TATO 2010-196
Lačpleša 20,
Riga, LV1011
I-V 09:00 - 18:00
+371 26522650
+371 28663933
latviešu
русский

Informācija

Ķīna ir trešā lielākā valsts pasaulē, kura atrodas Āzijas pašos austrumos.

 

Ķīna ir unikāls ļoti senas civilizācijas savienojums ar ievērojamiem mūsdienu sasniegumiem ekonomikā. Tādejādi Ķīnas viesiem ir ļoti labas iespējas baudīt gan senatnes pieminekļu šarmu, gan priecāties par mūsdienu arhitektūru un panākumiem jaunākajās tehnoloģijās. Ķīna - te ir cita pasaule, citas vērtības, citāda dzīve, cita kultūra jau gadsimtos. Te ir zīda ieguves, apstrādes un aušanas tradīciju  dzimšanas vieta,  melnbalto lāču -  pandu- dzimtene, vienīgā cilvēka veidotā celtne, kas redzama no kosmosa - Lielais Ķīnas mūris, un  acis platākas paver Terakotas armijas māla karavīri un zirgi, daudzveidīgā daba un tempļi. Pasaules augstākie kalni Tibetā, zemienes un līdzenumi, pludmales un kūrorti, slavenais Šaoliņas klosteris, Ciņhai provinces žeņšeņa fermas, neskaitāmie arheoloģiskie izrakumi Gobi tuksnesī un Takla - Makan, alpīnistu bāzes pie austrumu Himalaju un Karakoruma nogāzēm, un, protams, brīnišķīgi daudzveidīgu stilu arhitektūras pieminekļi.

 

Šanhajair valsts lielākā pilsēta, dēvēta arī par „Austrumu Parīzi”. Tā ir pazīstama kā tūrisma centrs ar daudziem lieliskiem hoteļiem, restorāniem un izklaides centriem.

 

Tibeta– tūkstošu klosteru un senās kultūras zeme. Lasa ir Tibetas sirds ar desmitiem budistu klosteriem un tempļiem, slavenākais no kuriem ir Jokhaņas klosteris un Patalas pils – Dalailamas rezidence. Viens no Ķinas iespaidīgākajiem apskates objektiem ir Lielais Ķīnas mūris, kurš caurvij valsti vairāku tūkstošu kilometru garumā. Hainaņas sala– lielākā valstī sala - viens no labākajiem kūrortrajoniem Austrumāzijā. Te atrodas fantastiskie Guantaņas un Sinlunas termālie avoti un ūdenskritumu parki, senais Ma Aņ vulkāns, lielākais Āzijas okenārijs „Middle Kingdom”.  


Papildus informācija

Ir ieteicams vakcinēties pret dzelteno drudzi. Malārijas risks nepastāv pilsētās un blīvi apdzīvotās līdzenumu teritorijās. Nosacīti tūristiem nav vajadzīga profilakse pret malāriju, ja vien nav plānots doties uz attāliem lauku reģioniem.

Ķīnas vīzas noformēšana. Vienreizēja iebraukšana vai tranzīta vīza: Latvijas pilsoņiem 6 darba dienas – 62 LVL Latvijas nepilsoņiem 6 darba dienas – 47 LVL Vīza uz Honkongu (tikai nepilsoņiem) – 50 LVL Vīzas noformēšanas ilgums: 6. darba dienas Piemaksa par vīzas noformēšanu 3 darba dienās – 30 EUR (21 LVL). Piemaksa par vīzas noformēšanu 5 darba dienās – 20 EUR (14 LVL). Ķīnas vīzas noformēšanai nepieciešamie dokumenti: • pase ar derīguma termiņu vismaz 6 mēnešus pēc atgriešanās un vismaz 2 brīvām lappusēm vīzu sadaļā; • 1 fotogrāfija (3x4 cm) uz balta fona; • aviobiļešu rezervācijas kopija; • viesnīcu rezervācijas apstiprinājums.

Valstī vispāratzīta ir ķīniešu (han) valoda, tā ir arī viena no darba valodām ANO. Šobrīd Ķīnas oficiālā valoda ir „”putunhua” ( visas tautas ķīniešu valoda) Tūristu centros tiek lietota arī angļu, japāņu un krievu valoda.

Daoisti, budisti, musulmaņi 2%

220 V

Jaunais gads (Visā valstī tas tiek svinēts 1.janvārī), Pavasara svētki (Jaunais gads pēc Mēness kalendāra), Starptautiskā sieviešu diena (8. marts), Koku stādīšanas svētki (12. marts), Starptautiskā darbaļaužu solidaritātes diena (1.maijs), Ķīnas jauniešu diena (4.maijs), Starptautiskā bērnu aizsardzības diena (1.jūnijs), Ķīnas Tautas atbrīvošanas armijas dibināšanas diena (1.augusts), Skolotāju diena (10.septembris), ĶTR nacionālie svētki (1.oktobris).

Klimats ir stipri atšķirīgs dažādās valsts daļās. Ziemeļos un dienvidos valda mēreni kontinentāls klimats ar karstām vasarām un skarbām ziemām, centrālajos rajonos valda subtropisks klimats, dienvidu piekrastē un salas valda tropisks musonu klimats. Vidējā ziemas temperatūra valsts ziemeļos ir -7°C, vasarā +22°C. Vidējā ziemas temperatūra valsts centrālajā daļā svārstās no 0°C līdz -5°C, vasarā ap +20°C. Vidējā ziemas temperatūra dienvidu rajonos svārstās no +6°C līdz +15°C, vasarā virs +25°C. Ziemā un rudenī bieži ir novērojami taifūni valsts dienvidos un sausās vētras valsts rietumos un ziemeļos.

Ķīnieši ir viena no retajām pasaules tautām, kuras dzīve un kultūra rit tajā pašā teritorijā, kur tā sākusies. Ķīnieši tradicionālās kultūras pamatā ir “ķīniešu ceremonija”. Nevienā citā senajā civilizācijā nebija tik pamatīgi izveidota uzvedības normu sistēma. Protams, tāda bija arī Indijā un Japānā, bet Ķīnā ētika un rituāls vienmēr ir bijuši cilvēka dzīvē paši svarīgākie. Un ar laiku tie pat aizēnoja reliģiski – mitoloģisko pasaules uzskatu.



PIEPRASI SAVU ATPŪTU

Uzdot jautājumu vai pieteikties
Virziens
Pieaug. skaits
Bērnu skaits, vecums
Izlidošana sākot no
Aizlidošana līdz
Viesnīcas kat.
Nakšu skaits
Tālr. nr.
Vārds, Uzvārds
Ceļojuma budžets

Jautājums vai piezīme