ungārija- Austrija – Čehija. Pastaigas Serbijas autonomā apgabala Vojevodinas pilsētā Novi Sadi. Pastaigāsimies gar Donavas krastmalu, kur paceļas varenais Petrovaradina cietokšņa komplekss, kurā ik gadu notiek nozīmīgākais Balkānu mūzikas festivāls „Exit”. Pilsētas centru veidor Brīvības laukums, kurā koncentrējušās nozīmīgākās pilsētas arhitektūras pērles, pastaigāsim pa Dunavka ulicapilsētas tirdzniecības ielu un vairākām burvīgām gājēju ieliņām ar krodziņiem un mājīgām kafejnīcām. Nakts viesnīcā Čehija/Polija robežu apkārtnē.

12.diena
Brokastis. Tranzīta brauciens pāri Polijai un Lietuvai. Ap pusnakti atgriešanās Rīgā.

 

Ceļazīmē iekļauts:

  • Ekskursijas/apskate saskaņā ar programmu, izņemot ekskursijas ar norādi “par
  • papildus samaksu”;
  • Brauciens ar komfortablu autobusu (TV, WC, kondicionieris, karstais ūdens pieturas
  • laikā, kafija, tēja), ceļu nodokļi, autostāvvietas;
  • Nakšņošana viesnīcās (2*, 3*, viesu nami. Viesnīcas “zvaigžņu” klasifikācija saskaņa ar
  • attiecīgas valsts standartiem). Nakšņošana 2-3- vietīgos numuros ar ērtībām un
  • brokastīm (WC, duša/vannas numurā);
  • Grupas vadītāja pakalpojumi;
  • Medicīniska apdrošināšana nelaimes gadījumiem (ekonomiskas klases apdrošināšana
  • bez pašriska, atbildības limits 75000,- EUR)

Papildus izdevumi/ “par papildus samaksu”:
Ekskursijas diena par papildus (6.diena) – 25 €
Ekskursijas diena par papildus (7.diena)– 25 €
Ekskursijas diena par papildus (8.diena)– 25 €
Meteoras klosteris – 2,- €
Atēnas Akropolis – 12,- €
Muzeji Atēnās līdz 8,- €
Mistras 5,- €
Spartas arheoloģiskais muzejs 2,- €
Epidaura teātris + muzejs 6,- €
Mikēnas + muzejs 8,- €
Palamida cietoksnis 4,- €
Delfi + muzejs 9,- €

Ceļojumam nepieciešamie dokumenti:
Pase, kuras derīguma termiņš ir ne mazāks kā 3 mēneši līdz atgriešanās datumam; Nepilngadīgiem bērniem (līdz 18 gadiem) pase un dzimšanas apliecība, ja nepilngadīgais ceļo bez vecākiem, arī notariāli apstiprināta pilnvara. Ceļojumā nav nepieciešamas obligātās medicīniskās formalitātes.

 

Uzmanību!
Tūroperatoram ir tiesības mainīt ekskursijas secību!
Ieejas biļešu un papildizdevumu cenas var mainīties.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme