TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Grieķija sena un mūsdieniga II

Sigišoāra, Kalabaka, Meteora,  Lutraki (6 naktis), Epidaura, Nafplija, Mikēnas, Atēnas, Idras sala, Mani pussala, Delfi, Bukareste, Sibiu

13 dienas, visas naktis – viesnīcās

 

 

Cena:                € 595 (Ls 418.07)   vienai personai, izvietojoties viesnīcās divatā vai trijatā

                         € 230 (Ls 161.64)   papildus maksa par izvietošanu vienviet. istabās viesnīcās

                         € 115 (Ls 80.82)     papildus maksa par dubultvietu autobusā (pēc vēlēšanās)

 


1. diena

“Rīga – Ziemeļungārija”

Agri no rīta izbraukšana ar autobusu no Rīgas. Ceļš līdz Slovākijai. Nakts - viesnīcā Ungārijā.

2. diena

“Ziemeļungārija – Sigišoāra – Centrālā Rumānija”

Brokastis. Ceļš pa Ungāriju, Rumāniju. Pastaiga Sigišoārā (Sighişoara) – vienā no visskaistākajām un vislabāk saglabātajām Rumānijas viduslaiku pilsētām, grāfa Vlada Drakulas dzimtā pilsētā: Pulksteņu Tornis, Vlada Drakulas māja, Pauguru baznīca. Ceļš pa Rumāniju. Nakts - viesnīcā Rumānijā, Transilvānijas vai Valāhijas reģionā.

3. diena

“Centrālā Rumānija – Kalabaka”

Brokastis. Ceļs pa Rumāniju, Bulgāriju, Grieķiju. Nakts – viesnīcā Grieķijā Kalabakā.

4. diena

“Kalabaka – Meteora – Kalabaka – Lutraki”

Brokastis. Meteoras (Μετέωρα) apskate, kur uz klintīm bizantiešu laikā tika uzcelti daži klosteri. Mūsdienās Meteorā darbojas 6 klosteri. Viesosimies vienā no tiem. Pauze Kalabakas (Καλαμπάκα) pilsētiņas centrā. Ceļš līdz Lutraku (Λουτράκι) kūrortpilsētai, kura atrodas pie Jonijas jūras Korintas līča. Tā izstiepusies gar pašu jūru 3 km garumā, ar lielisku krastmalu, pilnu ar tavernām, restorāniem, bāriem. Šī kūrortpilsēta plaši pazīstamā ar saviem minerālūdens avotiem. Iekārtošanās viesnīcā Lutrakos. Nakts – viesnīcā kūrortpilsētā.

5. diena

“Lutraki – Atēnas – Lutraki”

Brokastis. Brīva diena. Pēc vēlēšanās, par papildus maksu – brauciens uz Grieķijas galvaspilsētu Atēnām (Αθήνα). Apskates ekskursija pa pilsētu: Stadiu prospekts, Nacionālais parks, Sindagma, Parlamenta ēka un sardze, Kolonaki kvartāls, marmara Olimpiskais stadions, Zappions, Olimpijas Zeva templis. Akropoles apmeklējums ar iespēju apskatīt Propilejus, Nīkes templi, Partenonu, Erehtionu. Skatu laukums ar Atēnu brīnumskatiem. Brīvais laiks Plakas, Anafiotikas un Monastiraku kvartālu apskatei, muzeju apmeklēšamai un iepirkšanām, Vakarā, pēc vēlēšanās - grieķu folkloras programma ar vakariņām. Nakts - viesnīcā kūrortpilsētā.

6. diena

“Lutraki”

Brokastis. Atpūta pie jūras. Vakarpusē - kruīzs ar kuģīti pa Korintas kanālu, kas savieno Egejas jūru un Jonijas jūru. Nakts - viesnīcā kūrortpilsētā.

7. diena

“Lutraki – Epidaura – Nafplija – Mikēnas – Lutraki”

Brokastis. Brīva diena. Pēc vēlēšanās, par papildus maksu – brauciens uz Argolīdu. Iepazīšanās ar Argolīdu Peloponesas pussalā. Korintas kanāla šķērsošana. Fotopauze. Senā Epidauras (Έπίδαυρος) teātra apmeklējums, kam piemīt unikāla akustika. Pirmās brīvās Grieķu valsts galvaspilsētas Nafplijas (Ναύπλιο) apskate. Mikēnas (Μυκήναι) - senas civilizācijas centrs, kur tika atrasta Agamemnona zelta maska. Agamemnona pils „ciklopiskie mūri”. Nakts - viesnīcā kūrortpilsētā.

8. diena

“Lutraki – Idra – Lutraki”

Brokastis. Brīva diena. Pēc vēlēšanās, par papildus maksu – brauciens uz Idras salu. Ir iespēja doties izbraukumā ar kuģi pa Egejas jūru un apmeklēt Idru (Ύδρα) - vienu no krāšņākām salām Egejas jūras Saronikas līcī. Tā ir viena no klusākajām un tīrākajām salām. Ēzeļi un mūļi ir Idras salas vienīgais transports, jo te pastāv aizliegums braukt ar automašīnu. 17.-19. gs. no jūras tirdzniecības gūtā peļņa nodrošināja Idrā augstu dzīves līmeni, ko arī šodien var redzēt salas lieliskajā arhitektūrā, jo Idra saglabājusi savo pievilcīgo izskatu un šarmu. Atpūta pie jūras. Atgriešanās - vakarā. Nakts - viesnīcā kūrortpilsētā.

9. diena

“Lutraki – Mani pussala – Lutraki”

Brokastis. Brīva diena. Pēc vēlēšanās, par papildus maksu – brauciens uz Mani pussalu (minimālais dalībnieku skaits – 20 personas). Mani (Μάνη)pussala atrodas Peloponeses dienvidos, Lakonijā, kur dzīvo spartiešu pēcteči. Gleznainā Jitio (Γύθειο) zvejnieku pilsēta, kādreiz - Spartas osta. Areopoli (Αρεόπολη) – XiX gs. Neatkarības karu sākumvieta. Limeni (Λιμένι) un tās līcis. Mani pussalas nami-torņi kalnos, lieliskās ainavas. Pludmales. Atpūta pie jūras. Atgriešanās - vakarā. Nakts - viesnīcā kūrortpilsētā.

10. diena

“Lutraki – Delfi  – Dienvidbulgārija”

Brokastis. Brauciens pa gleznaino ceļu gar Parnasa (Παρνασσός) kalnu. Delfu (Δελφοί) arheoloģiskās zonas patstāvīgs apmeklējums. Ceļš gar Olimpa (Όλυμπος) kalnu. Nakts – viesnīcā Bulgārijas dienvidos.

11. diena

“Dienvidbulgārija – Bukareste – Centrālā Rumānija”

Brokastis. Ceļš pa Bulgāriju, Rumāniju. Vakarpusē - Rumānijas galvaspilsēta Bukareste (Bucureşti). Iepazīšanās ar pilsētu: bulevardul Unirii – Bukarestes galvenais prospekts, Republikas nams, Uzvaras prospekts, bij. karaļu pils,  pareizticīgo katedrāle, vecpilsēta. Brīvais laiks. Nakts – viesnīcā Rumānijā, Transilvānijas reģionā.

12. diena

“Centrālā Rumānija – Sibiu – Dienvidpolija”

Ceļš pa Rumāniju. Īsa pauze Sibiu (Sibiu/Hermannstadt) pilsētas centrā. Ceļš pa Rumāniju, Ungāriju, Slovākiju. Nakts viesnīcā Polijas dienvidos.

13. diena

“Dienvidpolija – Rīga”

Brokastis. Polija. Lietuva, Latvija. Vēlu naktī - ierašanās Rīgā.

 

Cenā ietilpst:
brauciens ar autobusu (tv, wc, kondicionieris),
naktsmītnes ** kategorijas viesnīcās (istabās ar dušu un wc) pēc programmas,
brokastis viesnīcās pēc programmas,
ekskursiju programma bez ieejas biļetēm grupas vadītāja pavadībā, izņemot pasākumus, kas minēti ailē “papildizdevumi”.

 

Papildus izdevumi:
Meteoras klosteris – € 3,
brauciens uz Atēnām - € 25,
brauciens uz Argolīdu - € 20,
Epidauras teātris – € 6, 
Mikēnas - € 8,
Atēnu Akropole – € 12,
Delfi - € 9,
brauciens uz Idras salu (ieskaitot kuģu biļetes) –  € 55,
Grieķu vakars (ieskaitot vakariņas ar vīnu)- € 40,
brauciens uz Mani pussalu - € 30,
Korintas kanāla kruizs - € 25,
AAS Baltikums medicīniskā apdrošināšana – no € 0.60 dienā.

 

Minimālais skaits grupā - 33 personas.

Ieejas biļešu un citu papildizdevumu cenas, kā arī programmā norādītie laiki ir orientējoši un var mainīties.
Cenu un programmas izmaiņas iespējamas saskaņā ar LR normatīvajiem aktiem.


PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme