TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский
Peru

Informācija

Peru – oficiāli Peru Republika, ir valsts Dienvidamerikas rietumos. Ziemeļos tā robežojas ar Ekvadoru un kolumbiju,  austrumos - ar Bazīliju, dienvidaustrumos - ar Bolīviju, bet dienvidos robežojas ar Čīli. Rietumos Peru apskalo Klusais okeāns. Peru ir trešā lielākā valsts Dienvidamerikā. Peru var iedalīt trīs ģeogrāfiskajos reģionos: rietumos ir tā sauktā Costa (krasts), kura ir šaura, tuksnešaina josla gar kluso okeānu, tālāk uz austrumiem ir Sierra (augstiene), kas ir daļa no Andu kalniem, kuri vijas cauri Peru teritorijai, bet rietumos sākas Amazonija, plaši ar mežu klāti pakalni un līdzenumi. Peru teritorijā atrodas Amazones izteka. Peru ir 12 000 dažādu izmēru ezeri un 262 dažādu upju baseinu.

 

Pēc iedzīvotāju skaita Peru ir viena no lielākajām Dienvidamerikas valstīm.
Tajā ir Andu grēda un plakankalņu josla, bet austrumu daļā – mitrie tropiskie meži. Vairums iedzīvotāju ir ļoti trūcīgi un dzīvo fermās kalnos vai arī strādā plantācijās, kur eksportam audzē kafijas pupiņas, cukurniedres un kokvilnu.


Papildus informācija

Ir ieteicams vakcinēties pret dzelteno drudzi.

Latvijas pilsoņiem nav nepieciešama vīza.
Bet Latvijas nepilsoņiem vīza iebraukšanai Perū ir nepieciešama!

Spāņu un kečua (valsts), aimaras un citas indiāņu valodu grupas. Iekšējos rajonos, īpaši selvā un kalnos, spāņu valodu prakstiski saprot visi, bet bieži runā tajā tikai nedaudzi.
Tūrisma jomā parasti saprot angļu valodu, bet laukos sastapt cilvēku, kas runā angļu valodā, prakstiski nav iespējams.

Kristietība ir izplatītākā reliģija - katoļi 81%, septītās dienas adventisti 1,4%, citi kristieši 0,7%, citi 0,6%, ateisti 16,3%

220 Volti, 50 Herci. Lai izmantotu elektroierīces, kuras paredzētas 110 Voltiem, būs nepieciešama īpaša pāreja.

1. janvāris - Jaunais gads, 12. aprīlis - Lielā Ceturtdiena, 13.aprīlis - Lielā piektdiena, 1. maijs - Darba diena, 29. jūnijs - Sv. Pētera un Pāvila diena, 28. un 29. jūlijs - Neatkarības diena, 30.augusts - Limas Svētās Rozes diena, 8.oktobris - Kaujas pie Angamosas atceres diena, 1. novembris - Visu svēto diena, 8.decembris - Nevainīgās ieņemšanas diena, 25.decembris - Ziemassvētki.

Vidējā gaisa temperatūra Peru piekrastē svārstās no +14 līdz 27°С, tai pašā laikā augstkalnu rajonos vai sjerrā lielākoties parasti ir vēss, saulains un sauss. Vidējā temperatūra šeit svārstās no +9 līdz +18°С. No decembra līdz maijam sjerrā ir lietus sezona. Džungļos ir karsts un mitrs, +25-28°С.

Kopumā Peru ir 57 aizsargājamās platības, kas aizņem apmēram 13 procentus valsts teritorijas. Lai pasargātu valsts dabas apgabalus, floru un faunu, ir veikta virkne pasākumu, lai patiešām saglabātu un aizsargātu valsts bioloģisko dažādību.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme